Siirry sisältötekstiin

Wilma APR-sovellus mahdollistaa etäkoulunkäynnin

Wilma-tiimin uusi Wilma APR -sovellus on tuomassa etäkoulunkäyntiin täysin uusia mahdollisuuksia!

Oppilaita koulussa
Oppilaita koulussa

Monissa kunnissa painitaan nykyään saman ongelman äärellä: koulujen sisäilma ei ole hyvä, mistä väistötilat tai miten mahdollistaa lasten koulunkäynti tällaisessa tapauksessa. Visma InSchool Wilma-tiimin uusi Wilma APR -sovellus (Augmented Personal classRoom) on tuomassa tähän täysin uudenlaisen ratkaisun mahdollistamalla etäkoulunkäynnin mistä tahansa.

Nykyisin lähes jokaisella koululaisella on käytössään älypuhelin, jossa on kamera, joten lataamalla puhelimeen uuden sovelluksen, voi oppilas osallistua opetukseen mistä tahansa, vaikka kotoaan. Uutta sovellusta onkin kehitetty talven aikana merkittävästi luomalla siihen perustoimintoja niin, että se mm. automaattisesti lisää oppilaalle poissaolomerkinnän tunnilta, jos oppilas poistuu puhelimen ääreltä muualle.

Testikäytössä tosin todettiin myös silmän iristunnistuksen tarpeellisuus kun oppilaista koostunut testiryhmä yritti korvata läsnäoloaan sovelluksen ääressä mm. seinille kiinnitetyillä artistien julisteilla ja koulukuvilla.

“Koulusta myöhästymiset vähenevät todennäköisesti merkittävästi, kun oppilas voi osallistua opetukseen vaikka suoraan omasta sängystään, heti herättyään”, iloitsee vaasalaisen yläkoulun käytävältä tavoitettu opettaja Sinikka Kosini.

Sovelluksesta iloa myös liikunnan opetuksessa

Suurimpia haasteita aiheuttaa luonnollisesti taito- ja taideaineet, ja liikunnan opetuksen tuomisesta sovellukseen ollaankin Visman mobiilikehityksessä innoissaan. “Lisätyn todellisuuden kautta mm. suunnistus  sovelluksen avulla tuo liikuntatunteihin uutta puhtia. Olemme myös neuvotelleet Pokemon Go:n kolmannen generaation integroimisesta sovellukseen. Sokerina pohjalla Cooperin testien järjestäminen onnistuu jatkossa täysin automaattisesti GPS-seurannan avulla.”, kertoo ranskalais-suomalainen tuotepäällikkö Pierre Automatique Wilman tuotekehityksen terveisinä.

Vaikka liikuntatuntien uimaopetuksen ratkaiseminen vaatiikin vielä jatkokehittelyä ollaan tässäkin aiheessa jo lähellä läpimurtoa. Uusien keinoälyalgoritmien perusteella voidaan jo lähes aukottomasti laskea oppilaan uimataito pelkästään puhelimen kameran tallentamista liikeradoista.

Opetusalan viranomaiset seuraavat kehitystä

Opetusalan viranomaisten kanta nykyajan uudistuksiin on varovaisen positiivinen.

”Lasten on hyvä oppia digimaailman mahdollisuuksiin jo hyvin pienenä. Ja tuohan tämä merkittävät säästöt kunnille, kun koulujen tiloja voidaan nyt vuokrata muuhun käyttöön”, toteaa virkamies Akseli Kampi uusien hullutusten puolivirallisesta toimikunnasta.

Sovelluksen käyttöä esitellään tänään lauantaina Kuraveden kunnan sillifestivaaleilla klo 14 alkaen.

Suosituimmat