Siirry sisältötekstiin

Vuosi Vismalla Management Traineena

Visma rekrytoi vuosittain opiskelijoita pohjoismaiden eri puolilta trainee ohjelmiin, jotka myös suoritetaan eri puolilla Visman yhtiöitä. Yksi näistä on vuoden mittainen, vaativa ja kovan profiilin saanut Visma Management Trainee-ohjelma. Tämä toimii ainutlaatuisena ponnahduslautana nuorille lahjakkuuksille ja ohjelman käyneitä Vismalaisia näkee edelleenkin Visman eri yhtiöiden merkittävissä rooleissa.

Management Trainee Visma

On hellän lämmin maanantaiaamu elokuun lopussa 2017, kun kaksi vastavalmistunutta ja innokasta henkilöä astelee sisään Visman Oslon pääkonttorille. Onkohan nyt oikeanlaiset vaatteet päällä? Tuliko varmasti pakattua kaikki tarpeellinen mukaan? Kynät ja mieli teroitettuna Suomen uudet Management Traineet istuvat kokouspöydän ääreen yhdessä muiden uusien pohjoismaiden Management Traineeden kanssa. Tästä Stinan ja Benin vuosi lähtee käyntiin kohti Visma-maailman projekteja ja mahdollisuuksia.

Hetkinen, mikä ihmeen Management Trainee-ohjelma?

Visma rekrytoi vuosittain opiskelijoita pohjoismaiden eri puolilta trainee-ohjelmiin, jotka myös suoritetaan eri puolilla Visman yhtiöitä. Yksi näistä on vuoden mittainen, vaativa ja kovan profiilin saanut Visma Management Trainee-ohjelma. Tämä toimii ainutlaatuisena ponnahduslautana nuorille lahjakkuuksille ja ohjelman käyneitä Vismalaisia näkee edelleenkin Visman eri yhtiöiden merkittävissä rooleissa.

Norjassa ja Ruotsissa jo lähes vuosikymmenen pyörinyt ohjelma sisältää viisi eri reilun kahden kuukauden mittaista projektia, jotka suoritetaan viidessä eri juridisessa yhtiössä. Tämä tuo mukanaan perehtymisen Visman eri yhtiöihin ja kulttuureihin. Käytännössä vuoden aikana saa mahdollisuuden aloittaa uuden työn viisi kertaa viidessä eri maassa.

Stinan ja Benin vuosi pähkinänkuoressa – mitä kaikkea on tullut tehtyä?

Yhdellä sanalla Stinan ja Benin vuotta voi kuvailla tapahtumarikkaana. Viisi projektia, neljä eri maata ja kymmenen pohjoismaista Management Trainee-ystävää. Sekä Stinan että Benin ensimmäinen projekti suoritettiin Oslossa ja molemmat saivat heti kunnian uida altaan syvässä päässä ilman kellukkeita. Stina aloitti tietoturvaprosessien työstämisellä, kun taas Ben lähti selvittämään Norjan julkisen sektorin puolella olevan pilvipalvelun asiakaskokemusta. Onneksi yliopiston uimakoulu tuli käytyä molemmilta, sillä nyt uitiin syvissä vesissä.

Vuoden aikana sain tavata monta erilaista ihmistä ja työstää konkreettisia parannusehdotuksia erilaisissa strategisissa aloitteissa, joita myös kuunneltiin ja implementoitiin

Vuoden aikana Stina suoritti kahden Oslo projektin lisäksi projekteja Helsingissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Benillä taas oli kolme projektia Oslossa ja kaksi Helsingissä. Vaihtelu projekteissa oli molempien mielestä yksi ohjelman ehdottomia vahvuuksia. Stina sai olla muun muassa mukana laatimassa hinnoittelustrategiaa Oslossa ja analysoimassa asiakaskokemuksia Tukholmassa. “Vuoden aikana sain tavata monta erilaista ihmistä ja työstää konkreettisia parannusehdotuksia erilaisissa strategisissa aloitteissa, joita myös kuunneltiin ja implementoitiin”, kommentoi Stina.

Myös Ben sai kokea Visma maailman monipuolista arkea ja työkulttuuria hänen eri projektiensa ansiosta. “Olen yhdessä projektissa työstänyt myynnin raportoinnin ympärille parannuksia Tableau-ohjelman avulla ja toisessa tehnyt IFRS 16 -standardin vaikutusanalyysiä konsernitasolla”, jatkaa Ben. Molemmat ovat oppineet huimasti, paitsi Visman tavasta työskennellä ja tehdä asioita, myös ohjelmistoalan hyödyistä ja mahdollisuuksista. Tämän lisäksi projektinhallinta on tullut tutuksi ja oppimiskäyrän trendi on ollut rakettimaisessa nousussa.

Entä nyt – mitä tapahtuu Management Trainee vuoden jälkeen?

Stinan ja Benin vuosi on nyt suoritettu ja uudet Management Traineet aloittaneet. Mitä Stina ja Ben lähtevät tekemään nyt? Stinan ja Benin tulevat roolit ovat hyvin samankaltaiset, projektinhallinnan ja kehityshankkeiden asiantuntioijta eri osa-alueilla. Stina siirtyy Business Improvement Manageriksi Visma Enterprise Oy yhtiöön, kun taas Ben jatkaa matkaansa samalla tittelillä Visma Software Oy:n toimissa. Uudet ja moniosaiset projektit odottavat innokkaita vetäjiä.

Oletko sinä Visman tuleva Management Trainee?

Haemme jatkuvasti työntekijötä paitsi trainee-ohjelmiin myös muihin tehtäviin. Lue lisää Visman uramahdollisuuksista ja trainee-ohjelmista täältä.

Suosituimmat