Voiko laiskuus johtaa tehokkuuteen?

Osastollamme keskusteltiin palkkahallinnon ulkoistamisesta

Osastollamme keskusteltiin palkkahallinnon ulkoistamisesta

Osallistuimme 20.-21.3. järjestettyyn Esimies & Henkilöstö 2013 –tapahtumaan, joka keräsi paikalle HR-ammattilaisia, esimiehiä ja yritysjohtoa. Monille messukävijöille tapahtuman parasta antia oli varmasti mahdollisuus päästä keskustelemaan kasvokkain palveluntarjoajien kanssa. Molempina päivinä myös seminaarilavojen edustat täyttyivät kerta toisensa jälkeen kuulijoista, jotka halusivat uusia ideoita ja työvälineitä oman työnsä kehittämiseen.

Torstaiaamulla Esimies-seminaarilavalla keskusteltiin kutkuttavasta aiheesta, nimittäin laiskuudesta kehityksen polttoaineena. Laiskuus-sanasta nousee refleksinomaisesti mieleen negatiivinen sävy, mutta voisiko siitä olla työyhteisölle jotain hyötyäkin? Keskustelussa mukana olivat Toni Berkowits ja Marjo Silvo Markkinointi-instituutista sekä Mandatum Lifen kehityspäällikkö Jarkko Kuisma. Dialogissa nousi esiin mielenkiintoinen huomio siitä, että laiskuus johtaa usein priorisointiin, sillä ihmisillä on taipumus pyrkiä tekemään arkiset asiat mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti.  ”Ikävistä asioista halutaan päästä mahdollisimman helpolla. Onkin todennäköistä, että työntekijät kehittävät omia työtehtäviään mahdollisimman sujuvaan ja helpompaan suuntaan, jos heille annetaan tilaa ja aikaa ajatella – olla luovasti laiskoja.” Silvo argumentoi. Tekemällä vähemmän asioita, mutta tehokkaammin, voidaan siis saavuttaa parempia tuloksia.

Laiskuus voikin olla viisautta, jos sen valjastaa oikein. Kaikkea ei aina tarvitse tehdä itse, vaan toisinaan hyödyllisin ratkaisu on siirtää aikaa ja resursseja vievät tehtävät hoidettavaksi oman organisaation ulkopuolelle. ”Ulkoistamalla tiettyjä asioita palveluntarjoajille, ostan itselleni aikaa merkityksellisempien tehtävien hoitamiseen.” summasi Kuisma. Esittelimme messuilla palkkahallinnon ja HR-prosessien ulkoistamisratkaisuita ja osastollamme vierailleet olivatkin oivaltaneet saman asian kuin Kuisma. Oma aika kannattaa käyttää mahdollisimman viisaasti.

About

Kati Pankka works as Sales and Marketing Coordinator at Visma Services in Finland. Specializing in digital marketing and marketing automation.
Connect with Kati: