Visma työharjoittelijoiden näkökulmasta

Meillä Vismalla nuoria työharjoittelijoita on otettu mukaan kasvamaan osaksi asiantuntijaverkostoamme. Työharjoittelu onkin mainio keino oppia ja kerryttää kokemusta oman alan töistä. Haastattelin Sandra Fröjdmania, Ida Pitkästä ja Frida Sohlmania, jotka valmistuivat hiljattain merkonomeiksi opiskeltuaan taloushallintoa ammattioppilaitos Prakticumissa ja suoritettuaan työharjoittelunsa Visma Servicesillä keväällä 2013.

Varmuutta urasuunnitelmiin

Kolmikko kertoo kolmen kuukauden harjoittelujakson hurahtaneen ohi nopeasti. ”Kun töissä on mukavaa ja tehtäviä riittää, niin aika menee nopeasti. Olen viihtynyt täällä todella hyvin ja tuntuu, että tämä on juuri se mun juttu. Tulen siis varmasti jatkamaan tällä alalla myös tulevaisuudessa.” Sandra summaa. Ida toteaa harjoittelun tuoneen selkeyttä omiin urasuunnitelmiin ”Koulussa en vielä tiennyt mitä töitä haluaisin todella tehdä, mutta nyt koen tämän alan kyllä omaksi.”

Kaikkea ei opi koulun penkillä

Ida ja Sandra toteavat palkanlaskennan olevan siinä mielessä jännittävä työ, ettei sitä voi oppia koulun penkillä. ”Oli meillä koulussa peruskurssi palkanlaskennasta, mutta ei sitä oikeasti pysty sisäistämään pelkästään kirjoista, vaan vasta tekemällä oppii ja oivaltaa asiat käytännössä. Työharjoittelun alussa tuntui, ettei oikein osannut kaikkea, mutta meitä neuvottiin hyvin alusta asti ja aina rohkaistiin kysymään, jos jokin asia oli epäselvää.”

Työharjoittelijat pääsivät kunnolla sisään todelliseen alan työhön, sillä asiakasvastuulliset delegoivat heille oikeita palkanlaskentaan liittyviä töitä. Verokorttien aakkostus, palkkoihin liittyvien tapahtumien (esim. ylitöiden, matkakorvausten ja lounasseteleiden) tallentaminen sekä papereiden mapittaminen ovat jääneet Idalle ja Sandralle mieleen tavanomaisimpina työtehtävinä.

Uuden oppimista ja neuvoja kollegoilta

Fridan tehtäviin hallinto-osastolla kuului mm. sisäisten matkalaskujen hyväksyntää, ostolaskujen kierrätystä sekä myyntilaskujen käsittelyä. Työpäivät sisälsivät paljon parityöskentelyä yhdessä kokeneempien kollegoiden kanssa ja neuvoja sai aina tarvittaessa. ”Työ on mielenkiintoista ja on sellainen tunne, että haluan jatkuvasti oppia lisää. Työharjoittelu on edistänyt oppimista, kun on päässyt hyödyntämään koulussa opittua käytännössä.”

Kenelläkään työharjoittelijoista ei ollut aikaisempaa kokemusta alalta ja he olivat kuvitelleet taloushallinnon työn olevan hidasta, monimutkaista ja vaikeaa sekä sisältävän paljon papereiden pyörittelyä. Vastoin odotuksia päivät kuluivatkin vikkelästi mielenkiintoisten tehtävien ja mukavien työkavereiden siivittäminä.

Oma työpiste, mukavat työkaverit ja kiinnostavat työtehtävät ovat harjoittelijan luksusta

Parasta työssä on työkaverit ja mielenkiintoiset työtehtävät sekä toimistotyön suoma ”ylellisyys” – nimittäin oma työpiste. ”Ei sitä oikein osaa eritellä miksi töissä viihtyy, kai se on se kokonaisuus.” Sandra pohtii. Viihtymisestä viestii myös se, että koko kolmikko vastaa kesäsuunnitelmia tiedusteltaessa yhteen ääneen hymyssä suin ”Töitä!” ”Me kaikki jatketaan täällä Vismalla suunnilleen samoissa tehtävissä myös kesätöissä.” Frida kertoo.

Tiedusteltaessa kuinka todennäköisesti (asteikolla 1-10) tytöt suosittelisivat Vismaa työharjoittelupaikkana muille nuorille, vastaus on kaikilta kirkas kymppi.

Ida, Sandra ja Frida viihtyvät Vismalla

Ida, Sandra ja Frida viihtyvät Vismalla

”Todellakin suosittelisin Vismaa työpaikkana kaikille merkonomeille, jotka ovat edes vähän kiinnostuneita toimistotyöstä ja palkanlaskennasta tai hallinnosta.”  Sandra

”Vismalaiset ottavat hyvin huomioon kaikki uudet työntekijät ja varsinkin työharjoittelijat. Täällä oppii jatkuvasti jotain uutta ja jos jokin asia on liian vaikea, niin apua saa aina.”  Frida

”Suosittelen kyllä kaikille oikein lämpimästi, eli 10! On ollut ihan mahtavaa olla töissä täällä.”  Ida

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin toivotamme kaikille lukijoille mukavaa kesää!

Ura Vismalla sivulta löydät lisää tietoa VISMAlaisuudesta ja uramahdollisuuksista.

About

Kati Pankka works as Sales and Marketing Coordinator at Visma Services in Finland. Specializing in digital marketing and marketing automation.
Connect with Kati: