Siirry sisältötekstiin

Visma Movenium digitalisoi työmaan arjen Lotus Demolitionin työmailla

Visma Movenium on rakennusalan tarpeet edellä suunniteltu työmaa- ja työajanseurantajärjestelmä. Lotus Demolition kiittää Moveniumia helppoudesta ja muokattavuudesta.

Visma Movenium digitalisoi työmaan arjen Lotus Demolitionin työmailla

Visma Moveniumin avulla voidaan hoitaa työmaan työajanseuranta, hallinnoida työmaahan liittyvää informaatiota ja parantaa työturvallisuutta.

– Moveniumin avulla tietoa kerätään ja siirretään helposti eteenpäin ja hyödynnetään esimerkiksi laskutuksessa, palkanlaskennassa ja viranomaisraportoinnissa, kertoo tuotepäällikkö Johannes Koponen Vismalta.

Moveniumia pitkään käyttäneessä Lotus Demolitionissa eli entisessä Delete Demolitionissa kiitetään palvelun vaivattomuutta.

– Järjestelmä on todella helppo käyttää. Meilläkin pääkäyttäjän apua tarvitaan harvoin, työnjohtajat pystyvät tekemään lähes kaiken itsenäisesti, mainitsee Lotus Demolitionin ICT-päällikkö Joonas Törmänen.

Törmäsen mukaan Movenium on auttanut digitalisoimaan arkirutiineja ja kehittämään prosesseja jatkuvasti. 

– Paperiset tuntilaput, perehdytykset, työmaapäiväkirjat sekä työmaiden kulunvalvonta ovat vaihtuneet sähköisiksi, mikä mahdollistaa reaaliaikaisen tiedonkulun, hän kuvailee.

”Järjestelmä on todella helppo käyttää.”

Tiedottaminen ja tiedon siirto helpottuvat

Tiedon lisääminen, siirto ja hakeminen sujuvat Törmäsen mukaan äärimmäisen nopeasti. Movenium on myös muokattavissa helposti. 

– Saamme kaiken materiaalin helposti yksien kirjojen ja kansien väliin sekä reaaliaikaisesti saataville. Hyvä esimerkki muokattavuudesta on perehdytyslomake, josta saimme muutamalla lisäkenttäpaikalla omia tarpeitamme vastaavan, hän kertoo.

Moveniumia on mahdollista hyödyntää myös työmaiden tiedottamiseen. Lotus Demolitionilla sitä on käytetty aktiivisesti viestintäkanavana, esimerkiksi koronaohjeistusten osalta. 

Työntekijätasollakin Moveniumia käytetään mielellään. Työajankirjauksia jää Lotus Demolitonilla äärimmäisen harvoin tekemättä. Työajanseuranta ja päivän töiden raportointi mobiilisovelluksen avulla ei vaadi työntekijältä aikaa tai vaivaa. 

– Tarkoituksenamme on luoda mahdollisimman sujuva polku työntekijän lisäämisestä perehdytysten kautta siihen, että tieto kulkee palkanlaskentaan ja eteenpäin viranomaisille, Koponen summaa.

Alkuperäinen kirjoitus on julkaistu Rakentaminen ja infrastruktuuri -lehdessä 4/2021.

Kokeile maksutta Moveniumia! Kokeile Visma Moveniumia 14 päivää maksutta!

Aloita maksuton koekäyttö

Lue myös:
Digitaalisuus pelastaa ihmishenkiä työmailla
Opas: Rakennusalan tiedonantovelvollisuus – opas urakka- ja henkilöraportointien tekemiseen
Opas rakennusalan työturvallisuuden kehittämiseen
Rakennusalan työturvallisuus on kaikkien vastuulla

Suosituimmat