Siirry sisältötekstiin

Visma Fivaldi kehittyy – uudet ominaisuudet ja työtavat parantavat käyttökokemusta

Visma Fivaldin kehitys on vauhdissa. Uusia toiminnallisuuksia julkaistaan nyt tasaiseen tahtiin uudistuneesta sovellusikkunasta myyntireskontran kokonaisvaltaiseen uudistukseen.

Fivaldin kehitystyö on jälleen kesälomien jälkeen asiaankuuluvassa lennossa ja jatkunut keväällä nuotitettuun suuntaan. Tässä avuksesi kooste tulevista uusista toiminnallisuuksista sekä pikavilkaisu kehitystiimiemme arkeen ja tapaan tehdä yhteistyötä.

Visma Fivaldi uudistuu – uusia mahdollisuuksia tiedonsiirtoon sekä modernimpi sovellusikkuna

Kevään tapaan Fivaldin kehitystyön isoin painopiste on ollut rajapintojen tuomisessa asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme käyttöön. Rajapinnat mahdollistavat muiden sovellusten ja räätälöidyn teknisen automaation liittämisen suoraan Fivaldiin sekä tietojen siirtämisen näiden välillä automaattisesti. Tämä avaa paljon uusia ulottuvuuksia Fivaldin tehokkaampaan hyödyntämiseen. Loppuvuonna julkaisemme muun muassa laajennuksia olemassa olevaan kirjanpidon ja ostolaskujen käsittelyn rajapintaan sekä mahdollisuuden tuoda ja viedä Kiinteistönhallinnan tietoja rajapinnan kautta esimerkiksi Henkilörekisteriin.

Toisena suurempana kokonaisuutena keskiössä on ollut Fivaldin sovellusikkunan uudistaminen. Sovellusikkuna uusiutuu alkuvuodesta modernimmaksi ja täysin selainpohjaiseksi, joten jatkossa et tarvitse enää Javaa järjestelmää käyttäessäsi.

Lisäksi aivan lähikuukausina tulossa on ainakin Fivaldin myyntireskontran kokonaisvaltainen uudistus, täysin uudistunut Saatavienhallinta sekä helpon ja nopean pääsyn kaikkiin tuki- ja ohjemateriaaleihin tarjoava HelpCentre.

Sovellusikkunan modernisointi selainpohjaiseksi vapauttaa Fivaldi-käyttäjät Java-sovelluksen tarpeesta.

Pidemmällä ensi vuoden puolella luvassa on paljon odotettu työkalu ostokuittien skannaukseen ja kuittienhallintaan sekä Kiinteistönhallinnan liittäminen Huoneistotietojärjestelmään. Tarkempaa tietoa tulevista päivityksistä ja niiden aikataulusta voit lukea Fivaldin tuotekehityssuunnitelmasta.

Ketterä kehitys Fivaldin kehitystiimien työtapana

Fivaldin tuotekehityksessä on ollut vuoden verran käytössä yhteisenä työnteon organisoitumisen tapana SAFe eli Scaled Agile Framework, skaalautuva ketterä kehittäminen. Mutta miten uusi tapa tehdä töitä on vaikuttanut toimintaamme ja sitä kautta asiakkaidemme arkeen?

SAFe on yksi ohjelmistoteollisuudessa ja muuallakin laajalti käytössä olevista ketteristä menetelmistä, joiden tarkoituksena on auttaa organisaatiota tekemään työnsä monin tavoin paremmin. Ketterissä menetelmissä painotetaan tehokasta asiakkaan tarpeisiin vastaamista vahvan yhteistyön, nopeiden toteutussyklien ja jatkuvan parantamisen keinoin. SAFe on tapa tuoda näitä arvoja tekemisen arkeen.

Fivaldin tuotekehityksessä rytmitämme työmme SAFe-mallin mukaisesti yhdessä hahmoteltaviin, kolmen kuukauden kokonaisuuksiin eli Program Incrementeihin (PI). PI:t puolestaan jakautuvat kolmen viikon sprintteihin, jotka jokainen kehitystiimi suunnittelee yksityiskohtaisesti itse. Suunnittelun, yhteistyön ja itseohjautuvuuden eri tasot muodostavat yhdistelmän yhteistä ymmärrystä ja omaa asiantuntijatyötä, mikä taas mahdollistaa tehokkaan työnteon monimutkaisessa ympäristössä.

Selkeitä SAFen työhömme tuomia hyötyjä ovat yhteiset työtavat ja pelisäännöt asiantuntijaohjelmiston uuden ominaisuuden viemiseksi koko mutkikkaan matkan ideasta käyttäjää ilahduttavaksi toiminnallisuudeksi. Myös kehitystyön tilanteen ymmärtäminen ja ennustettavuus ovat parantuneet. Toki usean kehitystiimin polveilevassa ympäristössä parannettavaa riittää aina; esimerkiksi tasapainon hakeminen tarkan määrittelyn ja toteutuksellisen vapauden välillä ei ole aina helppoa.

Näin vuosi SAFen käyttöönoton jälkeen minulla on vahva tunne siitä, että uutta työtapaa on harjoiteltu ja hiottu niin pitkälle, että se alkaa kantaa hedelmää. Muutos näkyy pikkuhiljaa koko tuotekehityksen tehokkuudessa ja toivottavasti sen myötä myös mittareista tärkeimmässä eli Fivaldin käyttäjien tyytyväisyydessä. Tämä lupaa hyvää Fivaldin kehitystahdille tästä eteenpäin: odotettavissa on jatkossa entistäkin enemmän uusia toiminnallisuuksia ja pieniä parannuksia.

Muistathan siis kertoa meille, mitä mieltä olet Fivaldista ja erityisesti mitä uutta siihen kaipaat! Palaute on paras tapa ohjata kehityspanostamme juuri sinua eniten hyödyttäviin toimintoihin.

Lue myös:

Visma Fivaldi on Suomen käytetyin taloushallinnon ohjelmisto

Lisää työtä tehostavia toiminnallisuuksia – näin Visma Fivaldin kehitys jatkuu

9 syytä, miksi Visma Fivaldi on tilitoimiston paras valinta tulevaisuuteen

Fivaldi tukee jatkossakin tilitoimiston mappiasiakkaita

Visma Fivaldia kehitetään yhdessä asiakkaan kanssa

Visma Fivaldia kehitetään kohti avoimempaa taloushallintoa

Tutustu Visma Fivaldiin: fivaldi.fi

Suosituimmat