Siirry sisältötekstiin

Verkkolaskutuksen kiistattomat hyödyt

Verkkolaskutuksen keskeisimpinä hyötyinä on nopeus, varmuus, manuaalisten työvaiheiden väheneminen ja laskun käsittelyn nopeutuminen. Sekä laskuttaja että laskun vastaanottaja saavat resurssisäästöjä ja lasku kulkee osapuolten välillä viiveettä.

Kenelläkään ei varmasti ole jäänyt huomaamatta postin jakelu ongelmat, joista on kirjoitettu useissa eri medioissa viime aikoina. Katoavista tai myöhässä perille tulevista laskuista on tullut toistuva riesa yrityksille. Yrityksen omat laskut päätyvät asiakkaille myöhässä ja samaisesta syystä omat maksut myöhästyvät. Tässä kirjoituksessa muutamia syitä miksi yrityksen pitäisi siirtyä verkkolaskutukseen viimeistään nyt, jos ei ole sitä vielä tehnyt.

 Verkkolasku on monissa tapauksissa nopea ja varma tapa hoitaa yrityksen laskujen vastaanotto ja lähetys.

Verkkolaskuja voivat lähettää niin pienet kuin suuretkin yritykset ja niitä voivat vastaanottaa yritysten lisäksi myös kuluttajat. Yritysten välisessä laskutuksessa verkkolaskut siirtyvät suoraan laskuttajan järjestelmästä vastaanottajan taloushallinnon järjestelmään, jossa lasku voi siirtyä suoraan hyväksyttäväksi, maksuunpanoon ja kirjanpitoon.

Verkkolaskutuksen keskeisimpinä hyötyinä on nopeus, varmuus, manuaalisten työvaiheiden väheneminen ja laskun käsittelyn nopeutuminen. Sähköisen laskutuksen edut ovat molemminpuoliset. Sekä laskuttaja että laskun vastaanottaja saavat resurssisäästöjä ja lasku kulkee osapuolten välillä viiveettä.

Finanssialan Keskusliiton ja EK:n tekemän kyselyn mukaan 70% yrityksistä onkin siirtynyt verkkolaskuihin. Paperilaskut tulevat varmasti ajan myötä poistumaan käytännössä kokonaan markkinoilta. Yhä löytyy kuitenkin yrityksiä, jotka näkevät verkkolaskutuksen olevan liian monimutkaista ja luottavat siksi perinteiseen paperiin laskutuksessaan.

Rahankierron nopeutumisen lisäksi suurimmat hyödyt saadaan saapuvien laskujen käsittelyssä, kun laskut saadaan tuotua suoraan järjestelmiin hyväksyttäväksi ilman manuaalista työtä. Yksittäisissä laskuissa ero ei ole valtava, mutta laskumäärän kasvaessa työajan säästö voi olla vuositasolla helposti jo kymmeniä päiviä. Verkkolasku antaa pk-yrityksestä myös nykyaikaisen kuvan. Mikä tärkeää samalla hiilijalanjälki pienenee.

Paine verkkolaskutuksen käyttöönottoon kasvaa

Verkkolaskujen tuomat hyödyt verrattuna sen käyttöönoton vaatimaan vaivaan ovat niin ilmeiset, ettei käytännössä ole mitään syytä, miksei yritys voisi siirtyä lähettämään ja vastaanottamaan verkkolaskuja. Paine verkkolaskutuksen käyttöönottoon myös kasvaa koko ajan. Säilyttääkseen nykyiset asiakkaansa sekä imagonsa, on monen yrityksen siirryttävä lähitulevaisuudessa verkkolaskutuksen piiriin pysyäkseen kiinni nykymenossa ja kilpailussa.

Kaipaatko apua yrityksesi verkkolaskutukseen?

Jos haluat tietää lisää verkkolaskutuksesta, lataa maksuton oppaamme “Verkkolaskutus: mitä, miksi ja miten”.

Laskutuspalvelumme hoitaa luotettavasti verkkolaskujen lähettämisen ja koko laskutusprosessin. Lataa laskutuspalvelun hinnat tästä.

Suosituimmat