Verkkolaskut lisäävät yrityksen kilpailukykyä

Verkkolaskut lisäävät yrityksen kilpailukykyä

Nopeat muutokset – niihin on markkinoilla nykyisin totuttu. Vähitellen herätään myös siihen, että kilpailukyvyn ylläpito tässä markkinatilanteessa vaatii yrityksiltä toimitatapojen  kriittistä tarkastelua.

Hyvä esimerkki on laskutus, joka toki on yrityksissä tärkeä toiminto, mutta ei ydinliiketoimintaa. Laskutusprosessi pitäisi saada toimimaan tehokkaasti ja tarkasti ilman, että se sitoo yrityksen resursseja.

Saadaanko sinun yrityksessäsi siirrettyä myynnit suoraan laskutukseen vai tarvitaanko siihen paljon manuaalisia vaiheita? Entä kuinka paljon saatte asiakaspuheluita liittyen laskutukseen?

Sähköistäminen vähentää kuluja jopa 50%

Yksinkertaisin tapa tehostaa laskutusta on sähköistää se. Sähköistämällä laskutusprosessin vältyt paperilaskujen, postituksen, inhimillisten virheiden ja manuaalisen työn aiheuttamilta kuluilta.

Lisää tehoa saat, jos pystyt lähettämään myyntilaskut verkkolaskuna suoraan laskutusohjelmasta. Napin painallus korvaisi laskujen tulostamisen, postittamisen ja mappiin arkistoimisen. Laskutus nopeutuu huomattavasti ja siitä tulee tarkempaa. Lisäksi sähköisten laskujen seuranta on helppoa: näet netistä onko lasku mennyt perille.

Sähköisellä laskutuksella on myös kustannusmerkitystä. Aalto yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan yhden paperilaskun lähetys ja käsittely maksaa noin 20 euroa ja sähköistämällä kuluja voi leikata 50 %.*

Verkkolaskutuksessa ykkönen on Visma, ohi Baswaren ja Itellan

– Isot verkkolaskutusoperaattorit voivat olla jäykkiä, jolloin sähköistyksen säästöt voivat jäädä yrityksessä pieniksi. Visman laskujen lähetys- ja vastaanottoratkaisut on muokattavissa yrityksen tarpeisiin. Painat vain taloushallinto-ohjelmistossa Lähetä-nappia ja lasku menee perille, kertoo Lasse Nordlund, Visma Softwaren Vakioidut ratkaisut -yksikön johtaja.

Visma-yhtiöihin kuuluva verkkolaskuoperaattori Maventa siirtyi viime vuonna asiakasmäärällä mitattuna Suomen suurimmaksi verkkolaskuoperaattoriksi. Visman ohitti Suomen verkkolaskutuksen markkinajohtajana mm. Baswaren ja Itellan heinäkuussa 2014.**

– En ihmettele yhtään, että yritykset ovat löytäneet Maventan palvelut. Palvelusta ei tule lainkaan käyttönotto- tai kuukausimaksuja, vaan asiakas maksaa siitä käyttönsä mukaan. Lisäksi onnistuu laskun liitteiden lähettäminen, mikä taas on pankkiverkossa teknisistä rajoitteista johtuen mahdotonta. Myöskään hinnat eivät päätä huimaa, Nordlund summaa.

Pohditko verkkolaskujen käyttöönottoa?

Hyödyllistä tietoa saat Visman maksuttomasta oppaasta Verkkolaskujen hyödyt ja käyttöönotto.

Lähde:

*Electronic Invoicing Initiatives in Finland and in EU – Esko Penttinen 2008, Aalto Yliopisto
** TIEKE:n valtakunnallinen verkkolaskurekisteri

Työskentelen Visma Software Oy:n markkinoinnissa. Missionani on kertoa pk-yrityksille, kuinka he voivat tehostaa liiketoimintaansa ja työntekoa nykyaikaisimmilla yritysohjelmistoilla.
Connect with Tuomas: