Siirry sisältötekstiin

Verkkokoulutusympäristön avulla saat Visma M2-matkalaskujärjestelmästä kaiken hyödyn irti

Miten verkkokoulutusympäristö auttaa M2-järjestelmän käyttöönotossa ja hyödyntämisessä? Listasimme blogiimme neljä syytä miksi ympäristöä kannattaa hyödyntää aktiivisesti.

studeo verkkokoulutus

Verkkokoulutusympäristön avulla saat Visma M2-matkalaskujärjestelmästä kaiken hyödyn irti

Moderneja järjestelmiä kehitetään jatkuvasti: niiden täytyy palvella yritysten muuttuvia tarpeita ja prosesseja mahdollisimman tehokkaasti. Uusia ominaisuuksia ja päivityksiä saatetaan ajaa järjestelmiin useita kertoja vuodessa. Kun huomioidaan, että yrityksillä on usein käytössä useampi järjestelmä ja niiden hallinta on harvoin kenenkään ainoa tehtävä, tuo tämä yllättävän paljon ylimääräistä opeteltavaa pääkäyttäjien pöydille.

Perinteisesti pääkäyttäjän ymmärrys järjestelmästä perustuu pitkälti käyttöönottoprojektin yhteydessä tarjottavaan yleiseen perehdytykseen sekä mahdollisiin erillisiin koulutuspäiviin joita käydään sitä mukaa kun ehditään ja kyetään. Tällöin perehtyminen vaatii aikaa, rahaa sekä hevosen muistia, jotta kaikki oleellinen pysyy mielessä vielä silloinkin kun tietoa aidosti tarvitaan.

M2-matkalaskujärjestelmän kanssa halusimme tehdä tästä kaikesta helpompaa. Järjestelmän kyljessä saat käyttöösi Studeo-verkkokoulutusympäristön, jonka avulla pääkäyttäjä voi opetella järjestelmän perusteet, pysyy kartalla tuoreista ominaisuuksista ja ymmärtää millaisia mahdollisuuksia järjestelmä yritykselle tarjoaa.

Tässä blogissa kerromme neljä syytä, miksi verkko-oppimisympäristöä kannattaa hyödyntää aktiivisesti.

1. Verkkokurssit pitävät käyttöönottoprojektin kevyenä

Uuden järjestelmän käyttöönotto vaatii aina opettelua, olipa se kuinka intuitiivinen hyvänsä. Erityisesti yrityksen tarpeisiin muovautuvat järjestelmät sisältävät runsaasti erilaisia mahdollisuuksia ja näin ollen ne myös vaativat pääkäyttäjältä syvällistä perehtymistä.

Yleensä suurin osa järjestelmän käytöstä opetellaan käyttöönottoprojektin yhteydessä. Tällöin järjestelmäntarjoaja auttaa pääkäyttäjää virittämään sen organisaation tarpeiden mukaiseksi ja samalla opettaa hänelle käytön perusteet. Käyttöönotto on tällöin melkoisen intensiivinen projekti.

Verkkokoulutusympäristön avulla M2-järjestelmän pääkäyttäjä voi käydä itsenäisesti läpi järjestelmän perusteet käyttöönottoprojektin aikana tai sen jälkeen. Lisäksi ympäristöstä löytyy runsaasti erilaisia syventäviä kursseja, joita pääkäyttäjä voi käydä läpi omien tarpeidensa ja aikataulujensa mukaisesti. Kurssit jäävät saataville myös suorittamisen jälkeen ja niiden pariin voi aina palata kertaamaan unohtuneita asioita. Näin käyttöönotto ei syö niin runsaasti aikaa pääkäyttäjän muilta tehtäviltä.

2. Voit seurata omaa järjestelmäosaamistasi ja oppia uutta omaa tahtia

Studeo-oppimisympäristössä erilaiset opiskelumateriaalit on jaettu omiin kursseihin, joihin on kasattu kaikki oleellinen tietyn aihepiirin ympäriltä. Kursseja suorittamalla pääkäyttäjä voi opiskella uusia kokonaisuuksia sitä myötä kun järjestelmän käyttö niitä häneltä vaatii.

Samalla pääkäyttäjä näkee, mitä kursseja hän on jo käynyt, ja millä alueilla hän voi vielä täydentää osaamistaan. Kurssia ei tarvitse käydä yhdellä istumalla, sillä Studeo muistaa mihin kohtaan käyttäjä jäi edellisellä kerralla ja materiaalien pariin voi palata aina paremman ajan kanssa.

3. Ymmärrät miten järjestelmän ominaisuuksia voi hyödyntää kehittämään yrityksesi prosesseja 

Pääkäyttäjä on avainasemassa siinä, että organisaatio saa järjestelmästä kaiken hyödyn irti ja että prosessit kehittyvät samaa tahtia järjestelmän kehityksen kanssa. Siksi hänen täytyy olla kartalla siitä, millaisia ominaisuuksia järjestelmästä löytyy.

Jos järjestelmään ajetaan useampi päivitys vuodessa, ei viisi vuotta sitten käyty peruskoulutus kanna pääkäyttäjää kovin pitkälle organisaation prosessien kehittämisessä. Siksi oppimisympäristön tavoitteena on tuoda kiinnostavat uudet ominaisuudet nopeasti käyttäjän tietoon.

On hyvä muistaa, että järjestelmien lisäksi myös organisaatiot kehittyvät jatkuvasti. Muutokset muun muassa yrityksen liiketoiminnassa sekä henkilöstössä vaikuttavat siihen, millaisia prosesseja yritys kaipaa arjen tueksi. Siksi myös aiemmin hyödyntämättä jääneet ominaisuudet saattavat jossain vaiheessa tulla ajankohtaisiksi. 

4. Säästät aikaa ja rahaa

Aiemmin järjestelmien käyttöön on oleellisesti kuulunut eri paikkakunnilla järjestettävät koulutukset. Erilliset koulutuspäivät vaativat kuitenkin ajallista ja rahallista panostusta, joten ne jäävät helposti kiireisemmältä pääkäyttäjältä välistä.

Verkko-oppimisympäristön avulla opettelu ja perehtyminen ei jää yksittäisten koulutusten varaan. Kaikkea materiaalia ei tarvitse kahlata läpi kerralla tai muistaa parin tunnin perusteella, vaan koulutussisältöjen pariin voi palata koska tahansa. Pääkäyttäjä pääsee tutustumaan järjestelmään omaa tahtiaan, silloin kun hänelle parhaiten sopii. Yhden verkkokoulutuksen kesto on usein alle 20 minuuttia.

Samalla ylimääräiset matkakulut ja koulutusmaksut jäävät pois, joten verkkoympäristön käyttö tulee huomattavasti halvemmaksi kuin erilliset koulutukset. Ja mikäli pääkäyttäjä vaihtuu syystä tai toisesta, on myös uuden käyttäjän perehdyttäminen nopeaa ja kustannustehokasta.

Jos et ole vielä M2-matkalaskujärjestelmän käyttäjä, voit tutustua sen ominaisuuksiin tarkemmin täällä

Suosituimmat