Siirry sisältötekstiin

Valmistaudu HR-projektiin – 4 asiaa, jotka HR:n tulee huomioida HR-järjestelmähankinnassa

Lue täsmävinkit onnistuneeseen HR-järjstelmähankintaan.

HR järjestelmä

Mieti tarpeet

Mitä toiminnallisuuksia haluatte automatisoida? Esimerkkinä uuden henkilön aloittamiseen liittyvät ilmoitukset tai työsuhteen päätökseen liittyvät tehtävät.

Mitä tietoja tulee siirtyä HR-järjestelmään ja järjestelmästä? Elämää helpottaa, kun henkilöstön tiedot ovat ajan tasalla kaikissa järjestelmissä. Projektin myötä on mahdollista yhdistää asiantuntijoiden avulla yrityksen muut henkilötietoja käsittelevät järjestelmät käyttämään samaa dataa.

Henkilötiedot ovat kaiken perusta, mutta nyt kannattaa miettiä tarpeita myös tulevaa varten. Yhdistääkö samaan esimerkiksi osaamisen ja kehityskeskustelujen hallinta sekä lomien ja poissaolojen hallinta? Lisäksi rekrytointien automatisointi on mielestäni hyvä liittää samaan pakettiin.

Budjetoi

Valmistele budjetti ajoissa. Käytä hyväksesi esimerkiksi oheista laskuria. Siitä löydät suuntaviivoja järjestelmän kiinteisiin kustannuksiin. Huomioi myös oma työpanos sekä sisäiset sidosryhmät. Jos oma aikasi tai osaaminen ei riitä niin onko mahdollista hankkia konsultointipalveluja oman työn tueksi? Selvitä 3. osapuolien puolelta tulevat kustannukset esimerkiksi integraatioiden käyttöönoton yhteydessä.

Sitouta johto hankkeeseen

Avaa hyödyt ja tarpeet johdolle. Korosta ekosysteemiajattelua järjestelmien välillä. Hyväksytä heillä myös hankkeen budjetti niin eteneminen ja sitoutuminen on vahvaa.  Muista, että kyseessä ei ole IT-projekti, vaan HR:ää ja liiketoimintaa tukeva sekä henkilöstölle helppokäyttöisen työkalun hankinta.

Miten eteenpäin

Vedätkö sinä käyttöönottoprojektin? Entä ketä ovat muut projektiin osallistuvat henkilöt? Tiedätkö mitä kaikkea järjestelmän käyttöönottoprojektissa tulee huomioida? Mikäli haluat päästä helpolla, tutustu HR-järjestelmän hankintaworkshopiin. Sen päätteeksi saat valmiin ostoslistan sekä varmuuden siitä, että HR-järjestelmä palvelee juuri teidän tarpeitanne. Workshop järjestetään yhteistyössä Ciber Oy:n kanssa, jolla on 20-vuoden kokemus HR-järjestelmäprojekteista Suomessa.

Tutustu HR-järjestelmän kartoitusworkshopiin, niin projektisi onnistuu

Suosituimmat