Siirry sisältötekstiin

Valmiina lähtöviivalle

Kevään aikana saamme seurata kun kaksi Visman työntekijää treenaavat kohti Visma Ski Classics -kiertueen 70 km:n päätöskisaa Ylläs-Levillä 13.4.2019. Anni Maunu on yksi näistä kahdesta yllytyshullusta hiihtäjästä. Mitkä ovat Annin tuntemukset kun koitokseen on enää muutama viikko?

Ski classics

Projektin viimeinen kuukausi on meneillään, treeniviikot vähenevät ja kevään kohokohta häämöttää. Alkuvuosi on mennyt nopeasti ja matka on ollut todella mielenkiintoinen. Arjen aikataulutus on välillä tuottanut hieman haastetta, mutta motivaation ollessa kohdillaan, aikaa on riittänyt niin perheelle kuin treenaamiseen.

Lihaskuntoa on pidetty yllä kuukausittaisella lihaskuntohaasteella. Maaliskuussa vuorossa ovat olleet vatsat. 1. päivä 10 toistoa, 2. päivä 20 toistoa, 3. päivä 30 toistoa jne… Tällä hetkellä kun määrä on reilusti yli 200/päivä, alkaa lihaksissa tuntumaan, mutta samalla huomaan että tasatyönnöt ovat saaneet lisää voimaa sieltä mistä kuulukin, eli vatsalihaksista. On siis todettava, että kyllä näissä kuukausittaisissa haasteissa on ollut valmentajalla ajatuksensa.

Tällä kertaa avaan teille hieman treeniviikkoni kulkua.

Maanantai

Sadetta uhmaten lähdin reilun tunnin mittaiselle, kevyelle juoksulenkille. Juokseminen on minulle mieluisa laji ja sykkeen kontrollointi on helpompaa, kuin hiihtäessä. Matalan sykkeen lenkki ennen projektin alkua oli minulle lähes tuntematon käsite. Nyt kun olen malttanut mieleni ja seurannut mittarin lukemia, olen saanut huomattavasti parempia tuloksia, kuin koskaan aiemmin. Treeniä on helpottanut Polarin Vantage M sykemittari, josta saa todella paljon infoa. Lisäksi viikoittainen raportointi valmentajalle on huomattavasti antoisampaa, kun voi lisätä faktat treenin kulusta.

Tiistai

Onni on ihanat työkaverit, joiden kanssa voi viettää vapaa-aikaa liikkumisen parissa. Viikoittain käymme pelaamassa työpäivän päätteeksi sählyä (kyllä, nimenmukaisesti sählyä).

Keskiviikko

Lepopäivä.

Torstai

Jälleen kohti lenkkipolkua samalla kaavalla kuin maanantaina. Tässä kohtaa projektia luonnon ladut ovat jo sulaneet, joten kestävyyttä tulee treenattua enemmän juoksulenkin turvin. Onhan meillä Paimiossa hiihtoputki, jota hyödynnän treeneissäni, mutta ensimmäiset keväiset illat houkuttelevat mieluummin ulkoilmaan, kuin betoniputkeen.

Perjantai

Jumppahetki kahvakuulan parissa. Tämän lisäksi pitkät venyttelyt ja kehon huoltoa. Kaikille, joille venyttely on enemmän tai vähemmän vastenmielistä, suosittelen hankkimaan joogavyön. Tämän avulla voit pingottaa itsesi, mitä ihmeellisimpiin asentoihin ja vyö auttaa pysymään asennossa useamman minuutin ajan.

Lauantai

Lepopäivä. Viikonloppuina olen pyrkinyt pitämään yhden lepopäivän jotta perhe saa myös oman aikansa.

Sunnuntai

Yhteistreenit Lahdessa. Päivän agendana oli hiihtää yksi pidempi lenkki rauhaisella tahdilla. 3 tuntia ja matkaa kertyi 25 kilometriä. Tällä kertaa poikettiin myös latukahvilassa ja toden teolla nautiskeltiin. Yhteistreenejä odottaa aina innolla ja niillä on myös todella suuri merkitys mentaalipuoleen. Ajatuksen tasolla ollaan tuleva hiihtorupeama taivallettu jo useampaan kertaan ja luottavaisin mielin parin viikon päästä puen numerolapun ylleni.

Aurinkoista kevättä kaikille!

-Anni

Suosituimmat