Uratarina: Mikko Hyvärinen “On ollut etuoikeutettua olla osana Tampuurin kasvutarinaa”

Mikko Hyvärinen on työskennellyt Tampuurin parissa jo yli 20 vuotta. Nykyään hän toimii Product Management Directorina ja on osa Visma Tampuurin johtoryhmää.

Olen Mikko Hyvärinen ja toimin Visma Tampuurilla Product Management Directorina. Työnkuvaani kuuluu laajan osaamisen kautta toki paljon, mutta tärkeimpänä tehtävänäni on Tampuurin tuotejohtaminen (tuotestrategia ja strategian läpivienti) sekä tuotesuunnittelu yhdessä tuotepäälliköiden sekä Product Ownereiden kanssa. 

Koulutustaustaltani olen ohjelmistotekniikan insinööri Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulusta. Ensimmäinen kosketukseni kiinteistömaailmaan tapahtuikin  jo vuonna 1999 koulun pitkän harjoittelujakson yhteydessä. Tällöin olin harjoittelijana Suomen Talokeskus Oy:ssä kehittämässä HohtoNet-sovellusta. 

Tampuuria yrityksenä ja Tampuuri-ohjelmistoa edelsivät Karri Virtasen joulukuussa 1999 perustama Agenteq Consulting Oy, joka kehitti kiinteistönhallintaan liittyviä järjestelmiä: HohtoNettiä, KuluNettiä ja BudNettiä. Aloitin Agenteqin ensimmäisenä työntekijänä toukokuussa 2000, ja Tampuuri-ohjelmistoa alettiin kehittämään näiden kolmen sovelluksen pohjalta jo vuonna 2003.

Ensimmäiset vuodet kuluivat aivan kädet savessa koodauksen kanssa ja hieman sen jälkeen otimme Jukka Sinervon kanssa yhdessä vastuun Tampuuri-tuotteen tuotehallinnasta Tampuurin ensimmäisinä tuotepäällikköinä. Tästä kelaten eteenpäin vuonna 2014 aloitin tuotehallinnan tiiminvetäjänä ja kuulun Visma Tampuurin johtoryhmään. 

Olen tehnyt koko työurani yhden työnantajan piirissä. Uskon Tampuuri-ohjelmistoon täysin. Suurimmat virstanpylväät urallani ovat olleet siirtyminen kehittäjästä tuotepäälliköksi ja siitä edelleen tuotehallinnan vetäjäksi. On ollut todella hienoa nähdä koko yrityksen kasvu pienestä startup-yrityksestä Suomen johtavaksi kiinteistöalan toimijaksi.

Työpaikkana Tampuuri on erittäin avoin, joustava ja nuorekas. Jokaisella on mahdollisuus antaa palautetta ja saada sekä positiivista että rakentavaa palautetta.  Yrityskulttuurin eteen on tehty erittäin paljon töitä ja se on myös parantunut huomattavasti yrityksen alkuajoista. Tärkein vinkki, jonka olen saanut urani aikana on ollut huolehtia läpivientikyvystä sekä toimia esimerkkinä muille. 

Kaksikymmentä vuotta saman työnantajan palveluksessa kertokoon kaiken siitä miten paljon Tampuuri yrityksenä ja tuotteena on vaikuttanut elämääni. On ollut etuoikeutettua olla osana Tampuurin kasvutarinaa ja henkilökohtaisesti tulen tekemään kaikkeni sen eteen, että jatkossakin Tampuurin tarina jatkuu myötätuulessa.

Muistakaa pitää huolta läheisistänne ja itsestänne, talvi tulee taas, eikä koronakaan ole vielä takana!

Mikko Hyvärinen, Product Management Director, Visma Tampuuri

Suosituimmat

 • Matka Tikonista Fivaldiin: Porvoon Tilipalvelu (osa 1/2)

  Tilitoimisto Porvoon Tilipalvelu on nyt uuden edessä, sillä yrityksessä ollaan vaihtamassa järjestelmää Tikonista Fivaldiin. Tässä juttusarjassa seurataan Tikon-tilitoimiston matkaa ohjelmiston vaihdon aikana.

 • School Day Dashboard

  Dashboard avasi silmät ja vapautti Exceleistä

  Paljon koulun arkeen liittyviä asioita löytyy koulun datasta. Monelle oppilaitokselle on varmasti tuttua erilaisten tilastolukujen raportointi. Visman yhteistyökumppanin School Dayn kehittämä Dashboard visualisoi tämän tiedon ja tuo mahdollisuuksia tiedolla johtamiseen. Visualisoinnin lisäksi Dashboard myös auttaa parantamaan tiedon laatua. Lue asiakkaamme Saimaan ammattiopisto SAMPOn kokemuksia Dashboardin käytöstä.

 • Ihmisten johtamisen ABC

  Ihmisten johtamisen ABC

  Esimiestyö vaatii erityisiä taitoja, joiden avulla työntekijöiden onnistumisia tuetaan. Asiantuntijamme vinkkien avulla löydät lisää aikaa ihmisten johtamiselle ja opit arvioimaan kuinka hyvin siinä onnistut.