Positiivisia uranäkymiä palvelualalla

Kun aamuisin avaan sanomalehden, otsikot kertovat yhä useammin työpaikkojen tarjonnan vähenemisestä Suomessa useilla eri toimialoilla. Heikon työllisyyskehityksen taustalla on vaikea taloustilanne.

Samanaikaisesti lähes joka aamu tarkistan työkännykkäni kalenterista päivälle varaamani työhaastatteluajat ja mietin kysymyksiä haastateltavilleni. Kun aika ajoin tapaan toisessa yrityksessä toimivan kollegani, saan usein vastata varovaiseen kysymykseen, rekrytoidaanko teillä edelleen. Vastaan aina: ”Kyllä!”.

Tästä kokemastani ristiriidasta ja valtiotieteilijän taustastani johtuen käännyin tutkimustiedon puoleen. Miten tämä on mahdollista?

Työ-ja elinkeinoministeriö julkaisi lokakuun lopussa puolivuosittaisen lyhyen aikavälin työmarkkinaennusteensa, joka antaa vastauksen kysymykseeni sekä osin toivoa paremmasta. Ennusteessa on nimittäin yksi toimiala, jonka varassa on ollut vuoden 2012 alkuvuoden työllisyyden kasvu, ja jossa varovaistenkin arvioiden mukaan työllisyys jopa hieman kasvaa vuonna 2013: tämä toimiala on palvelut.

Johtavan taloushallinnon palveluyrityksen HR Managerina voin allekirjoittaa tämän väitteen. Kasvumme tueksi haemme jatkuvasti lisää osaajia muun muassa laskentatoimen ja palkanlaskennan tehtäviin eri puolilla Suomea. Tarjoamme uramahdollisuuksia työharjoittelupaikoista vaativiin asiantuntijatehtäviin. Oletko valmis ottamaan haasteen vastaan?

Katso Visman avoimet työpaikat osoitteesta www.visma.fi/ura-vismalla

 
Salla Andersen

HR Manager
Visma Services Oy

About

Visma on Pohjoismaiden johtava yritysohjelmistojen, taloushallinnon palveluiden sekä IT-projekti- ja konsultointipalveluiden tarjoaja. Suomessa Visma-perheeseen kuuluvat yritykset työllistävät yhteensä yli 900 asiantuntijaa ja palvelevat yli 50 000 asiakasta.
Connect with Visma: