Siirry sisältötekstiin

Työelämään tutustumista Vismalla

Yhdeksäsluokkalainen Fanny vietti viikon TET-harjoittelussa Wilma-tiimissä Vaasan toimistolla. Viisi päivää kuluivat nopeasti erilaisiin tehtäviin tutustuen. Lue blogista lisää Fannyn kokemuksia TET-viikosta.

Työelämään tutustumista Vismalla

Yhdeksännen luokan TET-viikkoni Vismalla on ollut täynnä mielenkiintoisia työtehtäviä, tutustumisia sekä uutta tietoa. Viisi työpäivää kuluivat yllättävän nopeasti mukavassa työympäristössä, ja on ollut ilo olla mukana tuomassa omia ajatuksiani ja ehdotuksiani esille!

TET-viikko Vismalla kuulosti erilaiselta ja kiinnostavalta kokemukselta. Minulla ei ollut vielä paljon tietoa alasta, joten mm. erilaisiin työtehtäviin tutustuminen kiinnosti ja toivoinkin pääseväni näkemään, että työnkuvia on paljon muitakin kuin vain koodaaminen.

Ensimmäisenä TET-päivänä minut otettiin hyvin vastaan. Sain tietää tulevan viikon ohjelmasta sekä tavata Visman työntekijöitä, ja mielestäni toimistotilat vaikuttivat viihtyisiltä ja rennoilta. Minut ohjattiin omaan työnurkkaukseen, jossa olen viettänyt osan ajastani tehden erilaisia töitä liittyen Vismaan, Wilmaan ja TET:tiin. Olen saanut ottaa selvää Wilman esiintymisestä sosiaalisessa mediassa ja tutkia Visman Community– sivuja sekä blogia. Koulusta saatujen tehtävien kautta olen haastatellut työntekijöitä ja saanut tietoa mm. siitä, millaisista koulutuksista alalla hyötyy. Lisäksi kävimme alakoululla vierailemassa ja kuvaamassa videon, jossa kyselen oppilailta Wilmaan liittyviä kysymyksiä, joita valmistelin alkuviikosta. Oppilailla oli hienoja ajatuksia Wilmasta, ja oli mukavaa päästä haastattelemaan heitä.

Erilaisten työtehtävien seuraaminen Wilman ja asiakaspalvelun parissa on näyttänyt minulle työn monipuolisuutta, ja on ollut mukavaa antaa palautetta Wilmasta oppilaan näkökulmasta. Olen oppinut paljon uutta Wilman ohella toimivista järjestelmistä, kuten Kurresta ja Primuksesta sekä niiden käytöstä. Mielenkiintoista oli huomata, että esimerkiksi Wilman ylläpidossa ja rakentamisessa on paljon asioita, joita pitää ottaa huomioon. Käyttäjänä ei ehkä aina ymmärrä, että tarvitaan paljon erilaisia työntekijöitä hoitamaan erilaisia asioita, ja järjestelmien näkeminen erilaisesta ja laajemmasta kulmasta on ollut kiinnostavaa.

Viikon aikana olen saanut uusia kokemuksia ja tietoa, joita pystyn hyödyntämään tulevaisuudessa. Oli kiinnostavaa päästä perehtymään Vismaan ja Wilmaan uudelta kannalta ja näkemään millaista alalla työskentely voisi olla. Mieleen painuivat erityisesti rento ja vastaanottava ilmapiiri sekä mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät, ja haluankin kiittää kaikkia Vismalla, jotka ovat tehneet työelämään tutustumisestani positiivisen ja rohkaisevan kokemuksen!

Fanny Engman

Suosituimmat