Siirry sisältötekstiin

Vuoden 2022 uudistukset ovat tehneet työajanseurannasta entistäkin vaivattomampaa

Mikään ei ole pysyvää paitsi muutos. Hieman kulunut lausahdus, mutta se on sattunut istumaan suomalaisten yritysten sekä työajanseurantajärjestelmiemme Entryn ja Moveniumin arkeen kuin nenä päähän vuonna 2022. Vuosi lähti käyntiin ajatuksella, että haluamme rakentaa käytettävyydeltään vieläkin ylivertaisemman työajanseurannan sekä projektienhallinnan työkalun, jolla työvuorosuunnittelukin olisi mahdollista. Ajatuksesta siirryttiin myös tekoihin, mutta niistä myöhemmin.

Alkuvuoden laineet ovat näkyneet koko vuoden ajan asiakkaidemme toiminnassa. Monet ovat joutuneet miettimään sopeuttamistoimia tai jopa toiminnan jatkon mahdollisuuksia, kun lunta tuli tupaan Euroopassa riehuvan sodan ja energiakriisin myötä. 

Silti osa ehti miettiä myös toimintojen ja prosessien kehittämistä. Myönteisenä asiakasviestinä on kuulunut Väinö Linnan romaanin luutnantti Aution toteamus: “Älä anna pysähtyä, vaan koita yhteen menoon. Missään tapauksessa ei saa jäädä tuleen makaamaan.” Tätä neuvoa olemme mekin pyrkineet noudattamaan kuluneena vuotena.

Kriisissä erottuvat aikaiset linnut

Alkuvuodesta haasteita asetti Euroopan sotatila, joka sai yritykset tarkastelemaan ohjelmistojensa tietoturvan tilaa. Kirjoitimmekin vuoden alkupuolella aiheesta.

Tietoturvan ympärillä teimme tarvittavia toimenpiteitä, vaikkakin Entry ja Movenium pääsivät kohtuullisen vähällä – olemme huolehtineet turvatasot kuntoon hyvissä ajoin. Tietoturva on tärkeässä asemassa luottamuksen ansaitsemisessa ja haluamme olla luottamuksen arvoisia.

Aika on rahaa, etenkin työaika

Koska haluamme säästää työaikaasi tuottavaan tekemiseen, olemme parantaneet järjestelmiemme käytettävyyttä monella tavalla.

Vuoden aikana lanseerasimme työajankirjaukseen uuden kellokortin, joka mahdollistaa tauon kellottamisen. Nykyinen työajankirjaus palvelee asiakkaitamme palautteen perusteella varsin hyvin: arvosanaksi työajan kirjauksen onnistumisesta saimme 5,5, kun maksimiarvo oli 7. Jotta kehitys ei loppuisi, ei voi tietenkään olla täysin tyytyväinen, ja parannettavaa jää vielä runsaasti. 

Raportteihin teimme viilauksia ja asiakkaidemme raporttipohjien versioita yhdenmukaistettiin vuoden aikana. Samalla mahdollistettiin raportteihin näppärä Lisää suodattimia -toiminto, joka helpottaa tietojen hakemista ja raportointia.

Paransimme myös leimauspäätteiden toimintoja. Leimauksia voi tehdä nyt useammille projekteille ja projektien tehtäville kuin aiemmin. Tässäkin asiakkaiden antama palaute laitteiden käytettävyydestä oli avainasemassa muutoksen aikaansaamiseksi. Samaisten palautteiden pohjalta tarjoamme myös suurempia näytöllisiä laitteita aluksi rajoitettuna eränä.

Vuoden aikana olemme korjanneet tietomallien rakenteita vastaamaan paremmin tarpeitasi ja tallennamme tietoa entistä tarkemmin kustakin kirjauksesta – näin voit tulevaisuudessa sekä tehdä muutoksia helpommin että aikatauluttaa muutoksia esimerkiksi työaikaryhmiin. 

Käyttäjän työpöytä eli Dashboard sai pieniä parannuksia vuoden aikana, kun hyväksymättömät poissaolot nostettiin näkymään. Työaikakalenterin näkymiin tehtiin niin ikään muutoksia. Jatkossa kalenteri ottaa huomioon itse lisätyt arkipyhät tai muut “punaiset päivät”, mikä helpottaa työajan kirjaamista. Työpöydän uudistuksiin keskitymme myös vuonna 2023.

Asiakaspalautteiden perusteella paransimme myös eri käyttökielten hallintaa. Jatkossa järjestelmä huomioi kielivalinnat, joita työntekijä tekee palvelussa. Aiemmin kielituki oli sidottu käytettävän laitteen kieleen, selaimen kieleen tai palveluympäristön maatunnukseen. Eihän tuollainen sillisalaatti aina toiminut, joten nostimme käden pystyyn virheen merkiksi ja teimme muutoksia vastataksemme tarpeisiin paremmin.

Heureka!

Olemme kokeneet asiakkaidemme kanssa tänä vuonna yhdenlaisia heureka-hetkiä toteuttaessamme resurssi- ja työvuorosuunnittelun ominaisuuksia. Kantavana teemana on ollut “luulo ei ole tiedon väärti”. Tämä ajatusmaailma on ajanut meidät moniin hyviin keskusteluihin ja olemme ymmärtäneet, että pienet ja keskisuuret yritykset todella tarvitsevat helppoa ja nykyaikaista suunnittelutoimintoa siinä missä isommatkin. 

Olemme onnistuneet toteuttamaan vuoden aikana suunnittelutyökalun ensimmäisen vaiheen eli resurssisuunnittelun, joka mahdollistaa henkilöiden kohdistamisen tehtäville tai tehtävien kohdistamisen henkilöille projekteittain. Suunnitelma näkyy työntekijällä hänen omassa mobiililaitteessaan tai selaimessaan. Tämän ominaisuuden julkaisusta kerromme hyvin pian lisää.

Resurssisuunnittelun lisäksi toteutamme työvuorosuunnittelun työkalun. Erilaisten asiakashaastatteluiden perusteella olemme päätyneet siihen lopputulokseen, että asiakkaamme kaipaavat työvuorossuunnittelulta vapautta, reaaliaikaisuutta ja yksinkertaisuutta. Vapaus näkyy suunnittelun monipuolisuudessa, reaaliaikaisuus esimerkiksi tiedon välittömänä siirtymisenä suunnittelusta työntekijälle ja yksinkertaisuus käytettävyydessä. Työvuorosuunnittelun julkaisusta kuulet tarkemmin vuoden 2023 aikana. 

Kiitos erinomaisesta yhteistyöstä ja kehitysideoista vuonna 2022! Haluamme jatkossakin kokea yhdessä hetkiä, joissa lamppu syttyy – lähetä palautetta suoraan Entry- tai Movenium-järjestelmästä, työpöydän Anna palautetta tuotekehitykselle -widgetin kautta.

Suosituimmat