Siirry sisältötekstiin

Työajan tulkinnasta työvuorosuunnitteluun – keskiössä käytettävyys ja monipuolisuus

Kuluneena vuonna olemme keskittyneet Visma Entryn kehityksessä erityisesti monipuolistamaan työajan tulkinnan mahdollisuuksia. Vuonna 2022 Entry laajenee työvuoro- ja resurssisuunnitteluun, minkä ansiosta esimerkiksi vuorotöiden suunnittelu ja tulkinta helpottuvat. Lue, mitä muuta uutta on luvassa.

Kun anarkia ei otakaan valtaa

Visma Entryssä teimme huomioita vuodelta 2021:

  1. Korona on ja pysyy
  2. Asiakkaiden liiketoimintojen kasvu jatkui
  3. Ihmiset tekevät edelleen töitä – meillä on joillakin toimialoilla työvoimapula!
  4. Anarkia ei ottanut valtaa ja lakeja noudatetaan
    1. Työaikalaki on edelleen voimassa

Edellä mainitut asiat kertovat työajanseurannan näkökulmasta mielenkiintoista tarinaa. Päivittäinen elämä ja yritysten toimintamallit ovat vaatineet sopeutumista ja isossa kuvassa liiketoimintojen kasvu on näkynyt kasvavana kysyntänä työajanseurannan ratkaisuille.

Työskentelytavat murroksessa

Totesimme työajanseurannan olevan edelleen vallitsevan pandemian ja isojen työskentelytapojen muutoksen keskellä erinomaisen tarpeellinen. Antamatta hetkellisellekään lamaannukselle sijaa, pidimme tiukasti härkää sarvista kiinni niin, että sonnin nenärengas tutisi. Suuntakin oli selvä – tulta päin.

Vuoden 2021 motivaattorina meillä Entryssä oli erinomainen edeltävä vuosi ja siitä kumpuava vahva usko tuotteen kasvuun ja kehitykseen. Uskoimme myös asiakkaidemme haluun saada parasta työajanseurannan palvelukokemusta, mitä alan pilvipalvelumarkkinnoilla on tarjolla. Myös siirtyminen etätyöskentelyyn on antanut selkeitä signaaleja voimakkaasta mobiilikirjauksen ja modernin työaikajärjestelmän tarpeesta. 

Keskiössä käytettävyys ja monipuolisuus

Lähdimme toteuttamaan laajaa muutosta palvelumme rakenteeseen ja siihen ytimeen, minkä vuoksi työaikoja usein kirjataan sähköiseen järjestelmään: työajan tulkintaan. Toteutimme haastavan muutostyön, joka näkyy jo nyt uusilla asiakkaillamme ja tulee näkymään myös kaikilla vanhoilla asteittain loppuvuoden 2021 ja alkuvuoden 2022 aikana. Muutama sananen näistä onkin jo lausuttu täällä. Lyhyt oppimäärä: julkaisimme muun muassa saldokertoimet-toiminnon ja uudistimme palkkalajien käsittelyn mahdollistaen jo yli 170 toimialaa kattavan asiakaskuntamme kasvamisen entisestään.

Moni muutoksista, joita vuoden aikana olemme tehneet, on koskenut käytettävyyttä. Erilaiset kirjaustavat, edellisen työajan kopiointi, Dashboardin muokkaaminen myös mobiilisovelluksessa ja monet muut ominaisuudet ovat tuoneet asiakkaidemme pyytämää vaivattomuutta työajan kirjaamiseen. 

Integraatiot ja avoimet rajapinnat rules

Paransimme ja laajensimme Visman muihin tuotteisiin toteutettuja integraatioratkaisuja automatisoimalla esimerkiksi Entryn ja Visma Novan välisen integraation. Pian myös Visma Payrollin suuntaan toteutettu automaattinen integraatioratkaisu näkee päivänvalonsa. Lisäksi palvelun sisäisestä kaupasta löytyvän Vientityökalun avulla Entryn integroitavuus erilaisiin järjestelmiin on parantunut, mikä on tuonut yksinkertaisuutta ja kustannustehokkuutta yritysten toimintoihin. Lisää integraatioista voit lukea täältä.

Muutamia parannuksia, kuten kellokortin käytettävyyden parantaminen, ja niihin liittyviä protoiluja ja raporttien uudistamista tulee ulos vielä tämän vuoden aikana asiakkaidemme testattavaksi ja iloksi.

Kiitos siis tästä vuodesta! Kiitos kaikista sadoista kehitysideoista – pienemmistä ja isommista, jotka ovat edesauttaneet ohjelmistomme kehitystä asiakkaidemme toivomaan suuntaan. Tästä on hyvä lähteä uuteen vuoteen – siitäpä sitten seuraavaksi.

Entry laajenee työvuorosuunnitteluun

Moni lupaa asiakkailleen yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Useampi lupauksia kuullut voi myös pettyä. Yritykset kun ovat kovia lupailemaan…

Työajanseuranta ja työvoiman hallinta kulkevat tiukasti käsi kädessä ja olemmekin tarjonneet jo pitkään sähköisiä työmääräimiä osana Entryä. Kuitenkin on havaittavissa selkeä tarve laajentamiseen työvuoro- ja resurssien suunnittelun puolelle, joten lupaan sen yhden hyvän ja samalla kauniin:

Visma Entry tulee laajenemaan resurssi- ja työvuorosuunnittelun ominaisuuksilla vielä ensi vuoden alkupuolella. Tulemme toteuttamaan palveluun lisäominaisuudet, jotka voit ostaa käyttöösi tarpeen mukaan, olit sitten isompi tai pienempi toimija. Työajanseurantamme on markkinoiden helpoimmin käyttöönotettava ja haluamme tarjota asiakkaillemme samalla tavalla monipuoliset, mutta silti helposti ja nopeasti käyttöön otettavat ratkaisut myös työvuorosuunniteluun ja työvoiman resurssointiin.

Työvuorosuunnittelu tuo täysin uuden ulottuvuuden Entryn kokonaistarjontaan ja mahdollistaa entistäkin paremmin ja asiakaskohtaisemmin esimerkiksi erilaisten vuorotöiden suunnittelun ja tulkinnan. Samalla näkymä tulevaisuuteen paranee.

Työaikojen kirjaamisen on oltava helppoa ja vaivatonta

Totta kai tulemme tarjoamaan jatkossa myös entistä parempia työajan syöttötapoja, entistä monipuolisempaa työajan tulkintaa (paikallinen sopiminen ei näytä vähenevän, päinvastoin) ja entistä informatiivisempia näkymiä esimiehille ja yritysten hallinnolle parempien raporttien ja kuvaajien muodossa. Kokonaisuutta tulee tukemaan tuotteistukset Visman uusimpien ERP-tuotteiden kanssa sekä laskutusintegraatioihin panostaminen.

Jatkossakin perusteemat ovat kuninkaita: helppo työaikojen kirjaaminen, vaivaton tarkastaminen ja hyväksyntä, raportointi ja tiedon eteenpäin vieminen tehokkailla ja asiakkaan itse hallitsemilla rajapintaratkaisuilla ovat se kokonaisuus, jota meiltä pyydetään.

Aika perinteistä työajanseurannan talon toimintaa, eikös? Sillä erotuksella, että tätä rakennetaan modernille pohjalle, muokattavaksi ja sopivaksi kaiken kokoisille toimijoille. Ei liian isoa yritystä, eikä liian pientä, jota emme voisi palvella. 

Suosituimmat