Siirry sisältötekstiin

Tulevaisuuden tilitoimisto – Näin varmistat menestyksen tulevaisuudessa

Tulevaisuuden tilitoimisto menestyy tuomalla uusia asiantuntijapalveluita asiakkaidensa tueksi.

Tulevaisuuden tilitoimisto – Näin varmistat menestyksen tulevaisuudessa
Tulevaisuuden tilitoimisto – Näin varmistat menestyksen tulevaisuudessa

Menestyvät tilitoimistot ovat murtautuneet perinteisistä palveluyrityksistä asiantuntijayrityksiksi, jotka tekevät työtä yhdessä asiakkaidensa kanssa yhteisillä, helppokäyttöisillä työkaluilla. Kun rutiinityö hoituu ajanmukaisilla työkaluilla, tilitoimistot pystyvät vastaamaan asiakasyritysten huutavaan pulaan konsultatiivista asiantuntijoista.

Asiakkaiden kipeä tarve on saada asiantuntija-apua ja opastusta todellisten liiketoimintalukujen ja datan tulkinnassa. Viimeistään nyt on hyvä hetki tuoda uusia asiantuntijapalveluita asiakkaiden tueksi ja siirtyä pois perinteisestä rutiinitekemisestä.

Jotain mielenkiintoista ja haastavaa tulee onneksi rutiinitekemisen tilalle. Asiakkaan liiketoiminnan kehittämiseen liittyvää neuvontatyötä, kassavirran ennustaminen ja ongelmien ratkaiseminen avaavat tulevaisuuden tilitoimiston henkilökunnalle erinomaisen väylän nousta arvoketjussa asiantuntijaksi, jonka työstä ollaan valmiita maksamaan entistä enemmän.

Lataa opas: Tilitoimistojen liiketoimintamalli muuttuvassa maailmassa – näin käännät toimintaympäristön haasteet mahdollisuuksiksi?

Lue lisää ja lataa opas

Tilitoimistot käyttävät sekä perinteistä että sähköistä toimintatapaa

Taloushallintoliiton tutkimuksessa selvitettiin 2066 tilitoimistoalan ammattilaisen näkemys 15 eri taloushallintojärjestelmän osalta niin käytön yleisyyden kuin muun muassa helppokäyttöisyyden ja tehokkuuden näkökulmista. Tuloksista selvisi, että noin puolet vastaajista käytti vain yhtä ohjelmaa ja kolmannes kahta eri ohjelmaa kirjanpitojärjestelmänään.

Visman tutkimuksen* mukaan 33 %:ssa yrityksistä käytössä oleva pääasiallinen taloushallinnon toimintatapa on edelleen perinteinen. 37 % yrityksistä käyttää sekä sähköistä että perinteistä toimintatapaa ja 34 %:lla toimintatapa on täysin sähköinen. Kaikilla tilitoimiston asiakkailla ei siis ole vielä pääsyä reaaliaikaiseen tietoon, kuten tuloslaskelmaan.

Modernit järjestelmät tarjoavat kuitenkin erinomaiset työkalut tilitoimiston ja asiakkaan yhteiskäyttöön – ja siten tilitoimiston asiantuntijaroolin nostamiseen. Monipuolisen järjestelmän avulla perinteisten asiakkuuksien hoitaminen onnistuu siinä missä sähköistenkin, ja asiakkaat voidaan siirtää kätevästi sähköisyyteen tarpeen vaatiessa ja omilla ehdoilla.

Kun tilitoimisto ja asiakas käyttävät yhteistä järjestelmää, tiedonkulku paranee ja tilitoimisto voi tarjota entistä parempaa palvelua asiakkaalle.

Tilitoimiston asiakkaiden olisi hyvä päästä näkemään reaaliajassa talouden sen hetkinen tila.

Jotta tilitoimiston on mahdollista nousta lisäarvoa tuottavaksi asiantuntijaksi ja numeroiden tulkitsijaksi, tilitoimiston asiakkaiden tulisi päästä näkemään reaaliajassa talouden sen hetkinen tila. Tähän on asiakkaalla jo tahtotila olemassa, ja jatkossa tämä saattaa muuttua jopa yhdeksi tilitoimiston valintaperusteeksi.

*Visma Fivaldin markkinatutkimus 18.12.2019. Tutkimuksen tekijä Taloustutkimus Oy

Näillä neuvoilla varmistat tilitoimistosi menestyksen tulevaisuudessa:

1. Käytä vain hyviä ja toimivia ohjelmistoja

Modernit tilitoimisto-ohjelmat tekevät rutiinityöt puolestasi, jotta voit keskittyä arvoa tuottavaan työhön. Tulevaisuuden tilitoimisto voi tarjota asiakkaalleen muun muassa asiakkaan toimialan kuluvertailua. Näin asiakas saa esimerkiksi kokonaiskuvan siitä, miten hänen toimintansa kulut sijoittuvat verrattuna toimialalla yleensä olevaan tilanteeseen. 

2. Ole rohkea ja hanki uusia asiakkaita

Automaatio mahdollistaa suuremman asiakaskunnan hoitamisen, kun tilitoimiston rutiinit siirtyvät automaattisiksi ja osan perinteisistä tilitoimiston tehtävistä hoitaa myös asiakas itse reaaliaikaisesti ja mobiilisti. Kehitä myyntitaitojasi ja tavoittele rohkeasti uusia asiakkaita.

3. Kehitä hinnoittelua

Perinteisen tuntityön vähetessä muuttuvat myös hinnoitteluperusteet. Tilitoimiston asiantuntijapalveluita kannattaa tarjota asiakkaalle kiinteällä hinnalla. Mieti uusia hinnoittelumalleja, palvelupaketteja ja lähde rohkeasti tarjoamaan osaamistanne asiakkaan liiketoiminnan kasvun tueksi. Vaadi myös ohjelmistotoimittajalta tukea hinnoittelun muutokseen. Kiinteällä hinnoittelumallilla tilitoimiston tuottavuuden kehittäminen parantaa tilitoimiston kannattavuutta. Toki aina on joukko erillisveloitettavia palveluita ja asiantuntijatehtäviä.

4. Keskitä järjestelmät

Tilitoimistot pyrkivät yhä enenevässä määrin tehostamaan toimintojaan ja alentamaan kustannuksia. Käytössä on kuitenkin edelleen useampia järjestelmiä. Järjestelmästä toiseen siirryttäessä tieto usein muuttuu tai jopa katoaa tai väliin pitää tehdä tehotonta manuaalityötä. Kun kaikki toiminnot ovat yhdessä ja samassa järjestelmässä, syntyy selvää hyötyä niin kustannuksissa kuin ajankäytössäkin.

Lue lisää Fivaldista: visma.fi/fivaldi


Lue myös:

Opas: Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa – tutustu ominaisuuksiin ja löydä sopiva ohjelma
Lisää työtä tehostavia toiminnallisuuksia – näin Visma Fivaldin kehitys jatkuu
Opas: 9 askelta digitaaliseen tilitoimistoon

Haluatko tutustua Fivaldi-taloushallintoon?
Jätä yhteydenottopyyntö!

Halutako kuulla lisää? Ota yhteyttä!

Suosituimmat