Tule mukaan Visma Ski Classics -hiihtoelämykseen

Visma Ski classics

Visma Ski Classics kerää yhteen hiihtäjiä huippunimistä harrastajiin suuren luokan hiihtojuhlaan. Pitkänmatkan kilpailua upeissa maisemissa voi kuvailla todelliseksi hiihtoseikkailuksi. Sesonki 2015-2016 pyörähti käyntiin 5.12. Livignossa ja jatkui seuraavana päivänä La Sgambeda -klassikolla.

Tämä on Visma Ski Classics 2015-2016

Visma Ski Classics on murtomaahiihdon pitkänmatkan mestaruuskisa. Konsepti on yksinkertainen: Useat tunnetuimmista ja rakastetuimmista pitkänmatkan hiihtäjistä kokoontuvat vuotuiseen, ammattilaisten mestaruuskisaan, jossa on sekä miesten että naisten lähdöt. Visma Ski Classics -kilpailussa on yhteensä 28 sponsoroitua ammattilaistiimiä, joiden jäsenet kantavat ylpeydellä titteliä ”pitkänmatkan hiihtäjä”.

Mielestäni Visma Ski Classicsin kilpailukalenterista löytyy useita maailman kauneimpia hiihtoreittejä. Tämän vuoden sesonkiin kuuluvat seuraavat reitit:

  • 5. joulukuuta 2015: Joukkuetempo prologi. Livigno, Italia. 15 km.
  • 6. joulukuuta 2015: La Sgambeda. Livigno, Italia. 35 km.
  • 10. tammikuuta 2016: Jizerska Padesatka. Bedrichov, Tsekki. 50 km.
  • 23. tammikuuta 2016: La Diagonela. Engadin St. Moritz, Sveitsi. 65 km.
  • 31. tammikuuta 2016: Marcialonga. Trentino, Italia. 70 km.
  • 7. helmikuuta 2016: König Ludwig Lauf. Oberammergau, Saksa. 50 km.
  • 13. helmikuuta 2016: Toblach – Cortina. Fra Toblach til Cortina, Italia. 50 km.
  • 6. maaliskuuta 2016: Vasaloppet. Sälenistä Moraan, Ruotsi. 90 km.
  • 19. maaliskuuta 2016: Birkebeinerhiihto. Renasta Lillehammeriin, Norja. 54 km.
  • 2. huhtikuuta 2016: Årefjällsloppet. Åre, Ruotsi. 65 km.

Kilpailua pisteistä ja paidoista

Tämän vuoden Visma Ski Classicsin osallistujat ja tiimit kamppailevat voittaakseen yksittäiset hiihdot ja ennen kaikkea jaossa olevat neljä paitaa: Keltainen paita Visma Ski Classicsin yleisvoittajalle, vihreä eniten sprinttipisteitä saaneelle, vaaleanpunainen parhaalle yli 26-vuotiaalle, ja sininen joukkuepaita koko Visma Ski Classics -sesongin aikana eniten pisteitä keränneelle joukkueelle. Yksittäisen hiihdon voittaja sekä miesten että naisten kisoissa saa 200 pistettä. Haluatko tietää lisää? Löydät kaikki säännöt täältä.

Koe kaikkien aikojen hiihtomuisto

Odotan innolla, että pääsen seuraamaan tämän sesongin pitkänmatkan hiihtokilpailuja. Visma Ski Classicsin tekee ainutlaatuiseksi se, että jokaisella osallistujalla on mahdollisuus haastaa maailman parhaat pitkänmatkan hiihtäjät. Visma Ski Classicsin lähdöt ovat nimittäin kaikille avoimia. Visma Ski Classicsissa maailmancupiin osallistujat saavat mahdollisuuden kisata parhaimpien pitkänmatkan hiihtäjien kanssa. Eikä ole mitenkään itsestään selvää, että perinteiset pitkänmatkan hiihtäjät ovat parempia kuin murtomaahiihtäjät, kun matkaa on useita kilometrejä. Samalla kun ammattilaiset kisaavat Visma Ski Classics -pisteistä, voit itse ilmoittautua mihin tahansa lähtöön, ja saat asettaa tavoitteet niin korkealle tai matalalle kuin itse haluat.  Treenaa päämäärätietoisesti ja vertaa aikaasi maailman parhaimpiin tai hiihdä rauhallinen sunnuntailenkki lähtönumero rinnassasi. Miten valitsetkaan hiihtää: Osallistuminen Visma Ski Classicsiin on varmasti kaikkien aikojen hiihtomuisto!

Rajojen rikkoja

Visma Ski Classics on vaikuttanut monin tavoin pitkänmatkan hiihtourheilun kehittymiseen. Visma Ski Classicsin osallistujat ovat sekä henkisesti että fyysisesti huippuunsa treenattuja urheilijoita, jotka todella rikkovat rajoja. Ajattele vaikka hiihdettyjä välimatkoja, esimerkiksi Vasaloppet on todella pitkä. 90 kilometrin matka Sälenistä Moraan on kova rasitus, josta selviytyminen edellyttää erityisesti siihen suunniteltua treeniä. Extreme-sauvatreenaus on epäilemättä kehittänyt pitkänmatkan hiihtoa ja vaikuttanut sen innovaatioihin. Jopa maailmancupin osallistujat ovat lisänneet sauvatreeniään lisätäkseen voimaa ylävartaloon. Esimerkiksi viime vuonna Davoksen perinteikkäälle korokkeelle nousi sveitsiläinen Dario Cologna. Hän sauvoi koko matkan reitillä, jota voidaan kuvata maastohiihdon kestävyysreitiksi. Monien mielestä Colognan uroteko aloitti hiihdon vallankumouksen.

Visma Ski Classicsiin osallistuvat pitkänmatkan hiihtäjät tuskin kokevat 15 kilometrin sauvomista vallankumouksellisena. Tämän norjalaisen kansanurheilun kehitys ja uudistus on tapahtunut Aukland-veljesten johdolla, ja he ovat myös aukaisseet sille uusia uria. Kestävyyshiihtäjät ovat räjäyttäneet rajoja ja osoittaneet, että suoritukset, joiden uskoimme olevan fyysisesti mahdottomia, ovatkin täysin mahdollisia.

Kisojen Kuuma Ryhmä

Keitä kannattaa seurata erityisen tarkkaan tänä vuonna? Miesten kisassa suosittelen seuraamaan Tverrjokilaakson sauvahirmua Petter Eliassenia. Hän osoitti valtavat voimansa viime vuonna, ja uskon lujasti siihen, että hänen päihittäminen on tänäkin vuonna vaikeaa. Heti kannoilla tulee lentäjänlaseistaan tunnettu, Oslon vuoden 2011 MM-kisojen 50 km pronssivoittaja Tord Asle Gjerdalen. Ringeriken suuri poika on saanut sauvat heilumaan toden teolla siirryttyään pitkänmatkan hiihtoon ja Santander-tiimiin. Pane merkille myös nuorimies Christoffer Callesen, joka on eräs Thomas Alsgaardin Team Leaseplan Go:n monista lupaavista hiihtäjistä. 2. sija viime vuoden La Diagonelassa, usea muu huippusijoitus sekä nuorisopaidan kaappaus osoittavat, että täysillä satsaava Callesen on noussut aivan huipulle. Naisten kisassa vahvoilla ovat Team Exspiritin Tuva Toftdahl Staver ja sveitsiläinen pitkänmatkan hiihtokuningatar Seraina Boner. Entinen maajoukkuehiihtäjä Toftdahl Staver on kehittynyt hienosti vaihdettuaan pitkänmatkan hiihtoon, ja odotan jännityksellä, mihin hän vielä kykenee.

Olen valmis pitkään ja toiminnantäyteiseen Visma Ski Classics -sesonkiin. Toivon, että sinäkin olet! Ehkä tapaamme kisoissa?

0