Trainee-ohjelma Vismalla: Hauskaa, vaativaa ja opettavaista

Visma rekrytoi opiskelijoita ja vastavalmistuneita joka vuosi. Erilaiset työharjoittelu- ja trainee-ohjelmat tarjoavat nuorille lahjakkuuksille ainutlaatuisen lähtölaukauksen ammatilliselle uralle.

Vuoden kestävä johtamisen trainee-ohjelma on todella vaativa ja sisältää viisi kahden kuukauden mittaista projektia, jotka suoritetaan viidessä eri divisioonassa ja viidessä eri juridisessa yrityksessä. Projektien lisäksi työ vaati perehtymistä niin organisaatiorakenteeseen kuin työkulttuuriinkin.

Tuoreimmassa VISMAgazine lehdessä haastateltiin Anne Christine Solhaugia (26) ja Mikko Keinosta (28), jotka ovat kumpikin suorittaneet Visman johtamisen trainee-ohjelman. Visma-konsernin erilaisten oppipolkujen yhteinen fokus on henkilökohtaisessa ja ammatillisessa kehityksessä sekä etenkin nykyajan vaativien työtapojen hallinnassa.

Täynnä energiaa ja halua menestyä

”Visman ilmapiiri on ainutlaatuinen ja nuoriin ollaan halukkaita panostamaan. Visma elää innovatiivisuudesta, ja siinä meillä nuorilla on paljon annettavaa”, Anne toteaa. ”Meidät otettiin todella hyvin vastaan, perehdytys oli erinomainen ja projekteihin oli helppo päästä sisälle”, Mikko täydentää.

Anne sai tietää johtamisen koulutusohjelmasta Twitteristä: ”Se oli puhdas sattuma. Yksi ystävistäni seurasi @VismaTrainee -tiliä ja koulutus kuulosti jännittävältä, joten liityin seuraajiin. Kiinnostuin avoimuudesta ja tarjolla olevasta hyödyllisestä tiedosta”. Mikko puolestaan kuuli ohjelmasta tuttavaltaan, joka työskenteli Vismalla. ”Halusin kokeilla jotakin hieman erilaista ennen ”lopullisen” uravalinnan tekemistä.”

Mikon ja Annen neuvot harjoittelijana onnistumiseen:
• Ole utelias, itsenäinen ja aloitteellinen
• Aja projektejasi eteenpäin ja haasta itsesi
• Tarjoa itseäsi ja osaamistasi muiden käyttöön
• Muista, että projektityössä priorisointi on tärkeää

Harjoittelusta hyvät eväät haastavampiin tehtäviin

Harjoittelun aikana Annelle tulivat tutuksi monet haasteet ja erilaiset liiketoiminta-alueet. ”Arvokkainta oli kuitenkin se, mitä opin omasta itsestäni. Kuulostaa ehkä kliseeltä, mutta opin todellakin tuntemaan itseni sen vuoden aikana, jonka vietin johtamisen koulutusohjelmassa.” Nykyisin hän työskentelee Lean Managerina Visman toimistolla Oslossa.

Ennen trainee-ohjelmaan hakua Mikko oli pohtinut työskentelyä liiketoiminnan tuen ja yrityksen kehittämisen parissa, mutta halusi laajentaa osaamispohjaansa ensin. ”Harjoittelujakson aikana sain paljon vastuuta, suuren verkoston ja paljon vaihtelevia tehtäviä. Oli sekä vaativaa että jännittävää perehtyä erilaisiin haasteisiin.” Tällä hetkellä Mikko työskentelee Visman Tukholman toimipisteessä Business Controllerina.

Mikä trainee-ohjelmassa oli haastavinta ja mikä puolestaan parasta?
Lue koko artikkeli VISMAgazinen sivuilta 18-19

Suomen Visma-yritysten uramahdollisuuksista löydät tietoa osoitteesta visma.fi/Ura-Vismalla/
Tutustu myös useisiin juuri nyt avoinna oleviin työpaikkoihin.

0