Siirry sisältötekstiin

Tilitoimistoille kättä pidempää perinnästä

Tilitoimiston asiantuntijana saat toimia lähes kaikkien alojen asiantuntijana! Tästä blogista saat tietoa perinnästä ja työkaluja, joilla voit auttaa asiakasyritystäsi välttämään turhia luottotappioita.

Tilitoimistossa työskentelevät asiantuntijat ovat todellinen tietopankki monelle yritykselle. Yritystoiminnassa tulee vastaan mitä erilaisimpia tilanteita ja yritykset kysyvätkin kirjanpitäjältään lähestulkoon kaikkea maan ja taivaan väliltä. Myös laskujen perinnästä.

Milloin on oikea hetki ottaa perintäasiat puheeksi asiakkaasi kanssa?

Onnistunut perintä sisältää sopivasti tehokkuutta ja nopeaa reagointia, mutta samalla myös inhimillisyyttä ja neuvottelumahdollisuuksia maksujen järjestämisestä. Yrittäjä itse voi havahtua erääntyneiden laskujen määrään reskontrassa. Tällöin tilitoimiston rooli on helppo; voi vain antaa asiakkaalle vinkin luotettavasta perintäkumppanista tai tietoa maksumuistutuksen sisällöstä.

Hyvin tavanomainen tilanne on se, että yrityksillä ei ole riittävästi tietoa perinnästä. Perintään voi liittyä turhia pelkoja esimerkiksi perinnän kalleudesta tai pelätään liikaa perinnän vaikutusta asiakassuhteisiin. Välillä tuntuu jopa siltä, että liika varovaisuus peittää alleen liiketoiminnallisen näkökulman. Palvelusta tai tuotteen myymisestä kuuluu saada yritykselle kuuluva suoritus. Asiakas- ja laskumäärien kasvaessa on väistämätöntä, että jossakin vaiheessa tarvitaan myös perintää. Tilitoimisto voi taloushallinnon näkökulmasta auttaa yritystä suhtautumaan perintään arkipäiväisesti, osana järkevää liiketoimintaa ja ilman turhia pelkoja.

Kirjanpitäjän aktiivinen rooli on erittäin tärkeää. Tilitoimiston asiantuntija on avainasemassa näkemään reskontrasta asiakkaidensa erääntyneiden saatavien kokonaistilanteen. Löytyykö reskontrasta kovin vanhoja saatavia tai onko erääntyneiden saatavien määrässä tapahtunut nopeaa kasvua? Yritykset arvostavat ammattilaisten ehdotuksia ja suosituksia. Tilitoimistolta saatu selkeä suositus perinnän aloittamisesta on merkittävä apu yrityksen liiketoiminnan onnistumiselle ja hyvälle liiketulokselle. Aktiivinen tilitoimisto on asiakkaidensa neuvonantaja ja auttaa yritystä välttämään turhat luottotappiot.

Apua tilitoimiston asiantuntijalle neuvonantajan roolissasi!

Olemme laatineet erityisesti tilitoimistoille suunnatun oppaan “Saatavienhallinnan opas tilitoimistoille”. Oppaan tärkeimpiä elementtejä on sen keskiaukeamalta löytyvä perinnän suunnittelukaavio. Perinnän suunnittelukaavion avulla pystyt käymään yhdessä asiakkaasi kanssa läpi saatavienhallintaan liittyviä vaiheita. Kaavioon pystyy tekemään myös päivityksiä ja halutessaan tulostamaan tai tallentamaan sen.

Lataa opas ja suunnittelukaavio tästä>>

Me Visma Duetolla palvelemme suurta joukkoa tilitoimistoja ja heidän asiakkaitaan. Tutustu Visma Dueton tilitoimistoille suunnattuihin palveluihin ja niiden hyötyihin.

Ps. Jos haluat tilitoimistosi asiakastiedotteeseen perintäaiheisen artikkelin tai vaikkapa webinaaritietoiskun, olethan yhteydessä!

Terveisin

Terhi Hakkarainen
markkinointipäällikkö
Visma Duetto Oy

Suosituimmat