Siirry sisältötekstiin

Tilinpäätösluvut valmiiksi kuukauden etuajassa? Onnistuu!

Taloushallinnon sähköistyminen on muuttanut etenkin vuoden suurinta ponnistusta eli tilinpäätöksen valmistumista. Sähköiset työkalut helpottavatkin aidosti yrityksen talousosaston arkea, kunhan hyödyistä muistaa nauttia. Rutiinitekemisen nopeus ja ketteryys korostuvat erityisesti tilinpäätöskaudella, asioita ja ihmisiä on helpompi johtaa, kun on aina tilanteen tasalla.

Tilinpäätös valmiiksi kuukauden etuajassa

Työskentelen controllerina Suomen Säätiötilipalvelussa, joka on erikoistunut hoitamaan säätiöiden ja sijoittajien talousasioita kokonaisvaltaisesti. Tuotamme perinteisten tilitoimistopalveluiden eli kirjanpidon, palkanlaskennan, maksuliikenteen ja tilinpäätöstyön lisäksi monenlaisia omaisuudenhoitoon liittyviä räätälöityjä palveluita.

Käytämme sähköisen taloushallinnon työkaluna Visma Fivaldia, jonka ketteryys ja monipuolisuus sopivat arvoihimme erinomaisesti – pyrimmehän tekemään asiat kerralla oikein ja turhia kustannuksia välttäen.

Taloushallinnon sähköistyminen on muuttanut etenkin vuoden suurinta ponnistusta eli tilinpäätöksen valmistumista. Nykyään luvut ovat jo ennakkoon kuukausitasolla tarkistetut, joten tiedot ovat valmiina paljon nopeammin kuin paperisessa maailmassa.

Hyvä esimerkki on yksi asiakkaamme, joka vaihtoi juuri kesken tilikauden paperista sähköiseen. Heillä sähköiset tilinpäätösluvut olivat valmiit kuukautta aikaisemmin kuin paperisena tehdyt.

Sähköiset työkalut helpottavatkin aidosti yrityksen talousosaston arkea, kunhan hyödyistä muistaa nauttia. Rutiinitekemisen nopeus ja ketteryys korostuvat erityisesti tilinpäätöskaudella, ja jatkuva tilinpäätösvalmiudessa oleminen on edukseen myös johtoportaalle: asioita ja ihmisiä on helpompi johtaa, kun on aina tilanteen tasalla.

Telinevoimisteluvalmentajan pestistä yllättävää apua taloushallintoon

Suurin osa asiakkaistamme on jo siirtynyt sähköiseen taloushallintoon ja sitä suosittelemmekin kaikille. Ainoastaan aivan pienimmille organisaatioille paperinen voi vielä tulla halvemmaksi, mutta niitä tapauksia on aika vähän.

Työni on sähköistymisen myötä mennyt yhä enemmän neuvovaan ja konsultoivaan suuntaan. Kun tietojen manuaalisesta siirtämisestä ja tarkistamisesta ei tarvitse murehtia, minulle jää enemmän aikaa olla mukana asiakkaan kokouksissa ja tulevaisuuden taloussuunnittelussa.

Mielestäni kumppanimaisesti toimiva tilitoimisto onkin mitä parhain taho kertomaan näkemyksiään ja ehdottamaan rohkeasti uutta. Kenellä muulla olisi parempi näköalapaikka yrityksen liiketoimintaan ja mahdollisiin kehityskohtiin?

Toimin työni ohella myös telinevoimisteluvalmentajana, joten valmentaminen on enemmän kuin tuttua. Ymmärrän, että joitakin muuttuva tilitoimistotyö voi pelottaa, mutta ainakin meillä nähdään tulevaisuudessa mieluummin mahdollisuuksia.

Totta kai on paljon ilmoituksia ja muita asioita, joita ei vain voi tehdä etukäteen, mutta kyllä juuri tilinpäätösten työkuormaa saa jaettua tasaisemmin sähköisten järjestelmien avulla. Vaikka taidetaan olla samassa pulassa kohta, jos jokainen asiakas haluaa tilinpäätöksen kuukauden etuajassa!

Kiinnostuitko Visma Fivaldista? Lue lisää Fivaldista >>

Lue seuraavaksi:
Kirjanpitäjä, olisiko aika taltuttaa tilinpäätöskiireet?
Taloushallinnon automaatio tuo tilitoimiston palvelut keskiöön
Asiakas haluaa maksaa tulevaisuuden tilitoimistoille konsultoinnista ja liiketoiminnan ohjaamisesta

Suosituimmat