Siirry sisältötekstiin

Tiima Numeron on työntekijän paras kaveri

Yksi helpompia tapoja luoda työhyvinvointia on tarjota työntekijöille helppokäyttöiset ja toimivat työkalut kaikkiin tilanteisiin. Hyvä esimerkki tällaisista työkaluista on mobiilissa ongelmitta pelittävä työajanseurantajärjestelmä. Lue, miten työajanseurantajärjestelmä Tiima Mobiili kulkee mukana yhden työpäivän ajan.

Visma-Tiima-Mobiili

Hyvää huomenta, on päivä uus!

Olen aamupäivän etätöissä kotitoimistolla. Aloitan työpäiväni jo aamukahvin ääressä leimaamalla itseni sisään Tiima Numeronin mobiilisovelluksella samalla, kun avaan sähköpostin. Informoin myös esihenkilöäni tämän päivän etätöistä. Se onnistuu näppärästi valitsemalla Etätyö-syykoodin.

Aamupäivä kuluu hurahtaen, kun uppoudun työhön. Olen jopa unohtaa ystävän kanssa sovitut lounastreffit lähikahvilassa. Leimaan itseni jälleen puhelimeni sovelluksesta pikaisesti lounaalle siinä sivussa, kun juoksen ovesta ulos.

Ja sitten asiakastyön pariin

Lounas ystävän kanssa oli onnistunut. Pieni breikki piristää aina, ja tässä tapauksessa lähden kahvilasta vatsa ruokaa ja suu naurua täynnä. Siirryn sujuvasti lounaalta toimistolle palaveriin. Toimistolle tultuani leimaan itseni lounaalta takaisin töihin: klik.

Nyt on aika tarttua asiakasprojekteihin. Koska kyseessä on laskutettava työ, pitää myös tuntien kohdistua oikeaan paikkaan. Tämä on helppo varmistaa: samalla kun aloitan työskentelyn, nappaan puhelimen taas käteen ja valitsen kyseisen asiakkaan Tiima Numeronin kohdisteista. Ja koska tämäkin asiakas löytyy suosikeista, on se helppo valita.

Kun saan tämän asiakkaan hommat valmiiksi, aloitan seuraavan asiakkaan työt – ja samalla tavoin kohdistan taas tekemäni tunnit oikeaan paikkaan. Kun kohdistan kaikki työni oikeaan paikkaan, on helppoa seurata, mihin kaikkeen työaikaa kuluu ja syökö jokin asia liikaa aikaa muulta tekemiseltä.

Läpinäkyvyys helpottaa kaikkien elämää

Huomaan iltapäivällä, että vuosilomasaldot on lisätty tänään näkyville. Käyn siis merkitsemässä lomatoiveeni esihenkilölle. Kuten kaiken muunkin, voisin kirjata lomatoiveenikin puhelimeni Tiima Numeron -sovelluksella, mutta koska nyt vielä olen koneella, teen sen selaimessa. Kollegani Mikko onkin jo ilmeisesti merkinnyt jotain poissaoloja heinäkuun ensimmäisille viikoille. Enpä laitakaan omaa toivettani siihen, jotta joku on paikalla päivystämässä. Minusta olisi muutenkin mukavampi lomailla tänä vuonna elokuussa.

On muuten tosi hyvä juttu, että kaikki loma-anomukset ja myönnetyt lomat näkyvät kaikille samassa järjestelmässä. Näin myös esihenkilöiden on helpompaa arvioida käytettävissä olevia henkilöresursseja. Lomien myöntämisen periaatteet ovat läpinäkyvät ja tasapuoliset kaikille tiimin jäsenille.

Lomalle lähtiessä ei tarvitse kuin leimata itsensä ulos, koska esihenkilö on hyväksynyt lomani ja näin kaikki tarvittavat tiedot löytyvät jo järjestelmästä.

Päivän päätteeksi otan raportin tämän kuun tehdyistä tunneista yhdelle asiakkaalle, jolle olen lähettämässä laskua. Kun liitän tämän raportin laskuun mukaan, on myös asiakkaalle selvää, mistä lasku koostuu. Raportille saa nimittäin kätevästi mukaan myös tarkemmat selitteet, jotka olen kirjannut sovellukseen tunteja kohdistaessani.

Lue lisää aiheesta:
Läsnäoloja etätyöntekijän arkeen
Miksi työajanseuranta kannattaa – myös nykypäivän työelämässä?
Katso miten saat työajan hallintaan

Työ ei ole koko elämä

Neljän jälkeen huomaan, että työpäivä alkaa olla ohi. Siispä nyt nenä kotia kohti. Tietokonetta sulkiessani leimaan myös itseni ulos Tiima Numeronin sovelluksella.

Tarkistan huvikseni kertyneet liukumasaldot, kun ne leimatessa aina päivittyvät. Minulle näyttää kertyneen jo kahden työpäivän verran liukumasaldoja. Myös esihenkilöni näkee reaaliaikaisen tilanteen ja pystyy siten helpommin seuraamaan työni kuormittavuutta ja puuttua tarvittaessa asiaan. Näin mahdollistetaan myös se, että meillä kaikki voivat paremmin ja tuottavat enemmän.

Hmm… Taidanpa tänään alkaa suunnitella jotain pidempää viikonloppureissua jo ennen kesälomia…

Kiinnostaisiko sinua tutustua, miksi ja miten työaikaa kannattaa seurata asiantuntijaorganisaatiossa?

Lataa maksuton opas

Tiima Numeron Google Play -kaupassa

Tiima Numeron App Storessa

Suosituimmat