Siirry sisältötekstiin

Tasapainottomasta amatöörikaatulilijasta kohtuullisen varmaksi sutijaksi

Hiihtoa, hiihtoa ja vähän lisää hiihtoa. Kevään aikana saamme seurata kun kaksi Visman työntekijää treenaa kohti Visma Ski Classicsin 70 km pitkää päätöskisaa Ylläs-Levillä 13.4.2019. Ben Weber on yksi näistä kahdesta yllytyshullusta hiihtäjästä. Mitkä ovat Benin tuntemukset kun treenejä on takana hieman yli kuukausi?

Latu

Kevään aikana saamme seurata kun kaksi Visman työntekijää treenaa kohti Visma Ski Classicsin 70 km pitkää päätöskisaa Ylläs-Levillä 13.4.2019. Ben Weber on yksi näistä kahdesta yllytyshullusta hiihtäjästä. Mitkä ovat Benin tuntemukset kun treenejä on takana hieman yli kuukausi?

Puolitoista kuukautta on nyt projekti ollut käynnissä ja aikamoinen projekti tämä on ollutkin. Reppuun tähän mennessä on kertynyt noin 150 kilometriä, 6 hurjaa kaatumista, 2 rikkinäistä sauvaa ja mielinmäärin kuivuneita luistovoiteen murusia! Tässä ei vielä kuitenkaan kaikki, sillä reppuun on myös jäänyt hyviä kokemuksia ja ennen kaikkea hyvä fiilis.

Alkukilometrien kankeus on vihdoin saatu selätettyä ja hiihto alkaa nyt oikeasti tuntua hiihtämiseltä, eikä pelkästään B-luokan sketsiltä. Koutsimme Janne Marvaila on ollut tämän evoluution mahdollistajana ja auttanut tekniikan, varusteiden ja hyvän tsempin ylläpitämisessä. Kyllä se 70 km matka on ihan mahdollinen kohtuullisen hyvään aikaan, vaikka tämä kuukausi sitten tuntui enemmän tai vähemmän utopialta. Alla kuva noin kuukausi sitten sattuneesta insidentistä.

Villejä huhuja ja suurimmat huolenaiheet  

Kun kohta ollaan projektin puolivälissä niin olen myös kuullut villejä huhuja itse Ylläs-Levi hiihtotapahtumasta. Kuulemma matkalla ylitetään kolme melko isoa ja jyrkkää tunturia. Suurin osa ihmisistä miettii loogisesti tietenkin miten ihmeessä nuo ylämäet vaikuttavat jaksamiseen. Minulla kuitenkin on aivan toisenlainen huolenaihe – miten ihmeessä pääsen mäet alas ehjillä varusteilla? Nappaamalla laskimen kouraan introtekstin lukemisen jälkeen selviää, että joka kolmas kaatuminen johtaa sauvarikkoon. Toivottavasti onnistun alentamaan tätä hitratea, sillä muuten täytyy huoltopisteille viedä varasauvat jo ennen kisaa.

No, onneksi Oslossa meillä oli alamäkitreenit.

Muut Project Ylläs-Levi hiihtäjät ja Oslon reissu. Mitä jäi käteen?

Oli mielettömän hauskaa päästä tutustumaan muiden maiden osallistujiin yhteisellä retkellä Osloon. Norjan ja Ruotsin muut osallistujat ovat todella mukavia ja yhtä hulluja tämän hiihtohaasteen suhteen. Uskon, että saamme hyvän reissun aikaiseksi Leville kun niin pitkälle päästään projektissa. Tietysti myös norjalaiset koutsit näyttivät ja opettivat tarkemmin länsi-pohjoismaista tekniikkaa. Eli nyt ei ainakaan voi sanoa, että oppimismahdollisuudet olivat huonot jos maaliin ei pääse huhtikuussa. Niin, ja kaiken tämän lisäksi onnistuin tuomaan miesflunssan mukanani kotiin!  

Hiihtoa, hiihtoa ja vähän lisää hiihtoa

Kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa on hyvä fiilis ja valoa näkyy jo hieman selvemmin tunnelin päässä tuota 70 km hiihtoa ajatellen. Nyt ei tarvitse tehdä muuta kun lähteä hiihtämään mahdollisimman usein. Eli hiihtoa, hiihtoa ja vähän lisää hiihtoa. Tulevana lauantaina odottaa myös välimatkatarkastus 32 km Finlandia hiihdolla, saa nähä kuin äijän käy! Maisemat Lahdessa eivät ainakaan tule olemaan huonot.

– Ben Weber

Suosituimmat