Tampuuri Laskujen välitys mahdollistaa verkkolaskujen tekemisen ja lähettämisen suoraan Tampuurista

Tampuurin uuden ominaisuuden avulla verkkolaskujen teko- ja lähetysprosessi tapahtuu suoraan Tampuurin käyttöliittymässä. Sinun ei tarvitse hankkia erikseen operaattoria laskujen välitykseen eikä myöskään rakentaa aineistosiirtoja järjestelmien välille. Näin Tampuurissa luodut verkkolaskut lähtevät asiakkaalle heti, eivätkä monet eri tahot ole monimutkaistamassa prosessia.

Palvelustamme voit lähettää E-laskuja, suoramaksuja ja verkkolaskuja. Palvelua tullaan ottamaan käyttöön 15. joulukuuta 2019 ja vuoden 2020 aikana tulemme kasvattamaan lasku- ja maksumahdollisuuksien määrää entisestään.

Lue lisää Tampuuri Laskujen välityksestä

Miten Tampuuri verkkolaskutus parantaa Tampuurin käyttökokemusta?

Tällä hetkellä toimit verkkolaskutusasioissa kolmen eri toimijan kanssa:

  1. Tampuuri
  2. Operaattori (esim. pankit tai varsinaiset operaattorit kuten Tieto tai Maventa.)
  3. Pankkiohjelmiston toimittaja

Hyvin harva meistä on verkkolaskuttamisen ammattilainen, minkä takia voi olla vaikea pysyä mukana, mitkä ovat kunkin toimijan vastuualueita. Tilannetta ei helpota yhtään alan vaikea termistö. Siksi me halusimme yhdistää nämä kolme toimijaa Tampuuriin yhteen näkymään.

Mitä näiden kolmen toimijan yhdistäminen Tampuuriin tarkoittaa käytännössä?

Ennen sinun piti asettaa Tampuuriin asiakaskohtaisia laskutusasetuksia, tehdä operaattorin kanssa sopimus sekä hankkia pankkiohjelma, joka siirtää laskut operaattoreille. Tämän jälkeen sinun tuli tehdä vielä laskuttajailmoitus kahdeksalle eri pankille Fivan sivuilla. Vasta sen jälkeen verkkolaskutusvalmius oli valmiina.

Jatkossa tuo kaikki onnistuu suoraan Tampuurissa 5 minuutissa, kun haluat perustaa Tampuuriin esimerkiksi uuden taloyhtiön. 5 minuutin ohella sinun on toki odotettava normaalit 2-3 arkipäivää, jotta kaikki kahdeksan pankkia ovat käsitelleet laskutuksen avauspyynnön. Aktiivinen työnosuus on kuitenkin lyhyt, ja kaikki tapahtuu samassa käyttöliittymässä

Kun saat pankeilta tiedon, että laskuttajailmoitus on mennyt läpi, niin Tampuuri toimii sen jälkeen sekä tiedonsiirtäjän että operaattorin roolissa. 

Mitä hyötyjä sähköinen laskujen välitys tuo sinulle?

1) Korkea itsepalveluaste nopeuttaa työntekoasi

Palvelun kehityksen keskiössä on ollut se, että pystyt tekemään alusta loppuun kaiken itsenäisesti. Sinun ei tarvitse asioida erikseen pankkien, operaattoreiden ja tiedonsiirtoa tarjoavien yritysten kanssa, vaan kaikki hoituu hyvin suoraviivaisesti Tampuurissa.

Lisäksi jos olet käyttänyt aiemmin enimmäkseen paperilaskuja, niin siirtyminen sähköiseen laskutukseen muuttaa yrityksenne toimintaa huomattavasti nopeammaksi. Palvelun helppokäyttöisyydellä haluamme kannustaa juuri siirtymään sähköiseen laskutukseen, koska ero aiempaan voi olla liiketoimintanne kannalta merkittävä.

2) Saat kaiken tuen aina samasta paikasta

Voit olla kaikissa laskujen välitykseen liittyvissä ongelmissa yhteydessä suoraan Tampuuritukeen, koska toimimme sekä tiedonsiirtäjän että operaattorin roolissa. Enää sinun ei siis tarvitse arpoa, kehen olla yhteydessä ja soittaa puheluita ristiin eri palveluiden tukiin. Kaikki hoituu nyt Tampuurissa.

3) Hintaportaat laskevat palvelun käytön hintaa

Kehitimme palveluumme erityisesti isännöintitoimistojen kannalta edulliset hintaportaat. Toki palvelu on edullinen kaikille, mutta hintaportaiden tuoma hyöty näkyy selkeimmin isännöintitoimistoille.

Otetaan esimerkki, jossa isännöintitoimistolla on asiakkainaan 100 taloyhtiötä. Jokainen taloyhtiö lähettää kuukausittain 10 verkko- tai E-laskua. Meidän hintaportaikossamme tuo lasketaan 1000 laskuksi, kun taas joku toinen operaattori laskisi sen 10 laskuksi.

Mitä enemmän laskuja, sen alhaisempi on laskun yksikköhinta. Se on mielestämme reilua.

Palvelun hinnat ja hintaportaat näet oheisesta taulukosta:

4) Manuaalisesti tehtävä tiedonsiirto poistuu

Jos teet laskujen lähetyksen tiedonsiirron tällä hetkellä käsin, niin Tampuuri Laskujen välityksen avulla sitä ei tarvitse enää tehdä. Tampuuri hoitaa tiedonsiirron automaattisesti puolestasi.

Miten saan laskujen välityksen käyttöön Tampuurissa?

15.12.2019 tulet löytämään Tampuurista uuden napin nimeltä ”laskujen välitys”, jonka takaa pääkäyttäjäsi pystyy ottamaan laskujen välityksen käyttöön hyväksymällä käyttöehdot. Tieto tästä muutoksesta tulee myös Tampuurin versiosaatteessa.

Tämän jälkeen Tampuuri luo sinulle välitystilin, jonka jälkeen voit lisätä verkkolaskuja lähettävät taloyhtiöt palveluun. Jos lisäät kerralla esimerkiksi 8 taloyhtiötä, niin avauspyynnöt lähtevät samalla kertaa kaikille, mikä nopeuttaa prosessia.

Mikäli haluat lisäinfoa, niin ota meihin yhteyttä!

0