Siirry sisältötekstiin

Taloyhtiöiden tärkeät tiedot saadaan samaan paikkaan

Digitaaliset palvelut tehostavat taloyhtiöiden toimintaa ja parantavat asukkaiden asumisviihtyvyyttä.

Viime aikoina on keskusteltu runsaasti taloyhtiöiden tietojen hyödyntämisestä  ja jakamisesta muun muassa Helsingin Sanomien mielipide-osastolla. Helsingin kaupungin projektipäällikkö Aleksi Heikkilä ja Vantaan kaupungin / HSY projektipäällikkö Jenni Venäläinen pohtivat (HS Mielipide 20.9.2020) taloyhtiötiedon hyödyntämispotentiaalia ja odottavat mielenkiinnolla, miten taloyhtiöille tarjottavat tietoon perustuvat teknologiat ja palvelut kehittyvät tulevina vuosina. 

Taloyhtiöllä on ollut käytössä jo vuosia erilaisia digitaalisia palveluita, joiden avulla he säästävät työaikaansa ja voivat tarjota asukkaille lisäarvoa. Olemme kehittäneet ratkaisuja ja rohkaisseet isännöitsijöitä ja kiinteistöjen omistajia ottamaan digitaalisia palveluita laajempaan käyttöön.  Viimeistään poikkeusajan tuomat haasteet ovat kannustaneet ottamaan digitaalisia palveluita laajemminkin käyttöön. Asukkaiden odotukset ovat nousseet, eivätkä he enää tyydy pelkkiin rappukäytävissä oleviin tiedotuksiin. 

Heikkilä ja Venäläinen nostivat esiin tiedon hallinnointiin ja jakamiseen liittyviä haasteita. Avoimuus ja taloyhtiön tietojen saavutettavuus lisäävät asukkaiden tyytyväisyyttä ja edellytyksiä muun muassa taloyhtiöiden energiatehokkuuden parantamiseen. Tiedon hallinnointiin kannattaakin panostaa ja teknologia tarjoaa tähän runsaasti mahdollisuuksia. 

Kiinteistötietojen hallinnointiin on markkinoilla erinomaisia ratkaisuja, ja alan toimijat myös tekevät yhä tiivistyvää yhteistyötä kiinteistönhallinnan ja avoimen tiedon jakamisen edellytysten parantamiseksi. Visma Tampuuri on kumppanoitunut  kuluvana vuonna jo reilun 20 alan toimijan kanssa. Visma Tampuurin ekosysteemin ja laajan kumppaniverkoston avulla voimme tarjota taloyhtiöille koko ajan kehittyviä palveluita. Hyödynnämme tiedonjakamisen rajapintoja (API) ja tarjoamme apua digitaalisten palveluiden hyödyntämiseen.

Teknologia ei ole ongelma, vaan kaikkien pitäisi ottaa digitaaliset palvelut täysimääräisesti käyttöön ja antaa valtuutus datan liikkumiselle.

Suosituimmat