Siirry sisältötekstiin

Summer Internship – Kesä Vismalla

Joka vuosi Visma palkkaa kesäksi nuoria talentteja osana pohjoismaalaista Summer Internship-ohjelmaa. Tänä vuonna ohjelmaan valittiin Mirva ja Heidi, kaksi lahjakasta maisterivaiheen opiskelijaa Aalto-yliopistolta.

Kesän aikana nuoret pääsevät itsenäiseen rooliin, jossa he vastaavat tietyn projektin suunnittelusta ja toteutuksesta. Projektit ovat tarkoin valittuja ja ne ovat merkittäviä Visman strategian kannalta. Tänä vuonna suomalaiset summer internit tekevät töitä saman projektin parissa. 

Mirva ja Heidi työskentelevät taloushallintojärjestelmä Visma Fivaldissa koneoppimis- ja automaatioprojektin parissa. Kesän ensimmäiset viikot ovat menneet tutkien mitä lisäarvoa koneoppimisen ja datan avulla voidaan tuottaa niin Fivaldin asiakkaille kuin Visman sisäisille prosesseille. Laajan kartoituksen jälkeen loppukesä vietetään syventyen kaikista parhaimpien ideoiden toteutukseen. Kesän aikana on tarkoitus myös rakentaa prototyyppi jostakin ideasta.

Summer internit pääsevät myös verkostoitumaan ja osallistumaan erilaisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin. Yksi kokonainen viikko vietetään Visman pääkonttorilla Oslossa. Oslossa eri pohjoismaissa työtä tekevät summer internit tapaavat toisensa ja tutustuvat Vismaan konsernitasolla. 

Mirva Laatunen

Koulutus

Taloustiede ja tekninen fysiikka ja matematiikka, Aalto-yliopisto

Harrastukset

Jooga, boulderointi ja tanssi

Mitkä ovat fiilikset?

Kesä on lähtenyt intensiivisesti käyntiin, koska hyppäsimme Heidin kanssa mukaan jo hetken käynnissä olleeseen hankkeeseen. Nyt muutama viikko projektin kanssa työskenneltyä on hauska huomata miten alun informaatiotulva ja vapaa tehtävänanto on muuntunut selkeäksi ja omannäköiseksi projektiksi. Erityisen innoissani olen projektin aihepiiristä, joka tarjoaa loistavat puitteet kehittää osaamistani koneoppimisen saralta kesän aikana.

Mikä on ollut hauskinta tähän mennessä?

Erilaiset koulutukset joissa on päässyt syventämään omaa teknistä osaamista.

Heidi Häyrynen

Koulutus

Information and Service Management – Business Analytics, Aalto-yliopisto

Harrastukset

Lukeminen, leipominen, taekwon-do sekä paritanssi

Mitkä ovat fiilikset?

Näin parin viikon jälkeen on ollut hienoa huomata, että meidät summer internit ollaan otettu osaksi projektia, jolla on oikeasti merkitystä, ja jonka suunnan muotoutumiseen olemme voineet itse vaikuttaa vahvasti. Odotankin innolla loppukesää, jolloin pääsemme haastamaan osaamistamme ja oppimaan uutta koneoppimisen käytännön toteutuksessa.

Mikä on ollut hauskinta tähän mennessä?

Työkaverit, sillä yleinen ilmapiiri Vismalla ja tiimissämme on ihanan energinen.

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista?

Löydät Visman avoimet työpaikat täältä. Ehkä sinä olet meidän summer intern ensi kesänä?

Suosituimmat