Siirry sisältötekstiin

Summer Internship – kesä täynnä kokemuksia

Kuuden tapahtumarikkaan viikon jälkeen Visman Summer Internship on nyt päättynyt. Kaksi lahjakasta maisterivaiheen opiskelijaa Aalto-yliopistolta ja Hankenilta saivat mahdollisuuden osallistua kesän aikana Vismalle strategisesti tärkeisiin projekteihin. Kesän alussa esittelimme Summer Internsimme blogikirjoituksessa. Miten Jonathanille ja Robinille kävi? Mitä he oppivat kesän aikana?

Visma Summer Intern

Kuuden tapahtumarikkaan viikon jälkeen Visman Summer Internship on nyt päättynyt. Kaksi lahjakasta maisterivaiheen opiskelijaa Aalto-yliopistolta ja Hankenilta saivat mahdollisuuden osallistua kesän aikana Vismalle strategisesti tärkeisiin projekteihin. Kesän alussa esittelimme Summer Internsimme blogikirjoituksessa. Miten Jonathanille ja Robinille kävi? Mitä he oppivat kesän aikana?

Jonathan Rehn

Koulutus

Tietotekniikka ja tuotantotalous, Aalto-yliopisto

Minkä projektin parissa teit töitä?

Kesän aikana pääsin työskentelemään projektissa, jonka tavoitteena on kehittää Visma Software Oy:n tiedonhallintaprosesseja ja ns. Data Governance-mallia. Keskityin Google:n tarjoamiin pilvipalveluihin ja siihen, miten ne voisivat olla avuksi tiedon käsittelyssä. Käytännössä testasin Visman testidatalla Googlen tuotteiden eri ominaisuuksia ja rakensin niistä demoja. Tein täten alustavan kartoituksen siitä, mitä lisäarvoa Google Cloud:in tuotteet voisivat mahdollisesti tuoda Vismalle. Luomani selvitysraportti toimii pohjatyönä kun päätetään, millä teknologialla kannattaa jatkaa mallin kehittämistä.

Työ oli kiinnostavaa ja joustava tehtävänanto antoi tilaa valita omat työtavat. Mahdollisuus vaikuttaa omaan tehtävään ja työn suuntaan loi ainakin itselläni paljon motivaatiota, mutta se toi myös paljon vastuuta. Valmius tehdä itsenäisesti töitä oli tärkeätä kun toimisto oli melko tyhjillään työntekijöiden ollessa kesälomalla.

Mahdollisuus vaikuttaa omaan tehtävään ja työn suuntaan loi ainakin itselläni paljon motivaatiota, mutta se toi myös paljon vastuuta.

Projektin kautta pääsin vierailemaan monella eri Visman toimistolla, mm. Jyväskylässä ja Tampereella. Pääsin tapaamaan henkilöitä Visma Software Oy:n kaikilta osastoilta. Kesäharjoitteluun kuului projektin lisäksi myös Visman pääkonttorilla Oslossa vietetty introviikko, missä sain mahdollisuuden tutustua Norjan ja Ruotsin summer internseihin perinteisellä “Hyttetur”:illa, eli mökkiretkellä (Isoin “mökki” minkä olen ikinä nähnyt). Myöhemmin kesällä järjestettiin matka Tukholmaan missä käytiin esitystekniikan kurssi ruotsalaisten harjoittelijoiden kanssa.

Vismalla kohtasin erittäin mukavia ihmisiä ja kaikki olivat erittäin avuliaita. Rento ilmapiiri ja upouudet toimistotilat tekivät helpoksi töihin lähtemisen maanantaiaamuisin! Ja jos päivä sattui olemaan erityisen rankka, meidän Suomen kesäharjoittelijoiden keksimä yhteinen päivittäinen kahvitauko piristi päivää.

Mitä opit kesän aikana?

Kesän aikana opin paljon tiedonhallinnasta, siihen liittyvistä työkaluista ja miten suuret yhtiöt yrittävät vastata suurien datamäärien tuomiin haasteisiin. Sain myös Vismasta ja sen ympäristöstä paljon paremman yleiskuvan ja loin arvokkaita suhteita tulevaisuutta varten.

Robin Åkerberg

Koulutus

Taloustieteet (rahoitus), Hanken Svenska Handelshögskolan

Minkä projektin parissa teit töitä?

Tuntuu uskomattomalta, että kesä Vismalla on nyt loppu. Kesäkuussa aloitimme Jonathan Rehnin kanssa Vismalla Summer Interneinä. Ensimmäisen viikon vietimme Norjassa, jossa opimme lisää Vismasta ja tapasimme muun muassa konsernin johtoryhmää sekä muut Pohjoismaiden kesäharjoittelijat (yhteensä meitä oli 14: minun ja Jonathanin lisäksi kesäharjoittelijoita on Norjasta ja Ruotsista). Sen jälkeen teimme töitä omien projektien parissa Helsingin konttorilla Keskuskadulla.

Tehtävänäni oli kehittää Visma Enterprise Oy:n toimintasuunnitelmaa ja luoda malli, joka tuottaa budjettia tämän pohjalta. Budjetointimallia tein Google Sheets -ohjelmassa. Aloittaessani minulla ei ollut minkäänlaista pohjaa, vain aloitin täysin puhtaalta pöydältä. Kyseessä oli siis erittäin kiinnostava, iso ja liiketoiminnan kannalta tärkeä projekti. Minulla oli iso vastuu projektin toteuttamisessa. Työtapa oli todella iteratiivinen, sillä malli muuttui koko ajan ja kehittyi parempaan suuntaan, ja paljon itsenäistä työtä vaativassa projektissa sain mahdollisuuden tuoda omaa osaamista ja omia ideoita esille. Kaikki tämä teki työstä hauskaa ja motivoi minua tekemään mallista parhaan mahdollisen ja sellaisen, johon voin itse olla tyytyväinen. Siisteintä on, että tekemääni mallia tullaan käyttämään Visma Enterprise Oy:n budjetointiprosessissa keskeisenä työkaluna.

”Se, että kesäharjoittelija saa näin paljon vastuuta on uskoakseni hyvin harvinaista. Harjoittelu on ollut minulle todella hieno ja opettavainen kokemus.”

Mitä opit kesän aikana?

Se, että kesäharjoittelija saa näin paljon vastuuta on uskoakseni hyvin harvinaista. Harjoittelu on ollut minulle todella hieno ja opettavainen kokemus. Jotta budjetointimallista tulisi mahdollisimman helppokäyttöinen, olen opetellut koodaamaan Google Script Editorissa (Java-kieli). Projektin alussa sain myös olla mukana vierailemassa Visman toimistolla Mikkelissä ja osallistuin Visma Enterprise Oy:n johtoryhmän strategiapäiville Satulinnassa. Oli hyvin kiinnostavaa olla mukana ja oppia miten strategiasta päätetään sillä tasolla.

Me Vismalla haluamme kiittää Jonathania ja Robinia kesästä. Olemme kiitollisia sekä työpanoksestanne että siitä, että saimme viettää kesän kanssanne!

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista?

Löydät avoimet työpaikat täältä. Ehkä sinä olet meidän summer intern ensi kesänä?

Suosituimmat