Siirry sisältötekstiin

Summer Internship – Fiilikset kesän lopussa

Tapahtumarikas kesä on takana ja Visman pohjoismainen Summer Internship -ohjelma on nyt tullut päätökseensä. Leena ja Rasmus ovat olleet Visman suomalainen edustus ohjelmassa. Näin kesän päätteeksi on tullut aika tiedustella, mitä kesästä jäi käteen ja mitkä fiilikset ovat.

 

Tapahtumarikas kesä on takana ja Visman pohjoismainen Summer Internship -ohjelma on nyt tullut päätökseensä. Summer Internship -ohjelmassa kesätyöntekijät pääsevät tekemään projektiluontoista työtä yhdessä Visman lukuisista liiketoimintayksiköissä. Projektit valitaan kesätyöntekijöiden tausta ja osaaminen huomioon ottaen.

 

Leena ja Rasmus ovat olleet Visman suomalainen edustus ohjelmassa.  He ovat tehneet töitä Visma Softwarella myyntianalytiikan parissa. Kesän alussa esittelimme heidät tarkemmin blogikirjoituksessa. Kysyimme myös kesän aikana toisessa kirjoituksessa, millaista on ollut tehdä töitä tänä poikkeuksellisena kesänä, etäyhteyksiä käyttäen. Näin kesän päätteeksi on tullut aika tiedustella heiltä mitä kesästä jäi käteen ja mitkä heidän fiilikset ovat. 

 

Millaisen projektin parissa teitte töitä?

Projektimme tarkoituksena oli standardisoida tapa, jolla Visma Softwaressa mitataan myyntiä. Tämän perusteella teimme teknisen toteutuksen Softwaren käyttämään CRM-järjestelmään, kun uudet raportointitavat otettiin käyttöön.

Mitä opitte kesän aikana?

Käytimme projektissa Salesforce-ohjelmaa, joka oli meille molemmille uusi järjestelmä. Opimme kesän aikana paljon tästä ohjelmasta. Lisäksi opimme Vismasta yrityksenä, ja miten myyntiprosessi toimii Visma Softwarella.

Miten pääsitte hyödyntämään yliopistolta oppimaanne työelämässä?

Vaikka kesän aikana käytetyt työkalut eivät olleet tuttuja yliopistolta, käydyt ohjelmointikurssit auttoivat uusien työkalujen opettelussa. Lisäksi tiedonhaku ja oma-aloitteinen asioiden selvittäminen on ollut tärkeää.

Millaista oli tehdä töitä kun suuri osa työntekijöistä on etätöissä?

Laadullisesti tuskin mitään eroa verrattuna normaaliin tilanteeseen. Etätapaamisten sopiminen oli vaivatonta ja tapaamiset sujuivat tietokoneen välityksellä hyvin.

Huono puoli oli se, että tutustuminen muihin työntekijöihin oman tiimin ulkopuolelta jäi melko vähäiseksi.

Mikä oli parasta kesässä?

Parasta on ollut nähdä oman työn tulos. Kesätyön aikana saimme kehittää uusia raportoinnin työkaluja, jotka eivät aikaisemmin olleet yleisessä käytössä. Tekemämme myynnin raportoinnin työkalut tulevat yhtiön päivittäiseen käyttöön, ja on ollut hienoa kuulla, että tekemämme työ tulee jatkossa auttamaan Visma Softwaren myyntitiimiä.

Mitä terveisiä teillä on muille, jotka harkitsevat työnhakua Vismalta?

Visman organisaatiorakenne koostuu itsenäisesti konsernin alla toimivista useista pienemmistä yrityksistä. Tämän johdosta Vismalla yhdistyy hyvin ison ja pienen yrityksen positiiviset puolet: matala hierarkia sekä se, että asioihin pääsee aidosti vaikuttamaan. Isompiin projekteihin on taas tarjolla konsernin sekä muiden Visman yritysten tuki. 

Olemme molemmat olleet tyytyväisiä kesään. Jos projektiluontoinen työ softafirmassa kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti hakea! 

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista?

 

Löydät Visman avoimet työpaikat täältä. Ehkä sinä olet meidän Summer Intern ensi kesänä? Lisätietoa Summer Internship -ohjelmasta löydät täältä

 

Suosituimmat