Siirry sisältötekstiin

Visman Summer Internship 2021

Tänä kesänä Visman Summer Internship -ohjelmaan valittiin neljä opiskelijaa. Pyysimme heitä kirjoittamaan kesästään ja kertomaan kokemuksistaan ohjelmaan liittyen. Lue heidän kesästään Vismalla!

Moikka! Täällä kirjoittelee tämän kesän Visman Summer Internit, Akseli, Elina, Haakon ja Tommi. Meidän projektit ovat nyt paketissa ja haluamme kertoa teille kesästämme!

Aloitimme kesätyöt heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Ensimmäiset päivät sisälsivät pääsääntöisesti Vismaan ja omaan projektiin tutustumista. Tämän jälkeen saimme ottaa nopeasti kopin omasta projektistamme. Jokaiselle meistä oli valittu mahdollisimman tarkasti omaan kiinnostukseen ja taustaan sopiva projekti. Ennen kesän alkua, keskustelimme toiveistamme HR:n kanssa, jotta Vismalla oli mahdollisimman hyvä kuva siitä, millaisissa projekteissa vahvuutemme pääsisivät esille. Elinan ja Tommin projekti liittyi raportoinnin automatisointiin.

”Loimme talousdataa visualisoivan Power BI-raportoinnin asiakasyrityksen taloushallinnon tueksit. Projekti alkoi datan hakemisella asiakasrajapinnasta, josta data vietiin tietokantaan. Tietokannassa tehtiin datan mallinnus, jonka jälkeen mallinnettua dataa käytettiin Power BI:n rakentamisessa.”

Elinan ja Tommin projekti oli hyvin erilainen verrattuna Haakonin projektiin, joka liittyi yrityskauppaprosessiin ja sen kehittämiseen.

”Tein Summer Internship -projektini konsernin yrityskauppatiimissä. Tavoitteenani oli löytää konkreettisia kehitysehdotuksia yrityskauppaprosesseihin haastattelemalla Visman yritysjohtajia ja yrityksensä myyneitä yrittäjiä. Kesä oli huikea oppimisprosessi, jossa sain tehdä aidosti strategisesti merkittäviä asioita.”

Akselin Summer Internship -projekti taas liittyi datan käyttöön markkinoinnissa ja myynnissä.

”Pääsin kesän aikana kehittämään datan keräämistä automaattisemmaksi ja kokonaisvaltaisemmaksi. Sain valita yhdelle Visman yhtiölle Business Intelligence -työkalun, jonne integroin lukuisat datalähteet, ja loin automaattiset ja interaktiiviset raportit. Lisäksi pääsin suunnittelemaan pitkäjänteisempää datan hyödyntämistä.”

Projekteihin liittyvät palaverit järjestettiin pääsääntöisesti etänä, joten meillä oli mahdollisuus työskennellä niin kotoa kuin toimistolta käsin. Visman toimisto sijaitsee Helsingissä Keskuskadulla, josta meille oli varattu oma työskentelyalue. Tämä mahdollisti sen, että pystyimme työskentelemään toimistolla yhdessä suurimman osan kontakteista oltua etänä. Vaikka toimisto olikin hiljainen kesän ajan, ehti kymmenen viikon aikana projektien lomassa tutustumaan myös muihin vismalaisiin toimiston käytävillä ja yhteisissä tiloissa.

Kesä sisälsi projektien lisäksi myös paljon muuta. Pääsimme tutustumaan norjalaisiin, ruotsalaisiin ja tanskalaisiin Summer Interneihin pienimuotoisten projektien, erilaisten koulutusten ja viikottaisten online-aamupalatreffien kautta. Normaalisti Summer Internship -ohjelmaan kuuluu myös kaksi reissua Osloon, jossa pääsee tapaamaan ja viettämään aikaa muiden pohjoismaisten harjoittelijoiden kanssa. Tänä kesänä reissut eivät valitettavasti toteutuneet vallitsevan tilanteen takia, mutta onneksi vapaa-ajan aktiviteetit olivat tästä huolimatta kunnossa. Pääsimme kesän aikana viettämään aikaa yhdessä illallisten merkeissä, kokeilemaan wakeboardingia Laguunissa sekä pelaamaan pakohuonepeliä.

Tutustuimme myös aikaisempien vuosien Summer Interneihin ja tämän vuoden Management Trainee -tiimiin. He toimiva meille buddyina, jotka olivat tukena ja valmiita auttamaan, mikäli kesän aikana heräsi kysymyksiä. Yksin ei siis jäänyt missään tilanteessa!

Visman Summer Internship-ohjelmasta jäi käteen erinomaista työkokemusta, uusia ystäviä ja kivoja muistoja. Nyt palataan takaisin koulunpenkille Visman Management Trainee -ohjelma ja muut mahdollisuudet Vismalla korvan takana!

Ehkä sinä olet meidän Summer Intern ensi kesänä? Tutustu ohjelmaan täältä!

Suosituimmat