Visma Blog Finland

Severa muuttamassa uusiin toimitiloihin

Satamatien tilojen käytyä ahtaaksi Severa muuttaa helmikuun alussa uudenkarhean Kauppakeskus Gallerian toimitiloihin. Vaikka Galleria on ollut myymälöiden osalta avoinna jo pitkään, on osa yläkerran toimistotiloista vielä ns. vaiheessa. Mutta eivätköhän rakennusmiehet rutista loppukirin, jotta helmikuun ensimmäisenä päivänä toimistomme olisi muuttovalmiina.

Sataman kauniita Saimaa-näkymiä ja Lappeenrannan Linnoituksen maisemia voi kyllä tulla hieman ikävä. Mutta muutto on välttämättömyys, sillä kun kesällä 2006 muutimme Satamatielle, oli Severalla töissä seitsemän ihmistä, nykyisin jo 14 ja parin kuukauden päästä henkilöstöä arvioidaan olevan yli 20. Kauniin ympäristön lisäksi Satamatien toimiston erikoisuus oli se, että sen oli suunnitellut älykkääseen talotekniikkaan keskittynyt Homesoft, joka piti toimistossa päämajaa ennen Severaa. Älykkään talotekniikan ominaisuuksia toimistokäytössä on tullut testattua laajasti!

Kauppakeskus Galleria on ollut Lappeenrannan keskustan näkyvimpiä rakennushankkeita viime vuosilta. Myymälöiden lisäksi useat yritykset ovat hankkineet Galleriasta toimitilat. Severa pääsi suunnittelemaan pohjaratkaisuja ja tilajakoa tarpeidensa mukaan. Henkilöstömäärän kasvun lisäksi keskusteltiin avokonttorin hyödyistä ja haitoista. Satamatiellä yritys on toiminut kaksikerroksisessa avokonttorissa. Etuja ovat olleet nopea tiedonkulku ja ajatuksenvaihdon helppous. Huonoja puolia ovat olleet ajoittainen rauhattomuus, mikä häiritsee erityisesti keskittymistä vaativaa työtä. Pohdinnan jälkeen päädyttiin omiin työhuoneisiin, mutta käytävän puolelta työhuoneisiin rakennetaan lasiseinä, jotta yhteisöllisyyden tuntu säilyy eikä muutu eristäytyneisyydeksi.

Keskustaan muuton etuja on myös se, että jatkossa lähin lounasravintola löytyy toimitilojen alakerrasta. Henkilöstön hyvinvointia edistää myös samaan kerrokseen avattava tasokas kuntosali.

Tervetuloa poikkeamaan Severalle!

Salla Brunou

Kuvat: Janne Matikainen

0