SaaS muokkaa kovin ottein markkinoita

Muista toimittaa ajoissa tiedot tilinpäätöstä varten

Maltilliset investoinnit, liikkuva työ, tarve joustavuuteen sekä tehokkuusvaatimukset ovat muokanneet tämän päivän toiminnanohjausmarkkinoita yhä enemmän ja voimakkaammin kohti SaaS-ratkaisuja. Aikaisemmin SaaS-edelläkävijöitä ovat olleet pienet yritykset, mutta tänä päivänä alkavat suuretkin yritykset löytämään markkinoilta tarpeisiinsa sopivia ratkaisuja.

Aara teki viime vuonna tutkimuksen, jossa kartoitettiin vuoden 2014 ennustetta verraten vuoteen 2012. Tutkimuksen tulokset kertovat, että investoinnit SaaS -ohjelmistoihin tulevat kaksinkertaistumaan vuoteen 2014 mennessä (alle 100 hengen yrityksissä kasvua 160 % ja 100-500 hengen yrityksissä noin 100 %). Tästä voidaan päätellä, että asiakkaat ovat jo valmiita nyt, kyse on enemmänkin ajankohdan sopivuudesta siirtymiseen paikalleen asennettavasta maailmasta pilvimaailmaan. Esimerkiksi Vismalla SaaS -ratkaisujen kysyntä nousi 38 % vuoden 2012 aikana. Viime vuonna Visman perinteisestä ERP-myynnistä (Visma L7, Visma Nova, Visma Business ja Visma Econet), joka kolmas kauppa tehtiin suoraan pilveen. Tämä osoittaa että muutos on jo nyt täydessä vauhdissa.

Taloudellinen tehokkuus ja työajan säästäminen kaiken perusteena

Kun haetaan säästöä rahassa sekä työajassa sekä halutaan päästä tietoihin käsiksi reaaliajassa, on järkevää hankkia rutiinitöiden hallintaan ratkaisu, joka on ennustettava, skaalautuva sekä vaivattomasti ylläpidettävä. SaaS -ratkaisu tuo turvaa yrityksen tulevaisuuteen, sillä asiakas pystyy ennakoimaan kulut sekä keskittyy vain ratkaisun käyttämiseen. SaaS -ratkaisun myötä tarve laiteinvestoinneille pienenee ja tietoturva-, päivitys- sekä ylläpitotoimet ovat siirtyneet ratkaisun toimittajan huolehdittaviksi. Joustavuutta työskentelyyn tarjoaa mahdollisuus päästä yrityksen dataan mistä tahansa, kunhan työntekijän käytössä internet-yhteydellä varusteltu laite. Lapsen sairastaminen, äkilliset tuuraukset tai lomat eivät näin ollen ole enää yllättävä ja hallitsematon rasite yritykselle. Tässä kohtaa täytyy muistuttaa myös työn tekemisen mielekkyyden lisääntymisestä, kun työskentely ei ole enää riippuvainen ajasta sekä paikasta.

Pieni muutos tuottaa suuren tilin

Ensiaskel SaaS-maailmaan voi olla vaikkapa toiminnanohjausjärjestelmä ASP-ratkaisuna. Esimerkiksi Visman perinteisiä järjestelmiä käyttävistä asiakkaista yhä useampi siirtyy käyttämään Visma Econet, Visma L7 tai Visma Nova -ratkaisua SaaSina. Visma tarjoaa myös yrityksille täysiverisen SaaS-ERP ratkaisun: Visma.net -pilvipalvelu tarjoaa modernin ulottuvuuden taloushallintoon ja toiminnanohjaukseen. Uskallan ennustaa, että vuonna 2015 Visma ei tarjoa enää kuin poikkeustapauksessa paikalleen asennettua toiminnanohjausratkaisua uusille asiakkaille. Asiakaskysyntä on käytännössä kokonaan kuukausihinnoitelluissa vaivattomissa SaaS-ratkaisuissa. Mitä mieltä Sinä olet pilviratkaisujen tulevaisuudesta?

Lasse Nordlund

Lasse Nordlund

Vakioidut ratkaisut
Visma Software Oy

0