Siirry sisältötekstiin

Saammeko esitellä: Visma Assi on oppilashuollon ammattilaisten apulainen

Wilman tuoteperheen uusin jäsen on nimeltään Assi! Se on pilvipohjainen oppilashuollon asiantuntijoiden työkalu, joka kokoaa eri alojen asiantuntijoiden kirjaukset yhteen paikkaan, ja tieto on helposti löydettävissä, koottavissa ja raportoitavissa. Lue blogista miten Assi auttaa asiantuntijoita arjessa.

 

Wilman tuoteperheen uusin jäsen on nimeltään Assi. Se on pilvipohjainen oppilas- ja opiskeluhuollon asiantuntijoiden työkalu, joka kokoaa eri alojen asiantuntijoiden kirjaukset yhteen paikkaan, ja tieto on helposti löydettävissä, koottavissa ja raportoitavissa.

 

Opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelutyö sisältää arkaluontoista tietoa, ja ne on hyvä kirjata omaan tietoturvalliseen paikkaan. Tällaiselle Wilman kaltaiselle palvelulle on siis tarvetta myös opiskeluhuollon asiantuntijoilla. Tähän tarpeeseen vastaa Assi, joka on Wilman tapaan selaimessa käytettävä ja ajasta ja paikasta riippumaton kuraattorien ja psykologien käyttöön kehitetty työkalu.

 

Assi on monipuolisesti mukana oppilashuollon ammattilaisten työssä. Oppilaan tullessa huolensa kera kuraattorille, avataan tapaus Assiin ja kirjataan tarvittavat tiedot oppilaasta. Jatkossa kaikki oppilaan asiaan liittyvä tieto sekä toimenpiteet (puhelut, tapaamiset, sähköpostit ym.) kirjataan Assiin. Sinne voidaan ladata liitteitä tai lausuntoja myös muilta asiantuntijoilta. 

 

Käsittelyn edetessä saattaakin käydä ilmi, että oppilaan ongelmien taustalla on turvaton oppimisympäristö ja kitkaa luokassa. Silloin Assiin voidaan tehdä kirjaus luokkakohtaisesta työskentelystä sekä tehdä koulun osalta yhteisöllinen opiskelijahuoltotapaus. Kaikki tätä koskevat asiat kirjataan sitten ko. tapauksen alle. Kaikki tieto löytyy Assista, ja kun asian käsittely on saatu päätökseen, tiedot jäävät Assiin talteen. Jos vaikka vuodenkin päästä viranomainen pyytää kuraattorilta oppilaan asiakaskertomusta, voidaan tiedot helposti ottaa esille ja tulostaa viranomaiselle – myös ne liitteet.

 

Tietopankki, joka auttaa myös ennaltaehkäisyssä

Assiin kertyy arvokasta tietoa oppilashuollon tilasta, ja kaikki tarpeellinen tieto on tallessa muutaman klikkauksen takana. Tiedot ovat hyvässä turvassa, ja niitä pääsee tarkastelemaan vain ne henkilöt, joille on annettu oikeus. Oppilastiedot pysyvät salassa myös ohjelman pääkäyttäjältä. Kukin asiakas (pääkäyttäjä) määrittelee ohjelmaa käyttävien käyttöoikeudet aina itsenäisesti, ja mahdolliset väärinkäytön yritykset tallentuvat ohjelman tapahtumalokiin.

Assin avulla kaikki tapaukseen liittyvät kirjaukset pystytään tekemään nopeasti ja kätevästi. Työtä helpottaa erityisesti tekstipohjat, joiden avulla säästetään aikaa kirjauksissa. Yhteneväiset pohjat myös yhtenäistävät käyttäjien työtapoja. Erilaisten tilastojen ja raporttien ottaminen Assista on vaivatonta, ja tilastoinnin avulla voidaankin tehdä työtä myös ennaltaehkäisevästi. Tietoja voidaan hakea ja tarkastella Assissa halutulta ajanjaksolta, ja tarvittaessa ladata ne taulukko-ohjelmaan. Esimerkiksi lukuvuoden päätteeksi voidaan tehdä tilasto siitä, minkä verran tapauksista on liittynyt esim. poissaoloihin tai päihteiden käyttöön tai missä kunnan kouluissa tapauksia on ollut eniten.

Assia on kehitetty yhdessä opiskeluhuollon asiantuntijoiden kanssa, ja sitä työtä jatkamme. Olemme kiitollisia asiakkaillemme, joilta olemme saaneet arvokasta palautetta kehitystyössä. Uusia käyttäjiä tuleekin palveluun viikoittain. Vaikka Assin matka on vasta ihan alussa, uskon, että tässä on mitä hienoin ja helppokäyttöisin oppilashuollon työväline, josta on assistentiksi monelle opiskeluhuoltotyötä tekevälle.

Kiinnostuitko Assista? Varaa oma demotuokio

Visma Assi

Suosituimmat