Siirry sisältötekstiin

Robotteja toimialafokuksella PK-sektorille

Visma Software Oy:n ja MOST Digital Oy:n yhteistyö alkoi robottitoteutusten parissa noin vuosi sitten ja jo nyt yhteistyön tulokset puhuvat puolestaan. Yhteistyön myötä tuotetut robotit toimivat sujuvasti Visma L7 -ohjelmistossa ja nykyisin myös osana Visma Fivaldi -isännöintijärjestelmää.

Robotteja toimialafokuksella PK-yrityksille

Visma Software Oy:n ja MOST Digital Oy:n yhteistyö alkoi robottitoteutusten parissa noin vuosi sitten ja jo nyt yhteistyön tulokset puhuvat puolestaan. Yhteistyön myötä tuotetut robotit toimivat sujuvasti Visma L7 -ohjelmistossa ja nykyisin myös osana Visma Fivaldi -isännöintijärjestelmää.

Visma Software on osana Visma-konsernia tunnettu toimija markkinassa. ”Vuoden 2019 alkupuolella tutkimme, miten voimme tukea asiakkaitamme entistäkin paremmin digitaalisen muutoksen edistämisessä tulevaisuudessa. Ohjelmistorobotiikka nousi yhdeksi mielenkiintoiseksi vaihtoehdoksi ja siihen liittyvän kartoitustyön tuloksena törmäsimme MOST Digitaliin”, kertoo liiketoimintayksikön johtaja Kari Trygg Visma Softwarelta.

Hän luonnehtii kumppanuutta MOST Digitalin kanssa luontevaksi: ”Nuori yritys, jolla on todella laaja kokemus ohjelmistorobottien toimittamisesta ja joka toteuttaa robottipalvelut ensisijaisesti avoimen lähdekoodin välineillä on joustava ja luotettava kumppani sekä Vismalle että asiakkaille. Meidän ei tarvitse pelätä globaalien organisaatioiden ylivaltaa esim. hinnoittelussa, vaan voimme luottaa siihen, että yhteiset tavoitteet ohjaavat meitä asiakkaiden kanssa yhteen ja samaan suuntaan.”

Visma Softwaren ja MOST Digitalin tavoitteena on saattaa yhteen robotit, tietojärjestelmät sekä ennen kaikkea asiakkaat. Oikeisiin tarpeisiin toteutetut valmiit robotit mahdollistavat nopean ja helpon toimituksen asiakkaille. Lisäksi kollektiivinen kehittäminen tarjoaa myös asiakkaille täysin uuden mahdollisuuden innovoida automaation kohteita ja oppia yhdessä muiden kanssa prosessien kehittämisestä. Robotit toimitetaan asiakkaalle avaimet käteen periaatteella 1000 – 2000 euron tuotantokustannuksella ja 350 euron kuukausimaksulla. Hinta sisältää myös robotin ylläpidon. Robotille voidaan rakentaa useita tehtäviä ja silloinkin yksittäisen robotin kuukausihinta on enintään 850 euroa.

”Hienoa nähdä, miten robotit tulevat nyt myös isännöintitoimialalle, joka on muiden alojen ohessa nopeasti digitalisoituva toimiala”, toteaa Kari Trygg Visma Software Oy:stä.

Robotit ovat kustannustehokkaita apureita samalla toimialalla toimivien yritysten prosesseihin

Robotiikka on vielä suhteellisen uutta liiketoimintaa, jonka vuoksi tuotteistettujen robottien toteuttaminen ei ole vielä kovin yleistä. Vismalla robotteja räätälöidään eri toimialojen yritysten samankaltaisiin tarpeisiin hyödyntämällä kollektiivista innovaatiota ja kustannushyötyä.

Visma Software ja MOST Digital tarjoavat esimerkiksi projektiliiketoiminnan, huollon ja kunnossapidon, valmistavan teollisuuden, energiayhtiöiden ja isännöinnin tarpeisiin tuotteistettuja robotteja, joiden ideat pohjautuvat kyseisten toimialojen asiantuntijoiden, eli alan yritysten, tarpeisiin. Visma Softwaren asiakkaat käyttävät samaa talous- ja toiminnanohjausjärjestelmää, jolloin robottitoteutusten tuotteistamisella voidaan lyhentää huomattavasti robotin toimitusnopeutta ja saavuttaa jo koeponnistettua lisäarvoa. Kun robotin toimintalogiikkaa halutaan kehittää tai opettaa sille uusia tehtäviä, on ohjelmiston ja robotin toimittaja asiakkaan apuna ja kynnys kehityshankkeiden toteutukselle madaltuu.

Ohjelmistorobottien tuotteistaminen SaaS-palveluna ei sulje pois räätälöintimahdollisuutta sitä tarvitseville yrityksille – sen sijaan se antaa myös rajallisemmilla kehitysresursseilla toimiville yrityksille mahdollisuuden hyödyntää täysimääräisesti robotiikan tuomia hyötyjä.

Herättikö ohjelmistorobotiikka kiinnostuksesi? Kysy lisää myynti.software@visma.com.

Lue lisää robotiikasta:

Robotiikka on tullut jäädäkseen
Asiakastarina: Robotti automatisoi laskutuksen rutiinityötä Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiöllä
Asiakastarina: Tehokkaampaa kirjanpitoa ohjelmistorobotiikan avulla Lammaisten Energialla

Suosituimmat