Robotit tulevat – oletko valmis?

Ohjelmistorobotit, tekoäly ja koneoppiminen näkyvät tasaisin väliajoin julkisuudessa mörköinä, jotka joko vievät työpaikat tai vaarantavat ihmisten turvallisuuden. Me Vismalla olemme jo vuosia nähneet kolikon toisen puolen. Olemme toteuttaneet jo lähes sata AI projektia, joilla olemme tehostaneet organisaatioiden toimintaa, helpottaneet ihmisten päivittäistä työtä tai kasvattaneet asiakkaidemme liiketoimintaa.

Hankkeita ovat olleet mm. paremmin optimoitu työvuorosuunnittelu, tavaran kuljetusten tehostaminen, leikkaussalien parempi käyttö, verkkokaupan tuotteiden hinnoittelu, kirjanpitotositteiden automaattinen käsittely, läpivalaisukuvien tulkitseminen koneen toimesta – listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään.

On ollut ilo huomata, että myös asiakkaamme ovat havahtuneet toden teolla tekoälyn antamiin mahdollisuuksiin.

Toteutettujen hankkeiden monimuotoisuudesta johtuen ei voi nykyään muuta kuin ihmetellä kuinka paljon joka puolella on asioita, joita tekoälyllä pystyy optimoimaan ja kuinka näitä ei ole aiemmin huomattu. On ollut ilo huomata, että myös asiakkaamme ovat havahtuneet toden teolla tekoälyn antamiin mahdollisuuksiin. Nykyään lähes poikkeuksetta asiakkaiden kanssa keskustellessa löytyy aihioita, joita pystyisimme tehostamaan tai optimoimaan dataa hyödyntäen. Usein ongelmana onkin, että data on puutteellista tai sitä ei ole riittävästi. Näissäkin tilanteissa tekoäly ja koneoppiminen tulevat apuun. Pystymme rakentamaan järjestelmiä, joissa kone täydentää puuttuvan datan ja ajan mittaan oppii koko ajan lisää, jolloin tarkkuus paranee tyypillisesti aina riittävälle tasolle.

Visma mukana Robot Uprising-hackathonissa

Me Vismalla uskomme siihen, että tekoäly tulee mukaan IT-järjestelmiin hyvin vahvasti ja siksi se on alue, johon olemme panostaneet hurjasti viime aikoina. Visma on pääsponsorina 19-21.10.2018 Helsingissä järjestettävässä Robot Uprising- hackathonissa, jossa 150 koodaria rakentavat tekoälyn ohjaamia robotteja, joilla pyritään suorittamaan esterata mahdollisimman nopeasti. Lisää tietoa ja ilmoittautumiset osoitteessa www.robotuprising.fi

Suosituimmat

  • Työaikalaki 2020

    Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin

    Työaikalakiin on viimein 2020 alussa tullut muutoksia, jotka eivät äkkiä vaikuta kovin radikaaleilta, mutta mahdollistavat oikeasti nykyaikaisen työn tekemisen muodot lainkin puitteissa. Uudistus siis todella tukee niitä työnantajia, jotka ovat jo oivaltaneet, mihin suuntaan yrityksen tärkeimmän voimavaran mieli halajaa; helppouteen, joustavuuteen ja vapauteen.

  • Mikä on työaikapankki ja miten se toimii?

    Työaikapankin avulla on mahdollista säästää ja yhdistää työaikaa, vapaita tai vapaaksi muutettuja etuuksia. Työaikapankki mahdollistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen ja lisää joustoa työpaikalla.