Rekrytoinnissa on kyse työantajamielikuvan luomisesta. Hyvä rekrytointikampanja on parasta yritysmarkkinointia. Edellisessä blogissani kirjoitin laadukkaasta rekrytoinnista. Aihe on niin kiehtova, että tarina jatkuu.
Rekrytointi on yksi suurimmista yritysten tekemistä investoinneista. Työntekijälle rekrytointi puolestaan on kokonaisvaltainen asia – onhan työpaikan hakemiseen käytetty paljon aikaa ja energiaa.
Kiteytin rekrytoijan muistilistan yhdeksään kohtaan. Käytä hyödyksesi tai ehdota parempia.
- Määrittele henkilöprofiili eli minkälaista henkilöä haette.
Minkälaista osaamista, koulutusta ja kokemusta hänellä tulisi olla? Mitä yrityksesi tarjoaa rekrytoitavalle? Tee väljä profiili, ettet vahingossa sulje pois hyvää hakijaa. - Mieti käytettävät kanavat ja aikataulu.
Onko käytössä rekrytointijärjestelmä vai hoidatteko rekrytoinnin itse? Missä kanavissa julkaisette ilmoituksen?
Petra Tiilikainen Dingleltä muistuttaa blogissaan somekanavien hyödyntämisestä kun halutaan varmistaa ihmisten tavoittaminen. - Tarvitsetko kumppania?
Haluatko pyörittää hakemusrumban alusta loppuun itse vai voisiko sen hoitaa rekrytointijärjestelmän tai -kumppanin avulla? - Työpaikkailmoituksen tekeminen
Mitä ja miten kerrot yrityksestäsi? Voisiko videolla kertoa lisää työpaikasta ja yrityskulttuurista? - Mitkä ovat työpaikkahaastattelun tavoitteet?
Rakenna haastatteluun kysymyspatteristo ja valmistaudu kertomaan tehtävästä sekä yrityksestäsi kiinnostavalla tavalla. - Hakijan tietojen tarkistaminen
Ehditkö käydä läpi hakijan antamat tiedot ja keskustella suosittelijoiden kanssa? - Montako henkilöä haastattelet?
Voisiko esikarsinnan hoitaa videohaastattelulla ja haastatella henkilökohtaisesti 5–6 parasta hakijaa? - Pitäisikö hakijat testata?
Käytätkö ulkopuolisia testejä vai arvioitko soveltuvuuden itse? Montako hakijaa testaat? - Muista viestintä
Viesti aktiivisesti hakijoille missä vaiheessa ollaan. Muista myös kertoa tilanne niille hakijoille, jotka eivät päässeet jatkoon. Tämä on tärkeä kohta yritysmielikuvamielessä.
Varustelekan entinen toimitusjohtaja Henri Nyström sanoi blogissaan nasevasti ”Rekrytoi draivia, älä varmaa”. Minkälaisen työntekijän sinä haluat?