Siirry sisältötekstiin

Automatisoitu laskutus tehostaa urheiluseuran taloutta

Urheiluseuran resurssit tulee saada niin “pelikentällä” kuin toimistossa olennaisten asioiden tekemiseen.
Automatisoidun laskutuspalvelun ja sähköisen taloushallinnon avulla seuran taloutta on helpompi suunnitella pitkäjänteisesti.

Urheiluseuran resurssit tulee saada niin “pelikentällä” kuin toimistossa olennaisten asioiden tekemiseen. Automatisoidun laskutuspalvelun ja sähköisen taloushallinnon avulla seuran taloutta on helpompi suunnitella pitkäjänteisesti.

Tappara on valtakunnan hallitseva kiekkovaltias ja seura, jolla on toimistonkin puolella suomalaisittain suuren urheiluorganisaation resurssit. Siitä huolimatta seurassa todettiin yhteisesti vuonna 2014, että laskutusprosessin pyörittäminen vie työpäivästä aivan liikaa aikaa.

– Silloin tulostimme laskut itse ja sitten niitä toimiston porukalla liimailtiin kirjekuoriin ja läheteltiin maailmalle. Laskutuksen digitalisoinnin myötä käytännöt ovat paitsi entistä tehokkaampia myös varmempia, Tapparan myynti- ja markkinointijohtaja Aki Holma kertoo.

Laskutus osana seuran päivitettyä taloushallintoa

Visman automatisoidun laskutuspalvelun avulla Tapparan talousosaston jokaviikkoiselta to do -listalta on voinut vetää yli monta manuaalisen työn vaihetta, muun muassa laskujen lähetyksen, suoritusten valvonnan, maksuhuomautusten lähetyksen ja maksusuunnitelmien sopimisen.

– Laskuaineistot siirtyvät parilla klikkauksella Vismalle, mistä ne lähtevät suoraan asiakkaillemme ja kumppaneillemme. Myyntilaskujen kierto on nopeutunut huomattavasti automatisoidun maksuvalvonnan ansiosta, Tapparan taloushallinnon Anssi Ronkainen sanoo.

Urheiluseuran pitkäjänteisessä taloudenpidossa katseen tulee olla seuraavaa vaihtoa tai tulevaa kautta pidemmällä. Visman laskutuspalvelu on integroitavissa miltei kaikkiin taloushallinnon ohjelmistoihin, jolloin seuran laskutus siirtyy sähköiseen taloushallintoon.

Näin ollen rahankierto nopeutuu, seuran taloudesta on aina saatavilla ajantasaiset luvut ja myös säännöllisten tulovirtojen, kuten kausimaksujen tai jäsenmaksujen ennakointi ja suunnittelu on helpompaa.

Tyytyväisiä asiakkaita eri kokoisissa seuroissa

Laskutuksen automatisointi kannattaa niin huipulla kilpailevissa organisaatioissa kuin juniorityöstään tunnetuissa seuroissa. Tapparan lisäksi Visman laskutuspalveluun suomalaisista urheiluseuroista luottavat muun muassa FC TPS ja Ura Basket.

Ota yhteyttä, niin luodaan ajantasaiset käytännöt urheiluseurasi laskutuksen tehostamiseen!

Suosituimmat