Siirry sisältötekstiin

Rajapintakehitys tuo Visma Fivaldiin joustavuutta ja monikäyttöisyyttä

Taloushallinto-ohjelmisto Visma Fivaldin kehitystyö on edennyt mallikkaasti. Kevään 2021 merkittävin kehityksen painopiste ovat rajapinnat.

Rajapintakehitys tuo Visma Fivaldiin joustavuutta ja monikäyttöisyyttä
Rajapintakehitys tuo Visma Fivaldiin joustavuutta ja monikäyttöisyyttä

Keväällä 2021 taloushallinto-ohjelmisto Visma Fivaldin kehitystyö on edennyt mallikkaasti. Merkittävin kehityksen painopiste ovat rajapinnat, mutta muitakin uudistuksia on tehty. Hyvä näin, sillä juuri 40 000 käyttäjän merkkipaalun ohittanut Fivaldi juhlistaa nyt jo 20. vuottaan käyttäjiensä talous- ja kiinteistöhallinnan jokapäiväisenä kumppanina!

Rajapinnat joustavan järjestelmäviestinnän ja manuaalityön automatisoinnin mahdollistajana

Rajapinnat ovat Fivaldin toiminnallisuus, joka mahdollistaa tiedon tuomisen järjestelmään ja hakemisen järjestelmästä määrämuotoisessa ja muille sovelluksille helppokäyttöisessä muodossa. Tämän myötä Fivaldin voi liittää yhteen muiden tärkeiden sovellusten kanssa, ilman manuaalista tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen. Samoin isompien tietomassojen syöttäminen sisään ja ulos on helpompaa.

”Jatkossa Fivaldin käyttäjät voivat siis automatisoida entistä joustavammin arjen toimiaan ja jättää enemmän aikaa tärkeälle asiantuntijatyölle.”

Jatkossa käyttäjät voivat siis automatisoida entistä joustavammin arjen toimiaan ja jättää enemmän aikaa tärkeälle asiantuntijatyölle. Samoin jatkossa on mahdollista tarjota asiakkaille entistä laajempia palveluja järjestelmiä yhdistämällä.

Järjestelmien liittäminen yhteen tärkeiden prosessien manuaalivaiheiden poistamiseksi vaatii usein jonkin verran tietoteknistä kehitystyötä, mutta saavutettavat hyödyt työtehossa, tiedonsiirron virheettömyydessä ja asiakaskokemuksessa ovat sen arvoisia.

Rajapinnat myynninhallinnan, rekisterien ja kirjanpidon toiminnoille on julkaistu

Osana tuotteen kokonaiskehitystä Fivaldiin on julkaistu keväällä 2021 myynninhallinnan ja rekisterien rajapinnat. Vastaava toiminnallisuus on toteutettu myös kirjanpidon tiedoille. Näiden toimintojen tiedot ovat nyt entistä helpommin ja joustavammin käyttäjien ulottuvilla esimerkiksi muissa järjestelmissä tapahtuvaa käyttöä tai tietojen jatkokäsittelyä varten.

”Yksi esimerkki myynninhallinnan rajapintojen käytöstä on verkkokaupan yhdistäminen Fivaldiin, jolloin avoimet tilaukset siirtyvät järjestelmien välillä automaattisesti.”

Yksi esimerkki myynninhallinnan rajapintojen käytöstä on verkkokaupan yhdistäminen Fivaldiin, jolloin avoimet tilaukset siirtyvät järjestelmien välillä automaattisesti. Näin Fivaldin työkalut, kuten myyntireskontra, maksumuistutukset, raportit ja kirjanpito, ovat suoraan käytettävissä tilausten käsittelyyn.

Samaan tapaan rekisterien rajapinnat mahdollistavat asiakas- ja tuoterekisterien ajantasaisuuden eri järjestelmien välillä sekä näiden tietojen käsittelyn parhailla työkaluilla – siellä, missä se on järkevintä.

Rajapintakehityksen lisäksi Fivaldiin on julkaistu juuri lukuisia pienempiä uusia toimintoja ja korjauksia; esimerkiksi myyjän ja ostajan viite, joka mahdollistaa viitteen tuonnin ostolaskulta järjestelmään, sekä Finnvoice 3.0 -tuki kiinteistöhallinnassa. Kattavammin uudistuksista on kerrottu Fivaldin päivitystiedotteessa.

Luvassa lisää rajapintoja sekä toiminnallisia parannuksia

Seuraavaksi Fivaldin rajapinnat laajenevat saatavienhallinnan toiminnoilla, mikä mahdollistaa myyntilaskujen tuonnin reskontraan ulkopuolisista järjestelmistä. Lisäksi tuoterekisterien rajapintatoiminnot täydentyvät sisäänsyötöllä. Kiinteistöhallinnan puolella tulossa on henkilö- ja huoneistorekisterien tietojen välityksen mahdollistavat rajapinnat.

Keräämme asiakkailtamme palautetta jo julkaistujen rajapintojen käytöstä, jotta kehitystyömme vastaa jatkossakin käyttäjien tarpeisiin. Muita kehityksessä olevia Fivaldin ominaisuuksia ovat myyntireskontran työkalujen uudistus sekä valmistautuminen Maanmittauslaitoksen ylläpitämän huoneistotietojärjestelmän integraatioon.

Pienempiä työtä helpottavia toiminnallisuuksien uudistuksia on monia. Yksi esimerkki tästä on vakuutuspoikkeusten näyttäminen ja käsittelyn mahdollistaminen ennen aineiston lähettämistä tulorekisteriin, mikä helpottaa vakuuttamisen poikkeustilanteiden käsittelyä Fivaldin palkanlaskennassa.

Lisää tietoa Fivaldin tulevista julkaisuista nyt ja myöhemmin löydät tuotekehityssuunnitelmastamme.

Kirjoittaja: Antti Horelli, Agile Lead, Fivaldi R&D

Lue lisää Fivaldista: fivaldi.fi

Lue myös:
Opas: Tilitoimistojen liiketoimintamalli muuttuvassa maailmassa – näin käännät toimintaympäristön haasteet mahdollisuuksiksi
Opas: Taloushallinnon ohjelmistot vertailussa – tutustu ominaisuuksiin ja löydä sopiva ohjelma
9 syytä, miksi Visma Fivaldi on tilitoimiston paras valinta tulevaisuuteen »
Taloushallinto-ohjelmiston vaihto edessä – mitä pitää huomioida?
Opas: Tulevaisuuden tilitoimiston menestystekijät

Suosituimmat