Siirry sisältötekstiin

Rahoitusta juuri silloin kun tarvitset

Rahaa joustavasti tarpeen mukaan edullisilla ja joustavilla kuluilla? Laskurahoitus on kasvattanut suosiotaan Suomessa perinteisempien rahoitusmallien, kuten pankkilainan, rinnalla. Digitaalisuus on tuonut laskurahoitukseen aivan uudenlaista joustavuutta.

Yritysten on pystyttävä reagoimaan yhä nopeammin toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin. Eteen tulee tilanteita, jolloin nopeasti saatava rahoitus auttaa hankalien hetkien yli tai parantaa yleisesti maksuvalmiutta. Uusilla yrityksillä rahan tarve on yleensä suuri, mutta myös vakiintuneemmille toimijoille voi tulla äkillisiä rahatarpeita.

Rahan hankkiminen myyntisaamisia vastaan eli laskurahoitus on erinomainen ratkaisu näihin tilanteisiin. Se joustaa tilanteen mukaan, ja uudet nykyaikaiset palvelut antavat yhä enemmän mahdollisuuksia siihen, että kullekin yritykselle voidaan räätälöidä juuri sen tarpeisiin sopiva rahoitusmalli. Myyntisaamisten lisäksi rahoituksen lähteenä voidaan käyttää myös ostovelkoja, jolloin rahoituksen tarjoaja maksaa laskun myyjälle. Tässä rahoitustavassa yritys voi pidentää ostolaskujensa maksuaikaa, jakaa maksuja pitemmälle aikavälille ja hyödyntää esimerkiksi käteisalennuksia.

Tiivistetysti laskurahoituksessa on tavallisimmin kyse siitä, että yritys joko myy laskunsa (laskujen osto) tai saa niitä vastaan lainaa rahoitusyhtiöltä (factoring-rahoitus). Tämä tuo toimintaan joustavuutta, kilpailukykyä ja ennakoitavuutta ja on myös erinomainen tapa parantaa yrityksen maksukykyä. Aiemmassa blogissa olemme käsitelleet tarkemmin laskurahoituksen kokonaiskuvaa, jotta voit tutustua aiheeseen syvemmin.

Perinteiset mallit eivät sovi kaikkeen

Perinteinen rahoituksen hakeminen vie aikaa ja saattaa olla myös monesta syystä hankala toteuttaa. Lainaa varten tarvitaan tavallisesti reaalivakuuksia, joita yrityksellä ei välttämättä ole käytettävissä tai niitä ei juuri sillä hetkellä haluta sitoa lainan vakuudeksi. Factoring-rahoituksessa puolestaan myyntisaamiset riittävät useimmiten sellaisenaan vakuudeksi.

Factoringissa joko yrityksen koko laskukanta tai yksittäiset laskut ovat rahoituksen vakuutena. Kaikkea rahoitusta ei aina tarvitse nostaa kerralla, vaan rahoja voidaan nostaa tarpeen mukaan sovittujen rajojen puitteissa. Tällöin laskurahoitus toimii yrityksen omana joustavana rahoitustilinä, joka antaa tukea juuri silloin kun sitä tarvitaan. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että rahoitusta voi saada enimmillään vain yrityksen laskukannan verran.

Laskurahoitus joustaa tarpeen mukaan

Visma tarjoaa asiakkailleen kumppaniensa kanssa erittäin nykyaikaisia factoring-rahoitusratkaisuja. Meidän etunamme on, että pystymme yhdistämään rahoituksen myös koko saatavienhallinnan prosessiin ja helpottaa yrittäjän elämää entisestään. Kun rahoitusprosessiin liittyvät transaktiot ja kirjaukset hoituivat parhaimmillaan automaattisesti, yritys voi keskittyä täysin päivittäisen liiketoimintansa hoitamiseen.

Nykyaikainen laskurahoitusratkaisu on nopea ja hoituu mahdollisimman pienellä byrokratialla. Asiointi on täysin sähköistä, ja myös tavanomaisesta poikkeavia laskutustapoja voidaan liittää järjestelmään. Jokaisen laskun kirjausketju eli audit trail on myös täysin aukoton.

Visman Laskurahoituksen ratkaisut

Kustannukset pysyvät kurissa

Sinua, kuten kaikkia päätöksentekijöitä, kiinnostaa varmasti, mitä laskurahoitus maksaa? Suoraa hintalappua rahoitusratkaisulle ei voi antaa, koska jokainen rahoitusratkaisu neuvotellaan erikseen. Jokaisen yrityksen tarpeet ovat yksilölliset ja voivat myös vaihdella eri aikoina. Siksi on oleellista, että yritykset voivat sopia juuri omaan tilanteeseensa sopivan laskurahoituksen. Kun rahoitusyhtiöllä on kykyä joustaa, paras ratkaisu löytyy yleensä helposti keskustelujen ja tilanteen kartoittamisen kautta.

Laskurahoitus ei korvaa hyviä laskujen elinkaaren hallinnan prosesseja, mutta se tuo joustavuutta rahoitusratkaisuihin silloin, kun tarvitaan nopeaa maksuvalmiutta. Hyvin hoidettu saatavienhallinnan prosessi pitää myös maksut paremmin aikataulussa, mikä osaltaan laskee factoring-rahoituksen kustannuksia.

Joka tapauksessa kustannukset saattavat tuottaa myönteisen yllätyksen perinteisten toimijoiden hinnoitteluun tottuneille.

Sopiva malli joka tilanteeseen

Millaisia ratkaisuja voidaan käytännössä tehdä? Vaihtoehtoja on monia. Kustannuksia voidaan esimerkiksi maksaa vasta siinä vaiheessa, kun rahoja nostetaan. Tämä antaa runsaasti pelivaraa mm. maksuvalmiuden ylläpitämiseen. Silloin ei makseta turhasta, ja rahaa ei myöskään jouduta nostamaan, jos sille ei juuri sillä hetkellä ole tarvetta.

Kulujen suuruudet voivat vaihdella merkittävästi esimerkiksi sen mukaan, kuinka paljon limiittiä tarvitaan, onko vakuutena yrityksen koko laskukanta, osa siitä tai yksittäisiä laskuja, sekä mikä on laskujen maksuaika tai ikäjakauma.

Visman ja sen kumppanien tarjoaman laskurahoituksen tavoitteena on olla huomaamaton ja jokapäiväinen osa yrittäjän arkea. Olemme huomanneet, että joustavalle ja nykyaikaiselle laskurahoitusmallille on ollut selvä tilaus yrittäjien keskuudessa. Olemme todella iloisia siitä, että olemme voineet vastata huutoon.

Vismalta yrityksesi saa myös joustavat factoring-rahoitusratkaisut. Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä juuri sinun yrityksellesi sopiva vaihtoehto. Jos pohdit, mitä laskurahoitus maksaa, saat lisätietoa siitä täällä.