Perintä on kiinteä osa sähköistä taloushallintoa

Sekä kuluttajien että yritysten maksuhäiriömäärät ovat jatkaneet pitkään kasvuaan. Tänä vuonna hätyytellään jopa ennätyksiä; Suomen Asiakastieto Oy:n mukaan alkuvuodesta 2014 (tammi-maaliskuu) maksuhäiriörekisteriin on rekisteröity 10 600 uutta, ennestään maksuhäiriötöntä henkilöä ja on mahdollista, että vuoden aikana päädytään kaikkien aikojen ennätykseen maksuhäiriöisten henkilöiden määrässä. Uusia maksuhäiriöitä tulee paljon myös yrityksille.

Luottokauppa rakentuu monista vaiheista, jotka voidaan karkeimmalla tasolla jaotella myyntiin, asiakaspalveluun ja perintään. Jotta yritys voi välttää mahdollisimman hyvin yllättävät luottotappiot, kannattaa huolehtia koko luottokaupan ketjun toimivuudesta. Hyvä työkalu tähän on luottopolitiikka. Luottopolitiikan laajuus voi olla hyvinkin erilainen erikokoisissa yrityksissä, mutta tärkeää on, että luottopolitiikkaan kuuluvat asiat olisi mietitty ja dokumentoitu. Onnistuneella luottopolitiikalla voi käydä turvallista luottokauppaa myös taloudellisesti haasteellisina aikoina.

Pilvipalveluiden joustavuus ja läpinäkyvyys sopivat loistavasti perintään. Visma tarjoaa perintää edistyksellisillä pilvipalveluiden hyödyillä, kuten täysin reaaliaikainen toimeksiantojen hallinnointi ja seuranta, nopeat suoritusten tilitykset viitteellisinä ja sähköiset asiointikanavat sekä toimeksiantajalle että perintäkirjeen vastaanottaneille 24/7. Palvelut ovat käytettävissä useimmista Visman ohjelmistoista tai helposti suoraan netin kautta.

Terhi Hakkarainen

Markkinointipäällikkö
terhi.hakkarainen(a)vismaduetto.fi
Visma Duetto Oy

https://www.visma.fi/perinta/

0