Siirry sisältötekstiin

Palkanlaskentaan helpotusta työajanseurannalla?

Kuluuko tilitoimistossa aikaa palkanlaskennan sekaviin ja manuaalisiin prosesseihin? Moni palkanlaskija yllättyy, miten paljon aikaa voi säästää tehokkaan työajanseurantajärjestelmän ja palkanlaskennan yhteenliittämisellä!

Suomessa työnantajan vastuulla on työntekijän työajan ja liukumien seuraaminen, TES-tulkintojen tekeminen, työaikapankin ylläpito sekä lepo- ja loma-aikojen varmistaminen. Tapoja tämän toteuttamiseen on kuitenkin monia, mistä voi seurata hampaiden kiristelemistä, kun työajat toimitetaan milloin mitenkin – paperilla, Exceleissä tai sähköpostitse.

Tilannetta ei myöskään helpota se, että lainmukainen työtuntien seuranta ja niihin perustuva palkanmaksu lisineen, liukumineen, vuosilomineen ja poissaoloineen ei ole kovin yksinkertaista. 

Kun työaikakirjaukset toimivat palkanmaksun perusteena, on tärkeää, että työaika kirjautuu palkanlaskijan käyttämään järjestelmään oikein. Sekä työnantaja että palkanlaskijat kiittävät, kun työaikatiedot liikkuvat palkanlaskentaan automaattisesti standardisoidussa muodossa. Tällöin vältetään inhimillisiä virheitä, ja koko palkkaprosessi aina työajankirjauksesta maksuun saakka tehostuu.

Hyvä työaikajärjestelmä tulkitsee työajat suoraan oikeille palkkalajeille, palkkakausille ja henkilöille. Näin säästyy aikaa työaikojen hyväksymisestä ja kirjausten sekä palkanmaksun tarkastuksesta. Kun automaatio hoitaa aiemmin käsipelillä tehdyn palkanlaskennan, palkanlaskija voi ottaa useampia asiakkaita.

Hyvä työaikajärjestelmä tulkitsee työajat suoraan oikeille palkkalajeille, palkkakausille ja henkilöille.
Tulkitut työaika-, loma- ja poissaolokirjaukset siirretään palkkakausittain ja maksuryhmittäinpalkanlaskentaan nappia painamalla ja aineisto on valmis palkanmaksuun heti palkanmaksujärjestelmän sen vastaanotettua. 

Visma Entryn palkkaintegraatiot

Visma Entry -työajanseurantajärjestelmä on simppeli ja nopeakäyttöinen. Työn kirjaaminen helposti ja nopeasti mobiilisovelluksella motivoi työntekijöitä tekemään kirjaukset säntillisesti, minkä jälkeen esihenkilöiden on helppo hyväksyä työtunnit. 

Tulkitut työaika-, loma- ja poissaolokirjaukset voidaan siirtää palkkakausittain ja maksuryhmittäin Suomen suosituimpien taloushallintajärjestelmien Visma Fivaldin sekä Netvisorin tai toiminnanohjausjärjestelmien kuten Visma Novan, Severan tai Lemonsoftin palkanlaskentaan nappia painamalla. Kirjaukset päätyvät taustajärjestelmään palkkalajeittain ja henkilöille kohdistettuina. Lisäksi mukana kulkee tarvittaessa myös projektitieto. Aineisto on siis valmis palkanmaksuun heti palkanmaksujärjestelmän sen vastaanotettua. 

Tilitoimistojen työmäärän helpottaminen on yksi Fivaldin ja muiden taloushallinto-ohjelmien tärkeimmistä tehtävistä. Jotta palkanlaskijan käyttämä työmäärä yhtä asiakasta kohden vähenisi entisestään, tarvitaan tueksi Entryn kaltaisia työkaluja.

Tutustu Entryn integraatioihin tästä!

Lue seuraavaksi:

Esittelyssä Visma Entryn suosituimmat integraatiot

Työajanseuranta ja ERP – miksi integrointi kannattaa?

Haluatko helpottaa työajanseurannan, -hyväksynnän ja palkanlaskennan prosessia? Tutustu Entryyn ja kokeile maksutta!

Kyllä kiitos!

Suosituimmat