Siirry sisältötekstiin

Ota kirja mukaan kesälomalle!

Minä kysyin ja Twitter vastasi. Kesän parhaat ja taatusti ajatuksia herättävät HR-maailman kirjavinkit löytyvät tästä blogikirjoituksesta!

Wilma kesälomalla

Jokin aika sitten kyselin Twitterissä HR-aiheisia kirjavinkkejä. Sainkin rutkasti vastauksia. Koska jaettu ilo on tunnetusti paras, haluan nyt jakaa ne kanssanne! Nämä kirjat tarjoavat enemmän tai vähemmän työhön liittyvää, mutta silti sopivan kevyttä luettavaa kesälaitumille. Olitpa sitten perinteisten kovakantisten, pokkarien tai vaikka äänikirjojen ystävä.

Ota ainakin nämä haltuun

1. Leaders Eat Last (Simon Sinek)

Sinekin mainion Start With Why -kirjan seuraaja paneutuu syvemmin johtajuuden perimmäiseen olemukseen. Kirjan mukaan hyvät johtajat ovat harvassa ja turhan moni heistäkin keskittyy lyhyen tähtäimen “pikavoittoihin”. Tämän teoksen jälkeen olet ainakin askeleen lähempänä parempaa johtajuutta!

2. Miksi nukumme – Unen voima (Matthew Walker)

Walkerin unikirjasta on kuhistu pitkin kevättä. Riittävän unen merkitys on varmasti jokaiselle omakohtaisen kokemuksen kautta tuttua, mutta tämän kirjan luettuasi ymmärrät miksi näin on. Unen laatu vaikuttaa todistetusti myös työntekijöiden hyvinvointiin ja suoritukseen. Olenpa myös kuullut, että moni on lopettanut kahvin juomisen kokonaan tämän kirjan myötä!

3. Dettmann ja johtamisen taito (Saska Saarikoski)

Susijengin huikeaan menestykseen luotsannut koripallovalmentaja Henrik Dettmann on kääntänyt perinteiset johtamisopit päälaelleen. Saarikosken kirjassa valotetaan, miten suorituskeskeisyydestä luopumalla myös asiantuntijaorganisaatioissa voidaan saavuttaa parempia tuloksia.

4. It Doesn’t Have to Be Crazy at Work (Jason Fried & David Heinemeier Hansson)

Ohjelmistotalo Basecampin perustajien kirja taistelee kiirettä ja sen illuusiota vastaan. Fried ja Heinemeier Hansson kehottavat sen sijaan järkevämpään työn organisointiin, jonka avulla voidaan saavuttaa järjestys kaaoksen keskelle. Kirja sisältää myös riemastuttavan hauskaa avautumista modernin työelämän hullunkurisuuksista!

Myös näitä suositeltiin

  • Let My People Go Surfing (Yvon Chouinard)
  • Herding Tigers (Todd Henry)
  • Psykoa johtamista (Raul Soisalo)
  • Paras mahdollinen joukkuepelaaja (Patrick Lencioni)
  • Viisi toimintahäiriötä tiimissä (Patrick Lencioni)
  • Järkytä avoimuudella (Aki Ahlroth)
  • Työilmapiiri kuntoon (Antti Aro)
  • Miten helvetissä minusta tuli feministi? (Eveliina Talvitie)

Bonus! Nämä saat ilmaiseksi

Työn imu -opas (Jari Hakanen)

Työterveyslaitoksen julkaisema Työn imu -opas esittelee uudenlaisen työhyvinvoinnin ja ajattelu- ja toimintamallin. Mallista työntekijä saa mielekkäitä kokemuksia työssä ja työnantaja parempaa tuottavuutta.

Henkilöstöjohtaminen ja muuttuva työelämä -luento (Riitta Viitala)

Vaasan yliopiston henkilöstöjohtamisen professori Riitta Viitala summaa luentomateriaalissaan henkilöstöjohtamisen nykytilaa. Viitalan mukaan henkilöstöjohtaminen tulisi nostaa strategiseen asemaan ja johtamisen kohteeksi.

Suuri kiitos kaikille, jotka vinkkasivat kirjoja ja osallistuivat keskusteluun! Katson erityisesti teitä @sarrrrba, @markosuomi, @GoodThingsIntl, @janaarnikoivu, @tonihintikka, @LauraEmilialt, @TuplaPasi, @heidisipila, @LiisaPuskala, @88_becks, @suvisilta & @SuviEriksson.

Haluaisitko saada lisää vinkkejä ja tietoa työelämästä? Tilaa HR-uutiskirjeemme, ja alan tuoreimmat uutiset löytävät tiensä sähköpostilaatikkoosi kerran kuukaudessa!

Suosituimmat