Optimoi rekrytointisi

optimoi rekrytointisi Visma EasyCruit

Uusien työntekijöiden palkkaaminen koetaan usein haastavana, aikaa vievänä ja kalliina. Miten tavoittaa työnhakijat, myös ne passiiviset, ja miten houkutella heidät hakemaan meille töihin?

LinkedInin rekrytointiraportti vuodelta 2016 (Annual LinkedIn Talent Solutions Report 2016) tutki rekrytointitrendejä Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Vastaajista 48 % kertoi huippuosaajien rekrytoinnin olleen etusijalla vuonna 2016. Osaaminen ja innostunut työntekijä ovat yritykselle tärkeitä kriteerejä, kun taas hakija arvostaa yrityksen tunnettuutta ja laadukasta työnantajamielikuvaa.

Mistä lähdet etsimään tarpeisiinne sopivia työntekijöitä? Luotatko, että mol.fi tai oikotie.fi löytää heidät vai uskotko ennemmin sosiaalisen median voimaan?

Tutkimukseen vastanneiden mukaan rekrytoinnin laadun parantaminen oli yksi tärkeimmistä tavoitteista ja mittareista. Toki kaikki lähtee liikkeelle siitä, että tehtäväkuva on fiksusti määritelty ja sisäiset prosessit kunnossa. 

Oli kyse sitten työnantajan brändäyksestä tai passiivisten työnhakijoiden tavoittamisesta, on tärkeää houkutella hakijoita myös sosiaalisten verkostojen kautta. Erään asiakkaamme mukaan ”huippukoodareita löydät vain sosiaalisen median kautta, sillä he eivät aktiivisesti uutta paikkaa hae”. 

Mikäli tarvitset sosiaaliseen mediaan kätevästi linkittyvän työkalun työnhakijaverkoston hallintaan, pidä mielessäsi Visma EasyCruit. Voit kokeilla sitä ilmaiseksi 30 päivää. Tutustu ja klikkaa osoitteeseen https://www.visma.fi/easycruit/ tai kysy minulta lisää.

 

Kirsi Vatanenmarkkinointipäällikkö Kirsi Vatanen, Visma Enterprise Oy työskentelee markkinointipäällikkönä Visma Enterprisella.

0