Siirry sisältötekstiin

Visma Summer Internship – Opiskelijasta projektipäälliköksi

Joka vuosi Visma palkkaa kesäksi nuoria talentteja osana pohjoismaalaista Summer Internship-ohjelmaa. Tänä kesänä ohjelma rantautui myös Suomeen. Palkkasimme kaksi maisteriopintojaan suorittavaa lahjakkuutta Aalto-yliopistolta ja Hankenilta.

Summer Interns Visma

Kesän aikana nuoret saavat mahdollisuuden toimia projektipäälliköinä valituissa projekteissa. He pääsevät itsenäiseen rooliin, jossa he vastaavat projektin suunnittelusta ja toteutuksesta kokonaisuudessaan. Projektit ovat tarkoin valittuja ja ne ovat merkittäviä Visman strategian kannalta. Kesän aikana summer internsit pääsevät myös verkostoitumaan ja osallistumaan erilaisiin sosiaalisiin aktiviteetteihin.

Kesän ensimmäinen viikko vietettiin Oslossa. Tapahtumarikkaan introviikon jälkeen summer internsit pääsivät aloittamaan varsinaisen työn projektien parissa. Kyselin Jonathanilta ja Robinilta fiiliksiä ensimmäisen Helsingin toimistolla vietetyn viikon jälkeen. Varsin hyvin heillä näyttää menevän!

Jonathan Rehn

Koulutus

Tietotekniikka ja tuotantotalous, Aalto-yliopisto

Harrastukset

Snowboard tai wakeboard vuodenajasta riippuen sekä pianon soittaminen

Kesän projekti

Visma Software Oy:llä tiedonhallinta on merkittävä osa liiketoimintaa ja sen kehittämistä. Datan hallitseminen on tärkeää, jotta se pysyy strategisesti käyttökelpoisena. Kesän aikana Jonathan tekee kartoituksen määritellystä Big Data-ratkaisusta ja sen tarjoamista lisäarvopalveluista peilaten yrityksen liiketoiminnan tarpeisiin.

Mitkä ovat fiilikset ensimmäisen viikon jälkeen?

Ensimmäinen viikko Visma Software Oy:lla on ollut kuin intensiivinen tehokurssi yrityksen toimialaan ja toimintatapoihin. Kaikki tapaamani ihmiset ovat kuitenkin olleet mukavia ja auttavia, ja he vastaa kaikki minun kysymyksiini kärsivällisyydellä. Odotan innolla että pääsen itse projektin kanssa vauhtiin nyt kun taustatiedot on kohdallaan, mielenkiintoinen kesä tiedoissa!

Robin Åkerberg

Koulutus

Taloustieteet (rahoitus), Hanken Svenska Handelshögskolan

Harrastukset

Ruoanlaitto, laulaminen, koripallo ja muut palloilulajit

Kesän projekti

Visma Enterprise Oy:n tapa tehdä toimintasuunnitelmia kaipaa lisää järjestelmällisyyttä. Budjetointiprosessi kärsii, kun toimintasuunnitelmissa on puutteita. Kesän aikana Robin tulee osallistumaan yhtiön strategian suunnitteluun ja kehittämään pohjan toimintasuunnitelmille.

Mitkä ovat fiilikset ensimmäisen viikon jälkeen?

Ensimmäinen viikkoni Vismalla on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Viikko alkoi strategiapäivillä Satulinnassa Mikkelin läheisyydessä. Sain olla mukana johtoryhmän kanssa suunnittelemassa tulevaa, uutta strategiaa. On siis ollut erittäin intensiivinen mutta opettavainen viikko, vaikka pääsinkin oman projektin pariin kunnolla vasta torstaina. Tästä se lähtee hyvillä fiiliksillä.

Oletko kiinnostunut Visman uramahdollisuuksista?

Löydät Visman avoimet työpaikat täältä. Ehkä sinä olet meidän summer intern ensi kesänä?

Suosituimmat