Oletko lännen nopein laskuntarkastaja?

Pahoittelen heti alkuun artikkelini otsikkoa, joka kenties sai sinut kuvittelemaan, että käsittelisin tässä jännittäviä ja ruudinkatkuisia villin lännen sankareita. Aiheeni koskee kuitenkin taas tylsääkin tylsempiä taloushallinnon prosesseja, joista clinteastwoodit eivät ole kenties kuulleetkaan.

Löyhä aasinsilta länkkäreistä taloushallintoon

Visma Mobile Manager -mobiilisovelluksella vedät ostolaskun tarkastettavaksi taskusta kuin lännen nopein revolverin vetäjäMarkkinointimiehenä tämä mielleyhtymä laskuntarkastajasta lännen nopeimpaan revolverin vetäjään tuli kuitenkin kerran mieleeni ihan arkisessa tilanteessa lounaspöydässä. Kännykän piipatessa taskussa, vetäisin iPhonen refleksinomaisesti esiin ja olin kuin silmänräpäyksessä ampunut puumerkkini minulle tarkastettavaksi saapuneeseen ostolaskuun.

Olin niin vaikuttunut nopeasta suorituksestani, joten ehdotin kollegalleni, että nyt tehdään tästä oma lännenelokuva, sillä halusin jakaa tämän digitalisaation ilosanoman kaikille työntekijöille, kaikkiin Suomen yrityksiin. Omalla työpaikallani voi nimittäin käyttää Visma Mobile Manager mobiilisovellusta niin osto- kuin kululaskujen tarkastamiseen, mikä on juuri sitä mitä minä olen kaivannut jo pitkään ja mitä jokaisessa yrityksessä on syytä kaivata.

Näin kaikki tapahtui

Koska puumerkkini ampuminen ostolaskuun tapahtui niin nopeasti, päätimme kollegani kanssa tehdä tästä lyhytelokuvasta hidastetun filmin. Näin voitte havaita jokaisen välivaiheen, jotka minun tarvitsi tehdä saadakseni lasku maksatukseen.

Tällaisen taloushallintolänkkärin koostimme:

 

No ei ollut ehkä länkkäri. Mutta halusin tällä artikkelilla ja videolla kuitenkin havainnollistaa sitä, kuinka tylsempääkin tylsemmät työrutiinit ovat muuttumassa ainakin aavistuksen joustavammiksi ja mukavammiksi digitalisaation myötä.

Itse en ole koskaan joutunut tarkistamaan montaakaan laskua kuukaudessa, mutta voin hyvin kuvitella kuinka rasittavaa jo muutaman viikottaisen laskun tarkastaminen olisi sähköpostista saati kirjekuoresta kaivettaessa. Tai kulu- ja matkalaskut joltain Excel-lomakkeelta. Itse koin, että tämä mobiilitarkastus on valtava hyppäys eteenpäin arkirutiinien tehostamisessa.

Kokeile kuinka paljon ostolaskuprosessin nykyaikaistaminen säästäisi omaa työaikaasi

Videon lisäksi koostettiin myös aiheeseen liittyvä säästölaskuri niille, jotka uskovat tarinoiden sijaan paremmin faktaa ja numeroita.

Avaa ostolaskujen säästölaskuri

Työskentelen Visma Software Oy:n markkinoinnissa. Missionani on kertoa pk-yrityksille, kuinka he voivat tehostaa liiketoimintaansa ja työntekoa nykyaikaisimmilla yritysohjelmistoilla.
Connect with Tuomas: