Siirry sisältötekstiin

Novan kokonaisuudistus etenee vauhdikkaasti – keskiössä asiakaskokemus

Visma Novan teknologia- ja käyttöliittymäuudistus etenee vauhdikkaasti ja näkyy käyttäjille muun muassa paremman suorituskyvyn ja uudistettujen toiminnallisuuksien muodossa.

Novan kokonaisuudistus etenee vauhdikkaasti
Novan kokonaisuudistus etenee käyttäjiä kuunnellen

Toiminnanohjausjärjestelmä Visma Novan teknologia- ja käyttöliittymäuudistus etenee vauhdikkaasti. Uudistus näkyy käyttäjille muun muassa paremman suorituskyvyn ja monen muun päivittäistä käyttöä helpottavan toiminnallisuuden muodossa.

Edellisessä blogikirjoituksessani avasin hieman sitä, mitä Novan uudistuksen ykkösvaihe tulee pitämään sisällään. Novan tuotekehitys on työskennellyt intensiivisesti ensimmäisen ja samalla isoimman kokonaisuuden kimpussa viimeiset kuukaudet, jotta sen täysi potentiaali saataisiin tehokkaaseen käyttöön. 

Asiakkaidemme toivomuksesta teimme parannuksia Novan raportointiin, jotta sillä olisi entistä laajemmat mahdollisuudet palvella asiakaskuntaamme. Historian tuoma painolasti on näkynyt erittäin luotettavan ja toimintavarman Novan käytössä paikoitellen, joten uudistus on tervetullut ja tarpeellinen.

Kehitystä käyttäjien ehdoilla

Käytimme Novan uudistuksessa apuna ajatuskarttaa, jotta saimme paremman kuvan Novan laajoista toiminnallisuuksista ja niiden välisistä riippuvuuksista. Päätimme myös, että Novaa tullaan kehittämään enemmän käyttäjien ehdoilla, ja nyt asiakkaillamme onkin mahdollisuus käydä äänestämässä uuteen versioon tulevia ominaisuuksia Novan Community-sivujen Ideat-osiossa

”Asiakkaillamme on mahdollisuus käydä äänestämässä uuteen versioon tulevia ominaisuuksia.”

Uudistusta suunnitellessamme huomasimme, että Novassa on useita päällekkäisiä toiminnallisuuksia; ominaisuuksia, joilla on sama funktio, mutta jotka ovat luonteeltaan silti hieman erilaisia. Näitä yhdistelemällä järjestelmän suorituskyky ja käytettävyys paranivat, ja lisäksi jotkut asiakkaistamme saivat käyttöönsä entistä laajemman toiminnallisuuden. 

Samalla havaitsimme, että asioita voi tehdä modernimmalla tavalla, ja asiakkaamme saavat paremman hyödyn, kun ottavat käyttöönsä myös muita Visman ratkaisuja, esimerkiksi selainpohjaisia, käyttäjäroolikohtaisia toiminnallisuuksia varastossa ja liikkuvan työn ohjauksessa. 

Tuttuja toimintoja – parempi suorituskyky

Pyrkimyksenä Novan kokonaisuudistuksessa vuonna 2021 on parantaa entisestään suorituskykyä. Laskutusta viimeistellessämme tavoitteenamme on ollut säilyttää tuttuus ja toimintojen vakaus, mutta selkeyttää ja yksinkertaistaa kokonaisuutta. Olemme kiinnittäneet huomiota esimerkiksi perintäikkunan toiminnallisuuksiin ja laskuta-osuuden parantamiseen. Vaikka nämä saattavat äkkiseltään tuntua yksittäisiltä ja pieniltäkin muutoksilta, laskutustoimintojen kehittämisen ansiosta manuaalisen työn määrä vähenee ja päivittäisten rutiinien hoitaminen helpottuu. 

”Pyrkimyksenä Novan kokonaisuudistuksessa vuonna 2021 on parantaa entisestään suorituskykyä.”

Laskutuskokonaisuuden uudistuksessa myös entinen, suppeampi toimitustenhallinta yhdistetään laajempaan toimitustenhallintaan. Näin käyttäjät saavat kahden erillisen toiminnon tilalle yhden, laajemman ja selkeämmän sekä järjestelmän käyttöä tehostavan vaihtoehdon. Nämä ovat kuitenkin vain muutamia esimerkkejä uudistuksista, sillä järjestelmän versiot pitävät luonnollisesti sisällään lukemattomia pienempiä toiminnallisuusparannuksia.

Tulossa lisää hyödyllisiä toiminnallisuuksia ja lakisääteisiä uudistuksia

Olemme tähän mennessä käyneet alustavasti läpi lähes koko Nova-järjestelmän ja avanneet toiminnot ajatuskartassa. Tällä varmistamme, että Novan toiminnallisuudet pelaavat jatkossakin saumattomasti yhteen ja että säästymme turhilta, kahdennetuilta toiminnoilta. 

Seuraavana uudistusvuorossa on myyntitilausosio, jota varten olemme kartoittaneet asiakkaidemme toiveita. Myyntitilauksiin on tarkoituksena lisätä laskutustoiminnallisuuden tapaan esimerkiksi listanäkymät ja muistilapputoiminto.

”Seuraavana uudistusvuorossa on myyntitilausosio, jota varten olemme kartoittaneet asiakkaidemme toiveita.”

Lisäksi tuomme järjestelmään toiminnallisuuksia, joilla saamme järjestelmästä entistä paremman, eli mukana on myös asiakkaidemme äänestämiä toimintoja. Vain tällä tavalla luomme ohjelmiston, joka on suunniteltu asiakkaitamme, ei meitä varten. Haluaisin siksi vielä kerran muistuttaa, että uusia toimintoja kannattaa käydä äänestämässä Communityssä. Jokainen ääni vaikuttaa!

Edellä mainittujen päivitysten lisäksi tuomme Novaan vuoden mittaan joukon lakisääteisiä uudistuksia. Kesän jälkeen on aika kääntää katse vuoteen 2022 ja alkaa suunnitella Novan tulevaa versiota, josta kerromme lisää syksyllä. Novan tuotekehityssuunnitelmaa seuraamalla pysyt kartalla tulossa olevista uudistuksista.

Lue lisää toiminnanohjausjärjestelmä Visma Novasta: visma.fi/nova

Lue myös:
Visma Novan teknologia- ja käyttöliittymäuudistus luo pohjan tulevaisuuden vaatimuksille
Visma Nova uudistuu – lisää helppoutta ja nopeutta laskujen käsittelyyn
Miten Visma Nova asiakas voi antaa ehdotuksia tuotekehitykselle?

Suosituimmat