Nokian opit PK-yritysten ERP-projekteihin

Tivin julkaiseman artikkelin mukaan verkkoyhtiö Nokian yksikkö, Nokia Technologies, on onnistunut toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottoprojektissa ennätysajassa. Vaikka esimerkkinä onkin verrattain ison ja kansainvälisen suuryrityksen projekti, artikkelissa on kuitenkin monta hyvää neuvoa myös suomalaisille PK-yrityksille!

Vakiojärjestelmä on kokonaisedullisempi

Artikkelin mukaan yksi onnistumiseen vaikuttavista tekijöistä on ollut se, että jo alusta lähtien on valittu järjestelmä, jossa on tietyt vakiotoiminnallisuudet. Tällöin pitkässä juoksussa kalliiksi koituvilta ja käyttöönotossa aikaa vieviltä yrityskohtaisilta räätälöinneiltä ollaan pystytty välttymään.

”Ajatus, että itse ei tarvitse määritellä kaikkea, on osoittautunut ehkä tärkeimmäksi asiaksi. Olemme voineet luottaa siihen, että joku muu on ajatellut asiat loppuun asti”

Erityisesti taloushallinnossa, mutta myös monessa operatiivisessa toiminnossa yritykset käyttävät lähes identtisiä prosesseja. Miksipä siis edes yrittäisi lähteä keksimään pyörää uudelleen, mikäli järjestelmä tarjoaa jo toimivat vakioprosessit. Vakiojärjestelmien valmiisiin rajapintoihin voidaan kuitenkin liittää myös yksittäisiä vertikaaliratkaisuja esimerkiksi toimialan erikoistarpeisiin.

Käyttöönotetaan vain välttämätön

Toinen tärkeä artikkelin oppi myös PK-yritysten muistettavaksi on se, ettei kannata tavoitella kerralla liikaa. Projekti saadaan helpommin läpi, kun ensiksi otetaan käyttöön vain välttämättömimmät toiminnot.

”Päätimme, että ei tavoitella kuuta taivaalta”

Tällöin on kuitenkin tärkeää varmistaa, että järjestelmä on modulaarinen. Modulaariseen järjestelmään uusia toiminnallisuuksia voidaan nimittäin kytkeä nopeasti myös käyttöönottoprojektin jälkeen. Ja kun käytössä on vakiojärjestelmä, sen uudet moduulit kytkeytyvät osaksi järjestelmän sisäisiä kokonaisprosesseja.

Mikä vakiojärjestelmä PK-yritykselle?

Visma on erikoistunut erityisesti PK-yritysten talouden ja toiminnanohjauksen järjestelmiin. Vakiojärjestelmistä yksi Suomen suosituimmista järjestelmistä on Visma Nova. Sitä voi suositella erityisesti tässä yhteydessä sen modulaaristen toiminnallisuuksien ja yhdessä sen tuhansien asiakasyritysten palautteiden kanssa jalostuneiden vakioprosessien vuoksi. Markkinoiden kestosuosikin käyttöliittymä on juuri uudistettu ja myös pilvikäyttöinen, mikä alkaa olemaan ehdoton edellytys nykypäivän liiketoiminnalle.

Lue lisää Visma Nova vakiojärjestelmästä

Työskentelen Visma Software Oy:n markkinoinnissa. Missionani on kertoa pk-yrityksille, kuinka he voivat tehostaa liiketoimintaansa ja työntekoa nykyaikaisimmilla yritysohjelmistoilla.
Connect with Tuomas: