Näin järjestät aikaa innovatiivisuudelle

Innovatiivinen johtaja on valmis näkemään vaivaa, että yrityksen kaikilla työntekijöillä olisi aikaa innovoida ja luoda kasvua.

Turha työ estää yrityksen kasvun

Suurimmat aikasyöpöt työelämässä ovat rakenteellisia, joihin vain todellinen muutosjohtaja pystyy vaikuttamaan. Etenkin kankeat tietojärjestelmät aiheuttavat turhaa työtä, jos tietoja joudutaan toistuvasti kasaamaan manuaalisesti jatkuvissakin prosesseissa.

Tietojärjestelmän uusiminen on kuitenkin niin iso rakenteellinen muutos yrityksessä, että aloitteen täytyy tulla ylimmältä johdolta.

(Oletko innovatiivinen johtaja? Tee Visman pikatesti)

Vapauta innovatiivisuudelle aikaa tietosiiloista

Ilman nykypäivän toimintamalleja tukevaa toiminnanohjausjärjestelmää, yrityksen liiketoimintatiedot siiloutuvat toisistaan erillisiin järjestelmiin, taulukoihin tai paperille. Tiedon siiloutuminen aiheuttaa valtavan määrän tuplakirjauksia, tuplaraportteja ja asioiden selvittelyä eri puolilla organisaatiota. Nämä ovat tehottomia rutiineja, joista ei pääse irti ilman isoa muutosta.

Kvartaalitalous vie fokuksemme helposti pitkäjänteisestä kehityksestä. Nyt on kuitenkin monissa Suomen yrityksissä korkea aika tehdä rakennemuutos ja laittaa perusasiat kuntoon.

Miten laitetaan tietojärjestelmä kerralla kuntoon?

Kun yrityksen liiketoimintatiedot kulkevat läpi organisaation osastojen rajojen yli jatkuvina digiprosesseina, säästetään valtavasti aikaa tuottavammalle työlle ja innovatiivisuudelle. Nykypäivän tietojärjestelmän tulee hoitaa tiedonkulku pääosin automaattisesti, jolloin työntekijän roolina tulisi olla tiedon käsittelijän sijaan pikemminkin portinvartijana transaktioiden yhteydessä.

Yrityksen toiminnanohjausjärjestelmän uusiminen voi tuntua isolta askeleelta – mutta se kannattaa tehdä ennen kuin juna menee. Lue toiminnanohjausjärjestelmän ostajan oppaasta, mistä asioista kannattaa lähteä liikenteeseen.

Työskentelen Visma Software Oy:n markkinoinnissa. Missionani on kertoa pk-yrityksille, kuinka he voivat tehostaa liiketoimintaansa ja työntekoa nykyaikaisimmilla yritysohjelmistoilla.
Connect with Tuomas: