Siirry sisältötekstiin

Muutoksen tuulia kirjanpidon ympärillä

Luin uutisen toimialalta, jossa kerrottiin Zervant kirjanpidon päättymisestä:“Laajennus kirjanpitoon on kuitenkin ollut haasteellinen sekä meille että asiakkaillemme. Emme ole pystyneet riittävän nopeasti vastaamaan asiakkaidemme kirjanpitotarpeisiin”, kirjoittaa yrityksen toimitusjohtaja blogissa.

Ajantasaisen kirjanpito-ohjelmiston työstäminen on vaativaa puuhaa. Passeli Ohjelmat perustettiin vuonna 1996. Passelin juuret ovat Porissa ja kehitämme Passelia edelleen samassa kaupungissa. Kohderyhmämme on ollut yrityksen perustamisesta lähtien suomalaiset pienyrittäjät. Tavoitteemme on tarjota tehokkaat työkalut yritystoimintaan suomalaiselle yrittäjälle kustannustehokkaasti.

Olemme myyneet yli 60 000 ohjelmistoa suomalaisille yrityksille ja heistä lähes 10 000 yritystä on valinnut myös kirjanpito-osion. Meillä on pitkä kokemus kirjanpidosta sekä hyvä yhteistyö verottajan ja viranomaisten kanssa.

Passelin ohjelmistokehittäjät seuraavat aktiivisesti lainsäädännössä tapahtuvia muutoksia ja varmistavat, että asiakkaidemme ohjelmistot täyttävät viranomaisten vaatimukset. Tästä esimerkkinä on 1.1.2018 voimaan astuva muutos, jossa tavaroiden maahantuonnin arvonlisäverotus siirtyy Tullilta Verohallinnolle. Tämä on muutos, mikä koskee arvonlisäverovelvollisten rekisteriin merkittyjä yrityksiä. Muutoksen seurauksena maahantuonnin arvonlisävero muuttuu em. yritysten osalta oma-aloitteiseksi veroksi.

Saamamme palautteen perusteella Passelin kirjanpito-ohjelmassa parasta on helppokäyttöisyys. Tämä nousee jatkuvasti ohjelman eniten kiitellyksi toiminnallisuudeksi. Olemme myös panostaneet sujuvaan käyttöönottoon ja tarvittaessa autamme asiakasta  henkilökohtaisesti.

Muutoksen tuulia

Tuomme loppuvuoden aikana markkinoille uuden pilvipohjaisen tuotteen helpottamaan suomalaisen pienyrittäjän kirjanpitoa, myyntiä sekä ostolaskutusta. Uudessa ePasselissa on reaaliaikainen kirjanpito ja sen automaatioaste on korkealla. Ohjelma tarjoaa esimerkiksi automaattisia tiliöintiehdotuksia, jotta käyttäjän ei tarvitse olla kirjanpidon ammattilainen. Taustalla hyödynnetään koneellista oppimista, joka tarjoaa ratkaisuja eri kirjanpidon tapahtumille. Parhaillaan työstämme toiminnallisuutta myynti- ja ostolaskujen käsittelyyn mobiilisti. Julkaisemme palvelut samaan aikaan ja syksyn vietämme palvelua viimeistellen ja testaten.

Mikäli olet kiinnostunut liittymään pilottiryhmään, laita meille viestiä: info(a)passeli.com

Syysterveisin,
Jari

Jari Fast on Passelin tuotekehityksen esimies. Jari on ollut varmistamassa yli 10 vuoden ajan suomalaisen pienyrittäjän laskutuksen, talouden ja toiminnanohjauksen sujuvuutta.

Suosituimmat