Oletko muuten huomannut, ettei kukaan enää puhu kännyköistä, kapuloista tai luureista?

Maailma on mennyt mobiiliin. Kännykkä, kapula, luuri tai vaikkapa tabletti on usein ensimmäinen asia mikä heti aamulla osuu käteen yöpöydältä. Usein se on myös päivän viimeinen asia, jonka käsistään laskee, mikäli ei satu nukahtamaan kesken ankaran somettamisen, selfiekuvaamisen tai kaverin itsetehdyn makkaran tilannekuvan tykkäämisen. Mobiililaite ole enää pelkkä puhelin, sillä hyvin usein se on myös esimerkiksi kamera, pikaviestin, soitin, lompakko, kalenteri, muistio, muistitikku, peili, taskulamppu ja niin edelleen. Tärkeintä on se, että laite on koko ajan käytettävissä ja jatkuvasti saatavilla.

käyttäjäystävällinen matkalaskujärjestelmä

Mobiili on siis huomaamattamme muuttanut käyttäytymistämme ihmisinä, ja samalla myös työntekijöinä. Mobiili ja ylipäätään koko nykyteknologia interneteineen ja langattomine vempaimineen on johtanut siihen, ettei työ enää ole sidoksissa aikaan, paikkaan tai edes läsnäoloon. Samalla työpäivä ja monet vapaa-ajan viihdykkeet tuppaavat sekoittumaan. Ennen laivat olivat puuta, miehet rautaa ja työtkin olivat selkeitä töitä. Nykysin taas työn käsite on aika laaja; etätyö, liikkuva työ, työmatka, toimistotyö, työmaa, työkomennus ja mitä näitä nyt on.  Onneksi tähänkin haasteelliseen tilanteeseen on olemassa oivallinen apu – mobiili.

Mobiililaitteella voi kätevästi hoitaa monia asioita. Esimerkiksi työajan seuranta, matkan kulujen ilmoittaminen, oikeiden paikkojen löytäminen ja erilaisten aikataulujen hallinta onnistuvat käden käänteessä. Mobiili tuo näppärästi helpotusta myös vieraiden kielten, kulttuurien sekä valuuttojen aiheuttamiin haasteisiin, ja samalla yhteydenpito kollegoihin sekä omaisiin onnistuu käytännössä mistä ja milloin tahansa. Ja totta kai mobiili on ehdoton apu matkalla viihtymiseen, oli kyseessä sitten työmatka junalla lähikaupunkiin tai reissu toiselle puolelle palloa. Toisin sanoen paikalla ei ole enää väliä, sillä toimisto ja työmaa, ja samalla oikeastaan koko maailma, mahtuvat housun taskuun tai käsilaukun pohjalle.

Visma Enterprise vastaa kehittyvän maailman haasteisiin tarjoamalla mainioita mobiiliratkaisuja ja työkaluja. Katso tästä lisää.

mikko joki-korpela


Mikko Joki-Korpela
Sales Executive
Visma Enterprise Oy

Suosituimmat

  • Työaikalaki 2020

    Työaikalaki 2020 tuo modernin työn tekemisen muodot lakiin

    Työaikalakiin on viimein 2020 alussa tullut muutoksia, jotka eivät äkkiä vaikuta kovin radikaaleilta, mutta mahdollistavat oikeasti nykyaikaisen työn tekemisen muodot lainkin puitteissa. Uudistus siis todella tukee niitä työnantajia, jotka ovat jo oivaltaneet, mihin suuntaan yrityksen tärkeimmän voimavaran mieli halajaa; helppouteen, joustavuuteen ja vapauteen.

  • Mikä on työaikapankki ja miten se toimii?

    Työaikapankin avulla on mahdollista säästää ja yhdistää työaikaa, vapaita tai vapaaksi muutettuja etuuksia. Työaikapankki mahdollistaa työn ja vapaan yhteensovittamisen ja lisää joustoa työpaikalla.