Siirry sisältötekstiin

Mitä hyötyä reaaliaikaisesta toiminnanohjauksesta ja kustannusseurannasta on rakennusalan yritykselle?

Olemme aloittaneet yhteistyön rakennusalan toiminnanohjausjärjestelmää tarjoavan Fondionin kanssa tavoitteenamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisemman ratkaisun työmaan ja liiketoiminnan reaaliaikaiseen johtamiseen ja hallintaan. Lue lisää ratkaisusta tästä kirjoituksesta.

Asiakas haluaa tehdä kannattavaa liiketoimintaa

Asiakkaamme ovat jo pitkään toivoneet, että kehittäisimme Moveniumiin rakennusalan ERP-toimintoja. Olemme vuodesta 2005 lähtien keskittyneet hyvin vahvasti työmaa-aitojen (olivat ne kuvitteelliset tai todelliset) sisäpuoliseen tekemiseen. Keskitymme helpottamaan urakoitsijoiden päivittäisiä askareita sähköisillä ja helppokäyttöisillä ratkaisuilla.

Olemme työkalupakki, joka hoitaa niin työajanseurannan ja resursoinnin, kuin laajemmin pääurakoitsijan tarpeita sähköisestä perehdyttämisestä ja kulunseurannasta aina TR- ja MVR-mittaroinnista viranomais- ja työmaaraportointiin.

Tiedostamme, että asiakkaamme tarvitsevat ratkaisuja, jotka tukevat liiketoiminnan muitakin osa-alueita. Asiakkaamme haluavat tehdä kustannuslaskentaa, tarjouksia sekä esimerkiksi osto- ja myyntilaskutusta samalla kokonaisratkaisulla. Sen mahdollistaa nykyisessä kilpailukentässä tuotteet, jotka mahdollisimman reaaliaikaisesti ja todellisiin kustannuksiin perustuen kertovat liiketoiminnan ja kunkin projektin tilan vastuuhenkilöille. 

Vuosien varrella olemme toteuttaneet integraatioita eri ohjelmistojen kanssa muun muassa toiminnanohjauksen tarpeisiin, mutta yksiselitteistä kumppanivalintaa emme ole tehneet. Olemme halunneet mahdollistaa avoimella rajapinnalla asiakkaillemme mahdollisuuden valita heille sopivimman taloushallinnon ja toiminnanohjauksen järjestelmän – tästä emme ole luopumassa. Haluamme kuitenkin tarjota parhaat työkalut asiakkaidemme tarpeisiin ja siksi olemme valinneet Fondionin ensijaiseksi rakennusalan toiminnanohjauksen kumppaniksemme.

Miten rakennusalan toiminnanohjauksen työkalupakki sitten toimii?

Fondion on moderni toiminnanohjauksen alusta, jossa tarjouslaskenta ja kustannusseuranta todellisiin kustannuksiin perustuen on tuotteen kivijalka. 

Rakennamme Moveniumin ja Fondionin välille integraation, jonka avulla järjestelmät keskustelevat keskenään reaaliaikaisesti. Tämä takaa asiakkaillemme rakennusalan parhaan käyttökokemuksen niin projektin laskentaan kuin työmaan hallintaankin. 

Käytännön tasolla ratkaisu toimii näin:

  • Uudet työmaat ja niiden laskentakohteet sekä litteratasot perustetaan Fondioniin tarjouslaskentaan ja siitä muodostuvaan tilaukseen. Litteratasoille lasketut kustannukset perustuvat todellisiin asiakas- tai projektikohtaisiin hintoihin ja esimerkiksi Talo-80 nimikkeistöön. Projektin johto näkee tässä vaiheessa jo helposti työmaan budjetin sekä suunnitelman.
  • Movenium hakee projektit laskentakohteineen ja litteroineen ja mahdollisine materiaaleineen automaattisesti.
  • Myös mahdolliset lisätyösopimukset perustetaan Fondioniin, josta Movenium noutaa ne automaattisesti.
  • Työmaan johto voi kohdistaa työntekijät oikeille tehtäville tulevaisuuteen.
  • Työmaan henkilöstö pääsee kirjaamaan työajat tarkempine kohdistuksineen ja tietoineen suoraan Moveniumiin mobiilisovelluksen avulla. 
  • Työmaan henkilöstö voi dokumentoida työmaan tapahtumia tarkemmilla tiedoilla esimerkiksi TR- tai MVR-mittariin tai Työmaapäiväkirjaan sekä perehdyttää työntekijät työmaille Moveniumissa. Myös viranomaisraportointi (rakentamisen henkilöilmoitukset ja AVI-raportointi) tapahtuu automaattisesti samoille projekteille suoraan Moveniumissa. 
  • Jatkuva projektin päivittäisten tekemisten tila on nähtävissä Moveniumin ohjausnäkymässä.
  • Moveniumissa hyväksytyt työaikakirjaukset liikkuvat automaattisesti Fondioniin tarkasta ja laskuta -näkymään ja siitä voidaan muodostaa palkkamateriaalit sekä hoitaa edelleenlaskutukset laskutusautomaation avulla. Työaikakirjaukset siirtyvät myös kustannusseurantaan, jolloin reaaliaikainen kustannuksiin sidottu seuranta päivittyy suhteessa budjettiin. Projekti- ja työmaajohto näkee projektin juuri sen hetkisen taloustilanteen.
  • Työmaan johto hoitaa Fondionissa osto- ja myyntilaskujen käsittelyn. 
  • Verottajan rakentamisen urakkailmoitukset muodostetaan Fondionissa automaattisesti ostolaskujen perusteella.

Kenelle kokonaisratkaisu sopii?

Kokonaisratkaisu sopii niin pienille kuin suurille rakennusalan yrityksille, jotka haluavat tehdä kannattavaa liiketoimintaa mahdollisimman pienellä hallinnolla ja moderneilla työkaluilla.

Haluaisitko sinä ratkaista yrityksesi toiminnanohjauksen pulmat, kuten kustannuslaskennan, laskutuksen, työajanseurannan ja verottajaraportoinnin yhdellä ratkaisulla? Laita meille viestiä, soita tai kokeile Moveniumia 14 päivää maksutta!

Tutustu Moveniumiin

Suosituimmat